Riadah di Taman Bandar, Indera Mahkota

Aktiviti anak2 dua minggu lepas..nak harapkan dua tiga hari ni, mmg takleh beroutdoor lah nmpaknye gara2 jerebu dah smpai ke Kuantan..start teruk hari Ahad lepas..mmg nmpak berbalam2 jek suasana n finally sekolah pon tutup semalam sbb Kuantan antara area yg terjejas teruk kat Pahang nih..wuwuwu...semoga menjelang puasa ni cuaca bertmbah baiklah kan..InsyaAllah..

Nway, berbalik pada entry ni..actually kitorng baru jek tau ttg Taman Bandar ni..kalau kat Shah Alam dulu kira ala2 taman tasik shah alamlah..tp taman tasik shah alam besar..taman bandar ni kecik jek..hehehe..but oklah utk warga kuantan beraktiviti..ada tasik, ada playground, alat bantuan senaman, trek jogging suma..so petang Ahad masa tu just temankan anak2 jeklah main kat playground..sakan main smpai nk balik pon susah dahn..=p


Kakak n adik..posing sblm kuar umah..baju dh sesuai tp kasut takde..hahahaha..kena shopping kasut sukan utk anak2 nih...hihi

Beli baju online dekat Adlin mama 3K..Zara tinggi sgt pakai baju 5y pon senteng dah..=p

Bucuk mucuk mama..suke sangat klu diorang sporting nk bergmbar mcm ni..^_^

Suasana petang di tasik Taman Bandar..leh tahan ramai org petang tuh

Melayan anak2 kat playground..rambang mata ok sbb budak ramaiiiiii sgt..Zara ok sekt klu tak dipantau..tp risaukan yg lagi sorang tu jek ilang dr pandangan..hehehehe







Dah penat..lepak2 dulu di tepian tasik ni..sambil tu mama snap2 lagi..hihihi

Aksi dua beradik



Kakak Zara..

Zareef..mcm biasa, super aktif petang tuh..tk puas main kat playground die berlari sana sini..gilir2 ngan papa mengejar die..=p

Eksited nmpak air tasik


Snap by Zara..mama the bodyguard..hahahaha


Sian tgk anak2 bile time2 jerebu gini..tak dapatlah main kat playground lagi..kena cari playground indoor lah plak kan..satu2nye yg ada kat East Coast Mall dah tutup..kena sevey tpt hiburan lain utk diorang gamaknye..>_<


9 comments:

Nad MamaZN said...

Tu la, terbatas aktiviti..
Zara cepat tggi.
Zareef pun ada gaya cepat tggi gak tu
Zakwan dh pakai baju saiz 7thn
Pyjamas gap mmg takde saiz dh utk zakwan huhu

mama lieyna said...

Cantik bju dua beradik ni...
Oooh zara mmg nmpk tinggi, arif eina kalu beli bju cari yg 6 years, wlu dia baru 4years :-)

Tu la, sian anak2 kan timecuaca tak ok camni, kena berkurung je, kesian pulak..

Adlin Mohamad said...

baju ni size paling beso 5Y je tu zara senteng pakai suar tu hehehhe
lin x berani bg anak2 pakai sebab kaler putih nama je mak diaorg jual baju tp baju ni anak2 xde kekkee

thanks lily sudi membeli dgn kita ..

NzA said...

dua2 pandai posing....seronok bkn mainlh kalau dpt p playground camne....bebas meneroka...

Syima ~Mama Kyra~ said...

Bdk2 plg sonok klu bwk ke playground kan..kan..
Cantik bju 2Z :)

deq's qienz said...

seronok tgk posing budak be2 nih..hehee pandai posing

dela said...

seronok tgok gmbar 2 bradik .... baju pun sama.. :)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

cantik baju...sedondon...
tengok zara ni mmg tinggi...kalau qis plak beli baju dia mesti carik size yg 3y...hehe..kecik molek jer.. :)

ibuafiqahhuzaifah said...

cantik la baju diorng berdua tu..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016