Simptom ibu mengandung..

Haihh..sejak dua menjak ni asyik terasa simptom2 ibu mengandung..pening kepala, rasa mual nak muntah, x lalu makan, perut kembung..seingat mama, time peknenkan Zara Zareef pon jarang kena simpom mcm ni tau..kali ni..tiap2 bulan dia dtg. dan tiap2 bulanla mama rase x sdp hati..berdebar2 fikirkan ada 'isi' ke mama ni..bkn apa, dlm masa terdkt ni memang kitorng lom plan nk tmbh anak lg..tapiii..kot2 betul tersangkut kami tetap terima dgn gembira..:-P


Btw, rupe2nye simptom ibu mengandung ni tanda mama nk didatangi 'kawan baik'..kiranye simptom PMS la sbnrnye. pelik buat mama sbb selama ni tanda2nya mama sakit pinggang kronik je. senggugut alhamdulillah jaranggg sgt kena..tapi sejak few mth ni br bertkr pd simptom2 kat atas plak. agaknye dah makin tua, hormon pon berubah kot kan..huhuhu..



p/s: bukan tak rindu utk mengandung lg..Zareef pon dah dua tahun kan..tp tulah, selagi mama keja shift ni n lom dpt uruskan masa dgn baik, mama rasa tak bersedia lg. tkt x ckp rehat n anak2 terabai plak kan..cuma mama harap n doa bila mama dah betul2 bersedia nanti, Allah akan permudahkan n murahkan rezeki kami utk timang bby cepat2..InsyaAllah..:-P

10 comments:

mrs. N said...

K. Lily!! Ingatkan pregnant lg, seb baik x sempat jeles lg,. Saye pun lately ni cm k. Lily , simptom PMS teruk rase cm mengandung, tp xpun.. Hehe

Zurani said...

Lily...aku pon same.sjk thn ni setiap kali nk period mesti simptom pms tu mcm org pregnt.mmg paranoid.

Nad MamaZN said...

Ala xperiod lg cane ni?
Tp tiap bulan tetap akan rase ada perubahan pad diri

~MommyAida~ said...

InsyaALLAH..amin ye kak Lily..nanti boleh Zareef ber adik pulak..hihihi..btw comeinya akak time mengandung pon..hihihi

Adlin Mohamad said...

kita pun skang ada simptom tu lily doc kata mmg kadang2 cam tu tp pelik anak dah 3 baru nk ada simptom tu ..kita siap mc sbb x tahan muntah2 sakit pala

Ryna Napiah said...

singgah sini kejap ye lily...lama x blogwalking...teruja baca entry lily ingatkan nak tambah ahli keluarga baru...hehehe...

mamalieyna said...

Samalah kita.. n kbtln stp kali lewat sket period dtg, teruja nak buat upt , sekali result negetif :-).. elok hari ni buat test, esoknye period.. haih membazir je buat upt.. ada la 2,3 jgk jd mcm ni, frust sket sbb eina mgharapkan eina preggy, sdg berusha ni, umur kian mningkat, nk cpt2 lhirkan anak..hehe..

NzA said...

biasanya tnda2 nk period lbh kurg sama nk preggy....

ieda immi said...

ye dik
perancangan terbaik adalah dari adik dan suami sahaja .. org mgkin x paham .. pada akak , biarlah kita betul2 bersedia , kerana zaman skrg nie kualiti anak lebih penting dari kuantiti anak !
pastinya kita nak yg terbaik buat anak2 kita kan ;)

Syima ~Mama Kyra~ said...

ingtkan Lily preggy..baru nak jelos..haha..kita pun sama simpton mcm tu bila kwn baik nk dtg..feeling mcm preggy..tp bkn..tiap2 bln hampa..bilala Allah nak bg kami zuriat lagi..huhu =(

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016