Family dinner | Ana Ikan Bakar Petai Tanjung Lumpur

Sabtu lepas..tetamu jauh dari Johor datang...abang mama plan nak holiday ke Kelantan, so alang2 singgahlah rumah mama sekalikan..kebetulan sejak kitorng pindah Kuantan, mmg die tak pernah dtg melawat ke sini..abang mama datang bawak nenek sekali..tp nenek tak ikut ke Kelantan..nenek stay kat umah mama seminggu tolong jaga budak2 sempena cuti sekolah ni..hihihi

So, malam Isnin lepas..ajaklah abang mama n family n nenek dinner kat Tanjung Lumpur. Kol 8 lebih smpai, mama bwk gi Ana Ikan Bakar Petai nih..mmg ramaiiiiiiii sungguh orang..nasib tak lama cari meja..huhuhu..Order utk malam tu kerapu bakar, sotong goreng tepung, udang goreng butter, lala masak pedas, tomyam campur, sup ayam n kailan ikan masin..banyak gak last2 lala n tomyam tu tapau jek..hehehehe..so far, makanan sume sedap..harga tak taulah mahal ke tak..order kat atas tu + air tujuh gelas rm144..nway, tgh makan tu teringat gak papa kat India..ntah makan sedap ke tidak die kat sana kan..kekekekekeke..


Kerapu bakar,,

Lala masak pedas

Sotong goreng tepung..gmbar blur nmpak tk menarik dah sotong nih..=p

Udang goreng butter..nnpak sempoi tp sedap giler!

Zara n the cousins..Iman n Ikhwan

Dua org anak dara..umur sebaya 5 tahun

Abg n kakak ipar

Mama, adik n nenek






p/s: Agak mencabar proses makan malam tu gara2 mengejar Zareef..selalu ada papa tolong layan kan..ni mama yg kena tengok2 kan die..ada ke patut main kejar2 kat tempat sempit tuh..paling best, siap meyelit main bawah meja orang sebelah..ohhhh anakkkkkk...O_O

4 comments:

Nad MamaZN said...

Harga ok
Ni ikhwan yg selalu ikut nenek dtg umh lily kan?
Wat main ngan zarazareef?
Naseb ada nenek teman.. Ada geng nak bersembang kat umah:)

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

salu gak mkn sini tp kalo ari minggu mak aih,
x de parking..
servis pn cepat kan..
tp itulah .. kdg tu sampai full meja kusi..

~MommyAida~ said...

Ouhh mencabar betul kan klo terpaksa handle ank sorang2..huhuhu..aida pon penah try Ana Ikan Bakar ni..sedap sangat + harga pon murah..aida try kat Bangi..mmg sedap la kan kak lily..

Adlin Mohamad said...

kita yg ada asben pun emncabar kalau layan kyreen kat kedai makan adehhh niat nk makan banyak jadi makan sikit je gara2 peel dia ...kerapu bakar leleh ni tgk huhuhu

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016