Mid year exam kakak Zara

Sedikit catatan untuk kisah persekolahan kakak Zara dlm blog ni..=)..update mid year exam sebelum cuti sekolah arituh..suspen gak nk tau results die mcm mane..so wat masa ni buku report cikgu tak bagi lagi..hari perjumpaan dgn ibu bapa pon ntah ada ke takde..wuwuwu..just cikgu bagi smua kertas exam yg dah ditanda  jekla..terkejut gak mama tgk results Zara sume ok..ada tujuh subject semuanya..Sains, Arab, BM, pend Islam n  English sume dpt full marks..Math n Jawi plak ada silap sikit..takpelah kan..kire ni pon dah permulaan yg baik utk first year die kat sekolah..tp tulah..bile mama belek2 soalan tuh..mmg takdelah sesusah mane pon..kalau Zara tk dpt above 90% each subject, mau kena babap dgn mama gamaknye..kekekekeke..ohh..ada subject hafazan jugak utk al-fatihah n surah an-nas..yg tu tak pasti plak mcm mane resultsnye..kena tanye cikgu kot..>_<


Zara's papers..kurang satu subject Eng ntah tercicir ke mane time nih..

Semoga lepas ni terus rajin belajar ye kakak..tak mau tido2 dlm kelas..cikgu kata selalu gak minah ni tido time kelas..tulah..suka tido lmbat lagi..wuwuwu


Nway, setakat ni mama rasa ok lah kot performance Zara kat taska tuh..bahasa Arab,  Jawi n English  mmg nmpak lah ok sgt2 sbb mama mmg takde ajar ni kat rumah..tp yg lain2 mcm Matematik, bahasa Melayu tu mmg mama ada support sikit2 sbb tgk kat school mcm lambat jek 'gerakannya'..now dah start ajar die tambah tolak yg senang2..then baca suku kata jugak..Iqra' pon mama ajar sndiri..now kat umah Zara baru smpai Iqra' 3..slow n steady jekla sbb kadang2 time keja takde masa dh nak mengajar die..wuwuwu

Apepon, taska Zara ni takde aktiviti2 luar mcm sukan, lawatan sume tuh..so if ada rezeki mama masuk kerja normal tahun depan, ingat nk tukar tadika die sekali..nk bagi die rasa tadika luar plak..slalu tadika2 luar ni byk sket aktiviti kan..mane tau Zara lagi enjoy kat school baru..nway, perancangan jek tuh..lain2 berserah pada keadaan..hihi

9 comments:

nieda said...

Semoga terus berjaya ye zara

mama lieyna said...

Alhamdulillah..lega bila tgk markah exam anakmcm tu, moga zaraterussuccess ye..

*lily, kiriman awak dh smpai tau, thanks... :-)..suka..

Nad MamaZN said...

Alhamdulillah
Good job zara!
In shaa Allah moga perancangan berjalan sepertimana dirancangkan
Bleh la survey sket2 hihi

ieda immi said...

aminnn semoga kakak lebih lagi usaha selepas ini ...

insyaallah lily kita kena selalu bg semangat kat anak2 kan ..

bila dah besar baru kita tahu kelemahan dan kelebihan anak2 nie .. dari situ kita belajar ujian dan dugaan dlm mendidik ;)

Adlin Mohamad said...

gud semoga sekolah rendah cam ni gak kan ...kyra tak tau lagi la exam pun x dengar cerita hehehe

Syima ~Mama Kyra~ said...

Tahniah zara..kan dah kata zara pun bijak jgk ;)
Teruskan usaha ye zara n mama :)

Deq's Qienz said...

alhamdulillah tahniah zara..pncapaian y baikk

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Tahniah Zara...Rajin2 belajar ye..^^

zety said...

welldone kakak bijak!!

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016