Cable Car, Langkawi Island

Salam Rabu kawan2..arini nak sambung stori Langkawi..malam pertama smpai ke sana, kami tidur umah kenalan kami..actually ada org kampung yg kerja n stay kat Langkawi sana..mak mama mmg rapat ngan family abang ni so ambik kesempatan singgah n tido satu malam..paling best..abang ni siap offer guna kereta die jek utk jalan2 jelajah pulau..hahahaha..best2x..ikutkan 3 malam kat sana pon die soh stay kat umah die jek tp kitorng seganlah kan..so utk malam kedua n ketiga mmg dah tempah homestay lain siap2..=)

So aktiviti pertama kat Pulau Langkawi kali ni ialah naik kabel car..mak mama sebelum ni dh pernah smpai Langkawi tp mmg lom merasa naik kabel car lagi..utk mama ni kali kedualah..ingat kali ni nak pergi smpai ke 'Sky Bridge' tu tp malangnya Sky Bridge under maintanance plak..cehhh..frust sekejap..heheheh


On the way ke Cabel Car Langkawi..ternmpak tpt parking kapal2 ni..mama pntang nmpak view cantek terus berhenti mintak papa snap2 kan gmbar..hihi
.
Posing ngan adik jek..yg lain2 malas nk kuar keta

Alhamdulillah..budak ni mood baik jek sepanjang kat sana..suke ye dpt gi holiday..=)

Dah smpai ke Oriantal Village..Kabel Car Station ada kat dalam ni ya


Dah smpai Langkawi Cable Car..yeay!!

Tunggu turn

Wah..dpt cable car Tun Mahathir lah..saya suke2x..heehhehe

Zara, adik n papa
Mama n nenek

Zareef eksited tgk kabel car lalu..=p

Kami sefamily..^_^

Nenek yg susah sgt nk bergmbar..hehehe..ni kena paksa ngan anak die br nk pndang kamera..=p

Kakak Zara..ngada2 je peluk tgn papa mcm tu sekali..hehe

Tgklah betapa tingginya nk mendaki puncak gunung nih..sapa nk naik jgn gayat k..=p


Di perhentian pertama..turun jugak tgk pemandangan n snap2 view dari sini..

 Kami sefamily lg..nenek tak pasal2 kena jadik fotographer kitorng..wuwu
Mama, nenek n adik..Zara dh tak mau bergmbar sbb panas katanye..

Beautiful view..subhanallah..=)

Mama n Papa..loves forever..^_^


Sebelum meneruskan perjalanan ke station terakhir..snap kat cni plak buat kenangan..mintak tlg orang lain amik plak nih..hehehehe

 Nilah dia sky bridge yg mama nk sgt pergi tu..time smpai cni 4 tahun lepas tk berkesempatan nk jejak sbb malas nk bwk Zara yg kecik lg time tuh..=p

Papan tanda yg mengatakan Sky Bridge on maintenance...uhhhh..keciwa

Takpelah..tk dpt gi smpai Sky Bridge, kite tgk2 pemandangan jekla kat pelantan ni yek..tgk Zareef bukan main happy lagi..=)

Beautiful view.. biruuuuu jek nmpak kan


Sesi posing2 kakak n adik..seronok tgk anak2 happy..rasa berbaloi2 mama n papa bwk jalan2 kan..hihi


 





 

Layan lagi dan lagi gmbar kami yek..=p
 


 

Dah on the way turun masa ni..smpat zoom in gmbar air terjun Telaga Tujuh..=)

Nilah die kenangan di Cable Car Langkawi..kan awal2 ada photog diorang amik gmbar tu kan..tgk2 die dh buat jadik camni..cantek tp mahal..rm50 sebijik..ni pon ada sbb nenek baik hati belikan utk kami..klu harap mama n papa..kitotng tinggal kan aje..hhheheheheh

Tq nenek belikan ye..cantek gak bila dah buat hiasan kat umah..hahahaha..dasar anak menantu kedekut kan..syg nk kuar duit beli sevenier mahal2..=p

 

4 comments:

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Bestnye...Tak pernah lagi naik cable car kat Langkawi ni...bila lah lagi dapat p Langkawi ni..

Cantik sangat cenderahati tu Lily...

Salina@IbuAqil said...

Uishhh mama, gayat ma oiii..
Kita tgk picca tu pun gayat mama oiiiiiii..
Aritu pg langkawi x dpt naik sbb angin kuat..

Nad MamaZN said...

Rindu kt langkawi :)

Adlin ✿ Queen Of 3 Princess ✿ said...

nenek bg eyh kalau kita pun berkira nk beli ke tak ..kita gayat cam mana la nk naik cable car

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016