Mee Udang Sg Dua

Ok..nak sambung kisah sebelum puasa aritu..hihi..berkesempatan singgah makan mee udang kat Sg Dua after kuar dari Penang..act mama tak bajet sempat makan kat cni pon..sebabnya kitorng smpai Sg Dua ni awal dalam kol 1pm lebih...papa kata kedai2 makan kat cni mostly bukak sebelah petang sampai ke malam..tapi dah memang rezeki kami kan..dekat kol 2pm tu kedai makan "Ida Mee Udang" dah pon mula beroperasi..rasenye ramai blogger pernah makan kat sini kan..=)..


Ternmpak kawasan sawah ni wktu cari kedai makan yg dah bukak..org jakun nampak sawah kan..terus paksa si anak dara posing2 kat cni sekejap..ekekekeke



Ok..nilah die kedai makan yg kami singgah tuh..

Aksi adik sementara tunggu makanan smpai..syok die balun air laici..mklumlah, Zareef mmg suka mamam buah kan..hihi





Order dah smpai..mama n papa order mee udang semestinye..suka udang die tuh..isi die manis sgt rasa..=)
 
 Nenek plak order mee ketam
 

Close up mee ketam nenek..nenek komen sedap..!

Anak2 makan nasi ayam jekla..hihi

Adik lagi..jenuh layan die time ni sbb ta reti duduk diam..huhu



Mama yg puas hati sbb dapat merasa mee udang ni..klu tk asyik baca komen dari blog org jek kan..=p
 
Salah satu kedai yg ada kat area2 Ida Mee Udang..papa pernah makan kat Pak Ngah nih..die kata kalau kat pak Ngah, udangnye lagi banyak, tp isi nye tk semanis yg kat Ida tuh..kesimpulannye, die kata Mee Udang Ida tu lagi sedaplah..=)


Alhamdulillah..satu lagi destinasi makan2 tercapai..plan asal, kalau tk dapat mee udang Sg Dua ni, mmg nak pi cari mee udang kat Kuala Sepetang plak..sbb mmg pastu plan nk ke Taiping kan..tp sbb dh dapat yg kat Sg Dua, maka tk jadilah pi Kuala Sepetang ptg tuh..=p

6 comments:

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

mee ketam pun ada bestnya ...
zara kalau unty nampak sawah pun unty jakun jap kekekke ..

Nad @ MamaZN said...

sedap kan!
kite dah terbayang2 dah kesedapannye, huhu!
aritu pun kitorg pi ida ni jugak ;)

Sue said...

sedapnye.. da lama tak makan mee udang. mee udang sg,2 mmg sedap kan..
alahaii pagi2 ni da kecur air liur. kat selangor ni mana nak cari mee udang yg sedap ekkk?

Sherwieyna Muzzawer said...

sedapnyaaaaaa! comel je si kecik tu posing..hehehe

mama_umar_maryam said...

kitorg x singgah yg ida nih..singgah kedai lain,lupe plak name die..tp manisnyeee udang tukan..huhu

AYuNG said...

sedapppp nyaaaa...
harga okeh x? =)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016