Grooming | SOC Mesnite

Ok..lagi kisah berminggu2 sebelum puasa ye kawan2..ehehehehe..ni tepek muka mama yg julung2 kali digroomingkan nih..=p..rezeki dapat grooming free time gi kursus kat Penang arituh..malam tu memang ada SOC (Staff Officer Course) Mesnite yg kitorng kena attend, so pihak penganjur siap2 adakan kelas grooming n sediakan jurumekap2 semi pro utk tolong touch up kitorng..sape yg taknak pon takpe..tp mama, mane leh lepaksan peluang kan..org nak mekap free, so tadah muka jekla..=p

So, nilah hasilnye..mekap ekspress jek ni dalam 15 minit kot..gmbar sebelum mekap takde..korang leh tgk gmbar mama yg lain dlm blog ni jek kan..agagagagaga


Macam mane..ok tak mekap mcm ni..berjaya tak naik seri muka?? ..ekekekekeke..
 Terasa mcm jadik pengantin plak..hahaha..muka ni ngan muka time kawen tu tk berubah pon..tp part muka jekla..part badan malas nk komen..huhuhuhu
 
 
Ok..yang ni time dah siap nak pegi mesnite..rase len macam plak muka time nih..kontrol ayu eh mama..hoho
 
 
 
Hmmm..ok ker sekali skala touch up mcm tuh..hehehe..mama ni mmg jenis tak reti mekap2..so bile sesekali mekap cm  nmpak lain kan..nway, kat bawah ni mama share sket gmbar2 time mesnite tu yek..part atas tadi cm dah ok jek mama rasa..skali tuh bile pakai baju terus failed!! huhuhu..mmg ada cadang nak cari baju, tudung n beg dinner baru segala time kat penang tuh..sbbnye dh lama tk beli brg2 baru utk dinner nih..skali tuh tak smpat!! hari sblum mesnite tu papa bz smpai ke malam..so tk menyempatlah nk cari barang2..pakai jekla ape yg ada..tk puas hati dgn diri sndiri malam tuh..=(
 
 
Mej Shahril + Mdm Azliyana..satu jek suke pasal mesnite kali ni sbb dapat bunga..hihihi..lame wehh papa tk bagi bunga kat mama..kali ni ada roses semangat sket nk berdinner..=p
 
 
Diner ni kat hotel ape ntah tak ingat name..makanan sgt failed ok..first time ikut papa pegi mesnite makanan tak sedap..servis pon lembab..rata2 kawan mama n papa komen benda yg sama..=(
 
 Kami lagi..=) 
 
 
Dengan kawan2 sekursus aka wife2 pada kawan2 papa
 
 
 
 
Gambar sume ahli mesnite malam tuh..jauh giler gmbar dah tk nampak muka sorang2..=p
 
 
Hehehe..itu jekla gmbar2 yg ada untuk kenangan mama time kursus arituh..mmg takde amik2 gmbar sgt pon..entah..segan kot..gmbar kat bawah ni plak gmbar awal2 sebelum kursus bermula..die bagi gmbar ni sekali dgn sijil penyertaan..alhamdulillah..rasa bersyukur sgt dpt attend kursus ni..macam2 pengalaman yg mama dapat time kat penang arituh..=)
 
 
 

6 comments:

Norf @ Effa said...

Kursus para isteri saja ke?
salam perkenalan.. saya isteri TLDM :)

Nana said...

wah cantik makeup
ada ek kusus utk wife skali
tak pernah attend hehee

mama_umar_maryam said...

plg suke kaler lipstik tu..hehehe

Nad @ MamaZN said...

canteknye lily!
cantek banget!

Syima ~Mama Kyra~ said...

bestnya mekap free..time ni la dpt melaram kan..kan.. =D
klu jarang2 mekap bila sesekali mekap mmg nmpk cantik luar biasa ;)

NzA said...

mkin brtmbah comel la lily..mata jadi brtmbah bulat.......

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016