Di Dataran Lang, Langkawi

Citer Langkawi dah tenggelam timbul dah..hehehe..takpelah..kira aci jelah ye..sejak dua menjak ni dah makin malas plak nak menghadap laptop..kalau malam tu rasa lagi best tido awal berkepit ngan papa n anak2 dpd stay up mengupdate blog..ekekekeke

Nway, sambungan dari citer naik cable car n aktiviti di Oriental Village arituh..petang hari yg sama after check-in kat apartment homestay yg kitorng booking, bergerak plak ke Jetty Point Kuah.Niat utama nak booking tiket utk aktiviti Island Hopping hari esoknye..So lepas dapat apa yg dihajati, teruslah bwk mak n anak2 jalan ke Dataran Lang ni pulak..takde aktiviti ape pon kat sini..sekadar ambil angin dan merehatkan minda sambil melayan pemandangan laut lepas, pulau2 n kapal2 yg tersangatttttttlah cantek...selain tu, posing2 sefamily sudah semestinyelah kan..=)


On the way dari parking ke Dataran Lang

Kakak Zara

Adik Zareef..suke tgk muka happy si adik nih..hehehe

Tak abeh2 buat peace walaupon jari tu tak betul2 pon lagi...kekekeke

Mama n kakak..burung helang tu masih di kejauhan lagi time ni

Laut + feri + pulau + tugu helang kat belakang..mmg pemandangan yg cantik..=)

Papa n hero kecik..

Ok..nilah die Dataran Lang tuh..asyik keja posing jekla kat cni...hehehehe..




Our little family..^_^


Suka gambar nih..nmpak unik plak papa amik walaupon kelam semacam..hehehehe

Ok..nak balik dah..nenek melayan kerenah cucu2nya

Budak kecik yg tak tau dok diam..asyik berlari, berlari dan berlari jek kejanye..angin kuat time ni tgk rambut kerinting Zareef terbang2..=p


Ohhhh...most feveret pic of the day..kakak n adik kesayangan mama n papa..bukan main mesra lagi time ni yek..^_^

Lepas Maghrib hari yg sama..plan asal nak jalan2 kat Pantai Cenang..sebelum ni tk pernah smpai lagi Pantai Cenang ni waktu malam..org kata meriah kan..tp tulah..sayang malam tu ujan lebat plak..so ilanglah mood nak gi jenjalan..tp mmg happening gak rupenye kat Cenang tu ye..mama baru tau kat sana siap ada shopping complex lagi..hahahaha..giler jakun..nway, malam tu just jalan ronda2 naik keta jek..pastu kitorng gi dinner sebelum balik melepek penat n tidooooo...hehehehe


Antara kedai2 yg ada di Pantai Cenang


Dalam ujan renyai2 tu, smpat gak singgah sebuah kedai ni ngan nenek..hajat utama nk belikan lori mainan pasir ni utk Zareef..kan esoknye kitorng plan nk bwk budak2 pi pulau kan..=)..selain tu sempat gak beli few t-shirts kat cni

Dinner malam tu..main taram jek singgah kedai memane..order std jek siakap 3 rasa, kailan goreng, tomyam campur n telur dadar..time ni anak2 dua2 dah fengsannnnnn..heheheh
Klaaa..next entry nak citer pasal Island Hopping plak..=)
 

6 comments:

Nad MamaZN said...

Btul la..
Zareef kt langkawi muka sume ceria2
Die tau tu adiah besday dia kott :)

ieda immi said...

cantik pic2 ...
suke tgk pic adik sefamily tuu ...

nak2 pic zareef berlari di dataran tuu , sweet sgt2 pic tuu ! ;)

bilelahh akak nak sampai nie huhuh

Syima ~Mama Kyra~ said...

klu pegi lgkawi tak sah tak ambil gmbr dpn replika enggang tu kan..kan.. kemain sonok zarif dpt berlarian =)=D

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Rindunya Dataran Lang...masa study sana dulu..selalu gak lah jln2 kat dataran Lang ni..bila lagilqh dpt ke sana...

mamalieyna said...

Ha a wajah ceria si anak2 tu, happy walaupun penat ye.. :-)

Oooh terujanya nak jejk ke sana..hu..

~MommyAida~ said...

Dataran Lang..tempat yang wajib tangkap gambar kalo dah smpai Langkawi..hihihi..gambar2 pon cantik..pandai kak Lily tangkap..Pantai chenang mmg best time mlm sbb dulu aida stay chalet situ..tp kalo hujan mmg tak bleh round sngt la kan..huhuhu

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016