Oriental Village, Langkawi

Aktiviti sesudah naik kabel car, kami amik kesempatan jalan2 area Oriental Village ni pulak..antara aktivti yg smpat buat kat cni bwk anak2 tgk rusa, tgk tiger, bagi makan ikan n horse riding..itu jekla..hehehe..utk anak2 mama yg mmg suka animals ni kire diorang enjoylah jugak kan..=)

Bersungguh2 tgk rusa dalam kandang



Eksited!!

Ada elephant rides..gajah nye kat sebelah dalam kot sbb kitorng tak nmpak pon..tgk harga mahal sgt so tak jadilah menjenguk..=p

Zareef pose with papa..^_^


Zareef with mama plak

Adik jek yg sporting bergmbar tgh panas..Zara toksah haraplah..heheh

Ok..sesi feeding ikan plak..syok jugak duduk2 sini smbil layan anak2 bg ikan makan..=)


Besar2 ikan kat cni...ramai sgt bg makan kot..heheeh..makanan ikan leh beli kat situ harga rm1 per paket

Kakak yg happy..=)

Adik pon sama..=))

Mak dara wth anak dara..

Dua beradik yg sama eksited..abaikan rambut kakak yg serebeh sgt tuh..hehehehe

Sambil duduk2 smbil usha kabel2 car yg lalu nun jauhhhhhh atas sana..nmpak tak??hihi

Ok..siap bg makan ikan jom smbung jalan


Mama tak abeh2 posing ngan adik..serius time kat Langkawi Zareef super sporting nk bergmbar..tk macam selalu..hahahhaha

Sebelum balik..decide naik kereta kuda nih kejap..mula2 sian gak rasa nk naik.. tkt kuda tu tak larat bwk mama..wuwuwu..last2 papa soh jugak temankan Zara, Zareef n nenek..caj die rm5 per head


Tak jauh mana pon pusing..tp bolehlah bg pengalaman baru kat anak2 kan..=p
Dah habis riding, bg can kakak n adik posing kat horse nih

Zara ngan papa tgk horse dekat2


Habis naik kuda..kitorng pon bergerak keluar..kat Oriental Village ni byk jek kedai2 sevenier sebenarnya tp memang tak menyinggah langsung..yelah..time tu baru sehari smpai ke Langkawi kan..takde nafsu nak membeli ape lagi..hehehe..

Nway, destinasi seterusnya kitorng nak ke Pekan Kuah utk check-in ke apartment homestay yg mama dh booking sebelum ni..tp on the way, nenek request singgah Beras Terbakar sbb nak beli stok kain batin..mama jekla yg turun temankan nenek membeli..time tu anak2 dah tidur kepenatan so papa jadi penunggu dlm kereta jekla..hehehehe


Banyak gerai2 kat cni kan..tp mama cume belikan sepasang t-shirt utk Zara n Zareef..nenek plak beli kain batik n minyak gamat

Sempat gak amik gmbar nenek kat tapak Beras Terbakar nih

Rumah traditional yg cantek..rasa mecm teringin nak masuk tgk kat dalam die..hehehehe


Hmmm..aktiviti kat Kuah plak update entry lain yek..^_^

5 comments:

Nad MamaZN said...

Ala... Nape tak jmpe pun rusa ritu..
Beras terbakar pun x p
Kene p lagi ni
Haha
Papazarazareef tu 1st time kite tgk sporting kasi pose :)

Alycia said...

besar2 kan ikan kat kolam tu.. takut tgk.. ms pg dulu, kat situ lah tempat adam duduk diam.. bg ikan makan ;)

Syima ~Mama Kyra~ said...

Bestkn lgkawi..dlu pegi thn 2009 masa kyra umur 1 thn..tp x msk oriental village ni sbb time tu under maintenance..dpt naik cable car..gayat you..hehe..teringin nk pegi lagi..nx time bole sggh cni =)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

cantik tempat ni...
bestnye naik keta kuda...^^

mamalieyna said...

super best !

anak1 pergi tmpt mcm ni, happt sgt la tu..

Oooh rumah tradisional yg sgt la canteek, susah nk jumpa dah skrg ni..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016