Bila si adik berposing..^__^

Heee..posinglah sangattttttt...adik bukan cam kakak Zara yg suke banget berposing tuh..jenuh nk amik gmbar die tantek2 tau..tapiiiii..last week mama dapat snap 2 keping gmbar ni yg mama rasa cun melecunlah utk seorang adik yg aktif, lasak, tk reti dok diam tuh..agagagaga..tetibe time mama panggil "adik..posing jap dik..senyummmm"..leh lak die stop jap layan mama nk amik gmbar..I likeeeeeee...^__^..


Ecececehhhh..amacam Zareef posing mcm nih..encem tak?? kekekekeke..

Satu lagi aksi comel dari Zareef..erkkk..comel ke aunty2 sume..dgn bekas benjol kat kepala tak ilang2 tuh..hehehe


Haaa..nmpak tak die pakai kasut tuh..act tuh kasut raya mama belikan utk die..time beli tu shopping dgn kakak Zara jek..mama main agak2 beli saiz kasut Zareef..mujur muat..kasut Tom&Jerry jek ni..tp mama suka sbb smart, harga pon sgt affordable, + material sgt lembut..Zareef pon suka sangat kasut baru die smpai lepas cuba tak mau tanggal2 dah..hahahaha..sabar ye dik..nnti raya mama kasi pakai kasut baru ni lagi..=p


Senyum sket kat mama..=)

Tengok..kasut still lagi tak mau ditanggal..so kasi can sekejaplah die melaram dgn kasut baru

Happynye die yek..(ohhh..sile abaikan isik kabineet tv kat belakang tuh..mmg dah sarat ngan mainan budak berdua ni jek..huhu)

Kesayangan mama..^__^..ehh..papa n kakak Zara pon sayang jugak kan..



By the way, lama tak stori mori pasal adik kan..bulan ni dah  nak masuk setahun enam bulan pon die..skjappppp je dah besar ye tak.. iskkk..tetibe berdebar2 plak rasa sbb mcm biasa, klu ikut perjanjian anak masuk 2 tahun dah kena tmbah anak baru..agagagagaga..tp mama nak mintak excuse lah kat papa..tunggu Zareef  pndai cakap  mintak adik baru nak proceed..boleh gitu?? ..hehehehe..skang ni Zareef mmg lom pndai cakap lagi..klu bercakap pon ngan bahasa die jekla...kena fahamkan bahasa tubuh die kalau nk tau ape yg die cube smpaikan..tp yg good boynye, ape yg kite ckp, banyak yg die leh faham...senang gakla nk bagi arahan kat die..hihi

And smpai skang, si kecik ni still selsema lagi..dh lebih dua minggu dah..huhuhu..weken ni kena gak paksa papa bwk gi klinik pakar..yekla..sian nnti raya sok sek sok sek kan idung die..hopefully tak melaratlah sakit jadik bronkitis ke, athma ker ape kan..tak mau sejarah warded kat hosp berulang lagi..dulu pon  time seminggu nak raya die kena masuk wad tuh..harap kali nih adik sihat2 sokmo ye dik...=)

5 comments:

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

simpan toys dalam cabinet tv tu kekekke ...
muka papa la zareef ni ...dah beso dah padahal sebaya kyreen kekekke

Zana Md Nordin said...

amboi...sesekali anak bujang nie berposing
boleh tahan gark tu..
zareef nie banyak ikut papa dia kan..
suka bila tengok dia kemain senyum lebar gitewwww

Norf @ Effa said...

kena hantar borang tunjuk sebab kalau ikut prosedur nak tangguh kan no 3 tu lily.. hehehehe...

^_~ saya sedang ni mencari satu ahli power puff girl. tak cukup orang. hehehe

Nad @ MamaZN said...

nampak jek adlin mama 2k ni tau, hehehehe...

a'ah..zareef muke papa die la..
:)

nieda said...

cerianya zareef

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016