SEMALAM

Semalam hari off day mama..hmmmm..sejak kerja shift ni mama mmg tak pernah lagi share dlm blog kan mcm mane jadual kerja mama..malas nak tulis sbb nnti korang plak pening..sebabnya papa pon masih pening ngan jadual mama tuh..kejap kerja dua hari..kejap cuti dua hari..pastu ada kerja tiga hari, cuti tiga hari plak..blom lagi selang2 keja siang n malam..hahahaha..kadang2 mama pon takut tersalah masuk shift..=p..takpelah abaikan...just nk bgtau smalam mama cuti lah..sepatutnya kena dtg kerja jugak sbb ada supplier training (kira kena OT lah)..tp disebabkan papa takde + bbsitter pon dah jaga anak2 mama 2 malam kan..so mama mintak permission utk excuse training tuh..mujurlah boss faham..yekla..weken ni mama kena kerja..so bbsitter kena jaga anak2 mama dari pg smpai ke awal malam lg..so tk smpai hati nak soh die jaga sbb awal2 dh bgtau yg mama sepatutnya off..wuwuwuwu..

Nway, disebabkan mama tak kerja..maka lepas amik Zara dari sekolah terus ajak anak2 kuar sekali..seriusly mama kena kuar dr umah utk release tension mama ni..kalau dok umah asyik melepek sedih sendu suma kan..hehehehe..plan di hati nk shoppng baju anak2..lama wehh tak shopping sakan baju diorang..dh on the way ke bandar baru decide nak ke EC Mall..tp tulah..susah gak nk membeli belah bila bertiga ni jek..ingat nk beli baju kat Parkson..sudahnya si Zara n Zareef wat Parkson tu mcm taman permainan diorang plak..doklah lari sana sini..kanselllll beli baju tau..keciwa mama..

So akhirnya..just dpt beli candy plate 2 bijik..pastu anak2 pau mug Mickey n Minnie Mouse sorang satu..beli jugak lori mainan besar yg isik perlalatan main pasir tuh..then sebelum balik, tapau Big Apple Donut..hahahaha..jadilah..dpt gak habiskan duit sket...kekekekeke..ohhh..sebelum tu smpat gak melayan anak2 makan kat Chicken Rice Shop..mmg fevret Zara ni..satu pinggan die leh abehkan sorang..=p


Kakak Zara..layan nasi ayam sepinggan + ice lemon tea
 
 
Zareef kongsi makan ngan mama..air kongsi ngan kakak..fevret die plak nata de coco ni
 
 
Time nak balik..si kecik ni dah pengsan dlm keta dah..hahahaha
 
 
Tak amik byk gmbar pon..tak tersempat dah..kekekekek..nway, gmbar2 kat bwh ni plak gmbar sebelah malam..saje soh diorang posing..layan jekla mama kamu yg kebosanan  ni kan..=p
 
 
Buah hati mama..Nur Riza Azzahra + Riza Ammar Zareef..klu ada yg no.3 serius tak tau nk bg name apa...hehehehe





 
 
 
Upsss..dok update blog rupanya dah dekat kol 11am..nak kena amik kakak sekolah ni..hehehehe..k bye...
 
 

8 comments:

MyraQhairel said...

mama zara keje kat mana? ada keje kosong lagi tak? ada kawan myra nak stay kat kuantan lps kawen neh...kesian dia tak dpt keje lagi..klu ada email myra boleh ? mira.dextium@gmail.com Tq..

Nad MamaZN said...

Dpt jln2 tenangkan fikiran ye
Pasni bleh p tepi pantai plak :)

Izan Ishak said...

dpt bayangkan lily susah nak kontrol 2 beradik tu bila masuk mall. dah lama tak makan ciken rice shop. sedapnyaaa...

sama je dgn izan ni, bayangkan ayah dorg pernah kansel terus balik tak jadi beli brg bila masing2 tak reti dok diam lari sana sini...

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Ngantuk sangat Zareef tu...hehe..sedap jer tgk dia tido... :)

NzA said...

bila dh tinggal bersama kita amat2 merasai bila ditinggalkan...ttp lama2 bila dh trbiasa kita dh ok......begitulh nasib akak, w.pn weekend jrg dpt brsama suami..nasib baik ada anak2 menemani..xtaulh bila msg2 dh ke kolej nnti...huhuhu....

suhaina laui. said...

pnat tp seronok kan :)
p/s: gambar safiya myhubby yg shoot..
part time photoG..bleh tgk kat fb hasrul hozey.. :)

ieda immi said...

yelah dik
kalau ada anak kecik nie .. kita dgn anak2 aje .. x der papa dia susah sikit lah nak sopink .. last2 layan mereka aje .. ekeke nak2 zareef yg tgh lasak tuu ;))

budak berdua nie sejibik sejebun ayah mereka .. saling x tumpah ;)

mama_umar_maryam said...

btol lily..kene kuar jap dr umah..tapii,,klu zt blh tensen blk klu kuar ber3 je xde papa diorg,hahaha

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016