KTN-KL-LCCT-LGK | Pengalaman pertama buat dia...

Hmmm..bermulalah catatan perjalanan cuti2 Mesia ke Langkawi..sekarang hati dah tenang sket so baru ada mood nk tgk balik gmbar2 lama..hahahaha

Nway, entry kali ni just nk story perjalanan kami dari Kuantan ke Langkawi jek..sebelum ni, blur jugak fikir cmnerlah nak ke LCCT tu..yekla..time beli tiket dulu mama masih dok Klang lg..setakat Klang/Shah Alam ke LCCT mmg takde masalah..paling mahal pon naik teksi kena caj rm60 (dulu2 ye sekarang tak tau ratenye)..yg pasti, dari Kuantan ke KL kami drivelah kan.. tido semalam umah adik ipar kat Ampang..bile surf rate teksi dari Ampang..paling murah pon rm80-90 ke LCCT..

Nway, tu kalau naik dari Ampang..yg jadik isu sekarang..mak mama pon nak join pergi sekali kan masa tu..dari kampung die naik bas ke TBS..dahhhhh.. pening nak fikir parking kereta kat mane plak..ada plan gak nak parking kat LCCT je tp one day rate agak mahal almost rm50. pastu time pening2 tulah kitorng surf2 online..terjumpe satu blog ni..serius..sangat berterima kasih kat blog tu sbb bagi info berguna..tp tulah..yg surf tu papa so mama tk sempat copy link nak tepek kat cni...huhuhu

By the way, dipendekkan cerita, blog tu menerangkan yg diorang bergerak ke LCCT daripada TBS aja...parking rate kat TBS cumelah rm3 per day..sgt murah ok..daripada TBS, bergerak ke bangunan sebelah utk naik KLIA Transit..tapi disebabkan kami nak ke LCCT, maka beli tiket utk sampai ke Salak Tinggi sahaja..rm8++ utk adults..utk kids atas 2 tahun baru kena caj rm5++ tak silap kot. dari Salak Tinggi, bas disediakan utk ke LCCT plak..harga bas dah included dlm pakej train tadi..agak menjimatkan maselah..save duit pon ye...heheh..paling penting, senang sbb kami mmg nak amik nenek kat TBS kan..so sekali harung takyah gerak tpt lain dah..=)..balik pon mcm tu jugak..dari LCCT naik bas ke Salak Tinggi-then naik train ke TBS-then nenek terus amik bas balik kg semula..if next time nak ke KLIA pulak..leh jek terus naik KLIA transit tu harga die rm26++ dpd TBS..


Zara di TBS

Bergerak ke KLIA Transit..kena menapak sketlah tp tak jauh mane pon..lif pon ada kalau tak larat naik turun tangga..=p

Tgh tunggu train sampai


Inilah trainnya..laju sgt die lalu tk smpat snap dari jauh..hehehe

Budak2 yg eksited naik keretapi

 

Mama dok sensorang time nih..heeheheh

Sampai di Salak Tinggi..dah ada bas yg menunggu..bas selesa setaraf bas eksress biasa tuh

Jakun naik bas plak..=p



Akhirnya...sampai ke LCCT dgn selamat n cepat sbb takde jem kan naik train tadi..hehehe..nway, time tuh kapalterbang berlepas kol 7.30pm..dlm kol 6.15pm kitorng dh check-in dah..masuk kat dalam tuh..anak2 jakun plak tgk kapalterbang..hehehe..kat umah Kuantan asyik nmpak fighter jet ngan helicopter je kan..=p


Dua budak jakun asyik usha kapalterbang merah

Ngan nenek




Asyik tgk kapal..alhamdulillah..tercapai jugak hajat mama nkbwk adik jalan2 naik aeroplane kan..hihi

Sebelum naik, amik pic dulu..jenjalan Langkawi ni kira hadiah bday gakla utk nenek n Zareef..dua2 bday bln Feb..=)

Asyi mengusha kapal lg

Zara dh besar..dudk sensorang aje..=)

Ikutkan mama belikan seat utk Zareef..tp leh plak die takmau dok sendiri..so berpangku jugakla sepanjang perjalanan..=p

Tak smpai berapa minit kapal berlepas..budak ni pon selamat dibuai mimpi..hehehehe

Mama with adik yg ketiduran

Yeay..smpai Langkawi sudah..adik pon dh bgn smbung tgk kapalterbang..

Peace adik!!..=D



Apepon..seronok sgt rasa holiday kali ni..selain dpt bercuti..dpt bagi Zareef rasa jugak pengalaman pertama naik keretapi, bas dan kapalterbang..sume harung naik dlm satu hari...hehehehehe

6 comments:

mamalieyna said...

best la anak2, kecik2 dah merasa naik semua public transport..syoook~ ^_^

Nad MamaZN said...

Waaa
Dlm 1 hari zareef dpt cover sume transport!
Seronoknya!

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Nampak keterujaan Zareef...anak2 gembira kita tgk pun senang hati kan...dalam satu hari dapat rasa pengalaman naik public transport..

MyraQhairel said...

ohhh TBS kampong halamankkuuu...dulu TBS or Bandar Tasik Selatan ni tmpt mira turun naek turun naek tren g tuisyen..g jenjalan shoping moping dgn kengkawan..g dating naek tren..tu seme zaman masa belum beli kete...lepas beli kete park kat situ naek tren g keje kat Ampang...alahai..memori sungguh ~~

NzA said...

hehehe..."papa" smpt snap pic kt sblm naik kpltrbang...suami akak prnah kena warning masa snap pic kt area tu.....

1st time bwk abg farouk naik kpl trbg masa dia umo 8 bln..masa tu kami p cuti2 kt Srwk...tidur je spjg prgi n blk..skrg kalu naik flight mesti dia nk dok tepi tingkap smbil dok snap2 pic gmbar awan ktnya.........hehehe.....

Nana said...

hheh seme transport dpt naik ye
sama mcm mia la klw nak g lcct dr umah naik lrt, pehtu kl central nek bas

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016