Satay Zul..satay famous di Kuantan?

Kesinambungan entry riadah di Taman Bandar..habis layan budak2 main..perut pon rasa lapar..terus plan nak early dinner sekali..takde idea nak makan kat mane tp papa dah menuju ke bandar..so mama cadanglah nak try Satay Zul ni..dah ramai yg rekemen soh rasa tp lom berkesempatan nk mencuba..hehehe..katanye kalau kat Kuantan satay Zul ni yg terbaiklaa..ala2 satay Hj Samuri kot klu kat Klang Velley dulu..

Nway, sebenarnya cawangan asal Satay Zul ni kat area nak ke Teluk Chempedak sana..tapi setiap kali kitorng lalu mesti penuhhhh sgt kedai tu ngan umat manusia, tu yg selalu tk jadi nk singgah..utk first time nak rasa ni, tak pergi pon kat cawangan utama tu..just pergi yg kedai kecik die jek..hehe..tk silap kat kuantan ni ada 3 kot cawangan kecik die..tkpelah kan..lenkali pergi yg kedai besar plak..^_^


 Terminal Satay Zul..cawangan yg ni kat area2 East Coast Mall..

Anak bujang

Kat kedai makan pon nak melasak lagi die ni

 Menu utk satay

Satay2 yg available..mama ni tak berapa reti makan satay2 spesis lain so orderlah ayam ngan daging jek..hihi

Nasi impit n kuah kacang smpai dulu..ada budak ni tk sabar dah nak makan..laparlah tuh..=p

Yum2x..satay mari!! order total 25pcs jek

Papa lapar nak makan nasik..so order tambahan nasi lemak telur

 Alhamdulillah..kenyang makan satay ptg tuh..mama ni bukan peminat tegar satay, so tak reti nak komen sgt..sedap jek kat tekak mama ni rasenye..hehehehe..cume kuah die ni takde sambal cam kat satay hj Samuri

Makan..makan..makan

 Anak2 mama yg sukakan satay..biasanye diorang layan yg ayam jek sbb daging liat sket kan
  
  


Suap menyuap ngan papa..hihi


So kalau korang korang bercuti ke Kuantan, lehlah try jalan2 cari makan kat satay Zul ni yek..tp more recommended pergi kat yg cawangan utama die sbb kawan mama kat yg sane lagi sedap sebenarnya..^_^


Sumber dr Google..cawangan utama satay Zul ni..next time nak jugaklah try makan kat sini..hihi


\

7 comments:

Adlin Mohamad said...

ooo sana sate zul, kat sini sate kajang dah biasa sght skang layan sate willy daging lembut mmg sedap

Nad MamaZN said...

Okla kan
Rase2 rindu sate samuri
Bleh p sate zul :)

ibuafiqahhuzaifah said...

salam,

irni pernah makan satay zul kat jalan ke TC tu je.kat cawangan2 tu xpenah makan lagi..
kalu nak g kat satay zul jalan ke TC tu kena g awal...kalau dh ptg hingga malam penuh..

NzA said...

akak peminat tegar satey....he3X....meleleh airliur tgk satey tu....

LiLy @ MaMaQiStInA said...

sedapnyeee...lama tak makan satay..teringin plak ni...

Syima ~Mama Kyra~ said...

kat kuantan pun ada glamer sate cam hj samuri jgk eh..kami klu order sate suka sate ikan dan sate ayam je. sama ler cam kyra suka mkn sate ayam je :)

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

waa bestnyer..hari tu ader member bagi tahu jugak pasal satay zul ni..tapi tak berkesempatan nak pergi...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016