Bukit Gambang Safari Park - The White Lion | Luncheon @ Simba Hill Gourmet Hall

Sambung cerita jalan2 di Bukit Gambang Safari Park..kat safari park ni, tarikan utama die adalah sepasang singa putih yg ditempatkan khas di taman/kandang berkaca..kira tak macam binatang2 yg lainlah..semua kat kandang biasa mcm dlm zoo tu kan..yang singa putih ni memang ada tempat khas die .so semua orang leh tgk pergerakan singa ni dgn lebih dekat lagi..=)..anak2 mama mmg teruja berjumpa dengan singa2 putih nih..teruja aka jakun kot..hahahaha


Utk ke lokasi singa putih ni, kena melalui Gift Shop dulu ya..=)

Patung2 binatang yg comel di Simba Hill Gift Shop

Banyakkkkkk sgt pilihan2 sevenier kat cni esp patung2 comel..tp mama cam biasa aim beli FM seketul sudahhhh...hihi

Zara n patung harimau yg besar..adik cam biasa takut ngan patung2 besar camni..=p

Daripada gift shop ni, naik setingkat lagi utk 'berjumpa' dengan si singa putih..sedikit intro ttg singa putih leh baca kat bawah k..^_^

Meet the white lion..erkkkk..takdelah nmpak putih sangat kan..hehehhe..time smpai ni dua ekor singa ni tgh tido..

Comel kan die tdo..

Ok..puan singa dah bangun..

Zareef eksited tgk singa dari luar dinding kaca

Kakak Zara pon tak kurang eksitednya


Bersebelahan dgn penempatan singa putih ni, ada restoren Simba Hill Gourmet Hall..disebabkan tak smpat lunch pon sblum ke safari park tuh, maka decide nak makan2 kat cni dulu before masuk tgk binatang2 yg lain..yup..kat cni binatang2 yg ada bukan setakat kat safari park..tapi ada jugak kat petting farm, saddle n night jungle..=)


Menu2 di Simba Hill Gourmet Hall

Dlm restoren ni semua hiasan die berasaskan singa putih ni..tgk ni alas pinggan pon cerita ttg white lion tu..=p

Papa bersantai tunggu makanan sampai

Zareef wat muka comel kononnye..

Kakak wat muka mengada...haha

Lagi hiasan singa putih dalam restoren

Dari dalam ni leh tengok terus ke kandang singa putih tu..agak menariklah kan

Yeayyy..order smpai..utk both Zara Zareef..ice lemon tea + nuget n fries

Utk mama yg kelaparan, choc milk shake n rib eye steak..^_^

Papa makan yg light2 aje..hot latte, mushroom soup+garlic bread n chicken wings

Nyum3x..makanan kat cni mmg tak menghampakan..=)


Sudah kenyang maka hati senang...kekekekkee

Sudah makan..tgk balik singa2 ni..si singa jantan dahpon bangun..hihi

Tak lupe bergmbar sefamily kat depan ni..=)

Lagi aksi encik singa..nmpak gagah perkasa tak..heheh



Zara n the white lion

Utk tgk pergerakan singa dengan lebih dekat, leh jugak turun di white lion bunker ni

Gambar dari dalam bunker..ada cermin kat dalam tu so kalau singa tu melepak dekat2 tu lehlah nmpak kan

Geram tgk..macam kucing rasa nak peluk2..hahahaha

Zara lagi..


Ohhh...banyaknye gmbar singa ni kan..nk wat camane..mama n anak2 mmg suka tengok2 binatang mcm nih...letak kat blog, lehla Zara tgk jugak kan kenangan die 'jumpa' singa putih tuh..=p..nnti entry lan baru letak pic more animals k..hihi..ohh..lupe..sbnrnya singa putih ni ada sepasang anak tau..tapi papa kata anak die diletak kat tempat lain..agaknye nak dijaga dgn lebih rapi kot..tp mcm kesian plak ibu n anak2 terpisah kan..>_<


8 comments:

NzA said...

menarik...xpernah lagi smpai ke sini...maklumlah 5F dah besar..masa kecik2 dulu zoolh tmpt feveret mrk.....

mama lieyna said...

Waaah best n menariknye...boleh tgk dr dekat.. :-)

Makanan pun best :-)

ieda immi said...

wahhhhh bestnyeee
aduhaiii dekat2 leh tgk singa tuu
hurmm bilelah nak bawa anak2 ke safari nie ..

Adlin Mohamad said...

wah restoren dia pun best eyh ..

Syima ~Mama Kyra~ said...

Menarik restoran ni..menu pun nmpk sedap..wish one day we will be come here..Insyaallah ;)

~MommyAida~ said...

Singa Putih tu mmg comel tp dlm ms yg sama menakutkan jugak..kikiki...mahal tak mkn kt situ kak Lily?mna la tau kn lepas ni nk mkn kt situ jugak..kikiki

mama_umar_maryam said...

wahhh dh bukak ye ..mase kitorg g aritu sume under renovation,hehehe..best2!

aLyNnZ said...

hi salam perkenalan..pengalaman menarik dpt tgk singa putih dari dekat..thanks coz sharing the info..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016