Zara Zareef @ Zoo Taiping..

Pas pekena mee udang kat Sg Dua, kami meneruskan perjalanan ke Taiping plak..kat Taiping ni ramai makcik2 sebelah papa..so plannye nak singgah Zoo Taiping, tengok2 Taman Tasik Taiping n last sekali nk tumpang mandi n berehat kat umah makcik papa sebelum meneruskan perjalanan balik ke Klang...by the way, nasib kurang baik sbb smpai2 Taiping hujan turun selebat2nye..mmg terperangkap lama gakla dlm keta sbb tak dan nk berpayung pon kompem lokos jugak..huhu..akhirnya, kol 4.30pm mcm tu kot baru hujan mula reda n dptlah jugak kami masuk ke zoo tu..by the way, time kat zoo ni nenek malas nk ikut katenye..so nenek just tunggu kami smbil minum2 kat cafe jekla..kitorng pon masuk tk lama..just naik trem n abeh satu pusingan, kitorng pon kuar..buat syarat Zara nk tgk animals jekla kan..=p


Org paling eksited nk melawat animals..heheheh

Yg ni plak pntang jumpe tanah..mmg merata2 die berlari tau..huhu

Yeayyy..dah beli tiket dah..harga tak ingat lah plak..tp tak semahal Zoo Negara pentingnya..=p

Sbelum masuk, posing cni sekejap..sejurus selepas tuh ada org datang tegur tkleh suka suki amik gmbar kat cni sbb situ port berbayar rupenye...hahaha..sori akak tak tau yek..takde tanda..=p

Ok..mase utk naik trem..adik kena paksa dok diam..sian die..klu ikutkan mmg die nk berlari jek kat zoo tu kot..heheh

Happy kan nmpak Zara..alhamdulillah..dpt sempurnakan hajat die nak gi zoo..=)..bagi die seronok plak kan

Tepek gmbar animals sket2lah..antara yg menarik minat Zara..si singa betina..adik beradik ngan Alex Madagascar tuh..=p

Ni kat kawasan ala2 safari kot

Teddy bears..=p

Comel giler org utan ni k..kan sblum tu hujan kan..leh plak die petik daun keladi ni buat payung kat kepala die..sume org gelak tgk aksi org utan nih..=p

Marty Madagascar..heheh

Harimau aum..aum...=D

Kangaroo kan ni..comel jek kecik2 sume

Badak sumbu

Mellman Madagascar..awek die Gloria pon ada...tp tak tepek pic kat cni..hihihi

All time fevret animal Zara..siap nyanyi "gajah berkaki empat..gelek-gelek"..hehehehe


Dah turun trem dah..jalan2 sekejap jek pastu terus tuju kuar

Mama dan anak2..anak baru dua tapi dah serabai dah melayan diorang..tu yg rasa lom sedia nk tmbah no 3 tu..ekekekeke

Mini fountain yg comei + kolam ikan

Bagi mama can posing2 sekejap..tp kena snap2 sndiri sbb papa tgh bizi mengejar si anak bujang..=p



Keseluruhannya..oklah Zoo Taiping nih..dulu org kata zoo taiping ni paling best nk compare ngan zoo melaka or zoo negara..tp mama tgk biasa2 jek..biaselah, zoo2 ni mmg ada satu tahap mesti akan merundum sket kan..maintenance kurang kot..

By the way, pas kuar dari zoo, smpat round2 area taman tasik taiping kejap..ramaiiiiii org kate tasik taiping ni cun giler kan,.tp mama tk dpt nk stay lama2 sbb dh start ujan semula time tuh..smpatlah snap gmbar beberapa keping ngan Zara..itupon gmbar tak cun..jeles tgk gmbar org cantek2 kat taman tasik nih..hehehehe


Mama n anak dara kesayangan..=)







So..akhir sekali baru gi singgah umah makcik papa..alhamdulillah..dapatlah tumpang berehat, mandi2 dan dinner kat sana...gmbar kat umah makcik takde amik pon..kol 10pm malam tu bertolak balik Klang..byk kali gak berhenti melayan kerenah anak2 sebelum diorang tido..smpai klang kol 2am..mmg penat habis stlh perjalanan panjang bermula dari Cameron Highland arituh, seterusnye Penang dan last sekali ke Taiping..skali skala berjalan kan papa kan..hihihi


5 comments:

izla said...

selalu kat taman tasik zoo taiping tu orang selalu ambik gambar kahwin (outdoor). memang nampak cantik pemandangannya

Syima ~Mama Kyra~ said...

Thn lps penah teambuilding kat taiping siap bawak skali hubby n kyra..hajat pas abis kursus nak sggh zoo taiping tp tak dpt sbb ptg tu hujan lebat,last22 blk KL..huhu.. rajin mama posing..hehe

mama_umar_maryam said...

niceee zoo..zoo negara pon kitorg x lepas lg..cume zoo melaka je time umar kecik2 dulu,hehehe

Sherwieyna Muzzawer said...

bestnya tengok korang jalan2 kat zoo tu. memang nampak happy sangat..

nieda said...

dh lama x pergi zoo taiping walaupun org perak..hihi

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016