.SuperBOY.SuperGIRL.SuperMAN.

Khamis lepas 13hb movie terbaru Superman aka Man of Steel dahpon released..disebabkan mama ni memang peminat Superman (except citer smallville mmg tak minat langsung..wuwu)..maka sukacitalah bila papa ajak tgk movie tu..hihihi..kebetulan aritu ada belikan anak2 tshirt Superman ni so semngat pakaikan diorang ikut temalah kononnye..so jadikla Superboy n Supergirl of the day..=p..sebelum mama bg review sket ttg movie ni, layan jekla gmbar kitorng dulu k..hihi


SuperKakak vs SuperAdik..^_^


Awal2 masing2 sibuk nk pakai jaket..layankan ajelah..jaket zara tu dah kena beli baru dah kot..yg dia pakai tu beli sejak umur setahun lagi..tu nmpak senteng jek..kuikuikui

Bila kakak senyum, adik muka masam, bile adik dah senyum kakak plak yg tak senyum..haih..payah nk amik gmbar semenggah bdk2 ni

My anak dara..pntang ajak tgk wayang suka sokmo


Mama n papa..sama2 mengembang..sama2 menembam..hukhuk

Tepek muka mama seketul..kembang semangkuk

Dlm keta..tgk wayang kat Berjaya Megamall..sana tak sesak sgt mcm GSC kat East Coast Mall


Sampai kat Megamall, seperti dijangka mmg tak ramai org pon kat GSC..amik tiket kol 8pm so leh buat aktiviti lain n maghrib dulu..depan GSC ni ada bowling..tup2x..papa ajak masuk plak..lame giler mama tak layan boling..bertahun kot..hahaha..so macam2 gaya leh tgk arituh..paling byk gaya masuk longkang..strike dpt jugakla sekali..jadilah kan....kekekeke


Gambar dpn poster movie wajib ada




Promo Superman..beli set popcorn dpt beli tumbler rm3..so belilah utk Zara sebiji..die pon dah ikut mama minat kat Superman..haha

 Next target citer Monster Inc plak k..itupon kalau papa tak belikan cd cetak rompak awal2..>_<

Gambar dlm boling

Mama n papa...smpat posing dulu before lawan boling..haha

Adik jakun tgk lane boling eh..awal2 jek budak berdua ni diam mcm ni..tak lama pastu buat aktiviti tawaf tpt boling..nasib gakla dpt lane tepi sekali..takdleah diorang kacau org sgt..wuwuwu

 Finally...kalah ngan papa..hahahaha..mama main atas nama Zara..

Kakak posing2 lagi


Nway..berbalik pada movie ni..tak tau sebenanrya nak komen best ke tak..hahahaha..bestlah jugak kot..tp tak sebest movie Ironman 3..=p..tp papa suke sgt..mama pon suka gaklah sbb movie kali ni mmg lain dari yg lain..tak macam citer2 superman yg biasa..kali ni lebih details lagi..lengkap dari sejarah mcm mane planet Kripton kena serang n Superman tu dihantar ke bumi oleh mak pak die..pastu scene2 masa die kecik n masih nak membiasakan diri dgn kuasa dia tu pon ada..aksi2 dlm movie ni pon mcm hebat giler..byk btol benda2 musnah..wuwuwuw..kali ni Superman nk kalahkan orang2 dr planet Kripton tu dari musnahkan bumi..dalam citer ni awal2 die dah kenal dgn Lois Lane tuh..n bila dah scene last baru ada mcm mane die start keja kat Daily Planet as Clark Kent..hehehe..pelakon die plak..badan mmg sasa habis..tapi apasal mama rasa die tak sehensem watak2 Superman sebelum ni eh..LOL..


Budak yg beria nak tgk MAN (Superan bahasa Zareef)..tapi last2 Superman yg tgk die..leh plak die tido dari awal smpai abeh movie..sound system kuat pon die tak sedar diri..kekekeke

Tumbler Superman yg jadik rebutan anak2..haha


p/s: Rasa movie ni 'berat' sket berbanding citer yg sebelum ni..makhluk asing die mcm kuat giler kesian superman tu dah kalahkan sorang2..hehehehe





7 comments:

Nad MamaZN said...

Tu la kan..
Nak kata tak best takdela sangat
Nak kata best sangat pun takde la jugak
Ok ok je la bg kite
Ironman 3 tgk 10-20 kali still tak boring
Mmg best gile
Zakwan ni ha, siap beli cd.. Hari2 tgk cite ironman

NzA said...

wah bestnya outing...byk xtvt yg boleh dilakukn brsama2...

mama lieyna said...

Best.... eina lama betul tk tgk wyg n main bowling... teringin jugak, tp anak no.2 ni, luar kwlan sket, kena tggu dia besar sket :-)

Deq's Qienz said...

waduhhh supergurl n superhero nih. kemain lg..suka tgk zara
.bab posing melentuk sja..hehee

mummy_ayu said...

Ayu tam minat cita2 mcm nie..tq so much Lily..FM dah sampai.. :-)

Adlin Mohamad said...

jarang layan movie sbb keysha kecik lagi nak angkut takut bikin hal pulak tgg la diaorg besar sikit mesti meriah bila masuk panggung hahaha

jaja_NorLiza said...

yang pasti supergirl zara ngn superhero zareef lg power!

** sy dah dapat FM..kiut! thanks alot** ;)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016