Iftar ala Barat vs Iftar ala Arab..

Minggu pertama Ramadhan 2012, hujung minggu tu memang tak masak langsung..hehehehe..papa tk kisah kan..so mama ikut kan jekla..hari Jumaat tu sebelum bertolak balik dari Penang ke Klang papa dah call..siap tanye "nak berbuka best2 tak malam ni??"..haaa..tanye mcm tu dah taula kompem baru dpt duit bonus ke ape..ekekekeke....mula2 papa nk buka seafood, tp mama lak teringin nak buka western..cume tak terpikir nk makan kat mane..last2 papa smpai umah pon dah dekat 7pm..so tpt terrrrrrdekat dgn umah dh tentu Jusco Bkt Tinggi kan..kitorng masuk kat Windmill restaurant nih..
 
 
Amik 2 set berbuka puasa kat Windmill..pas makan siap dapat payung as cenderahati..hehehee
 
 
Mama dan anak dara..
 
Mushroom sup..mmg dah ada dalam set so  kakak makan ni jekla cicah ngan roti
 
Sirap bandung n bread set
 
Untuk pemanis mulut ketika berbuka..heehhe...sempoi jek..ada kurma, kek pisang n putri salad
 
Main meal..nyum3x..mama n papa sama2 amik beef stick nih...okla puas hati..
 
Teh tarik n buah2an as dessert..teh tarik tu sedappppppp sgt dh macam teh tarik kedai mamak..=p
 
Kakak mamam sup
 
Adik plak mamam buah..all time fevret die..hihi
 
 
 
 
Hari sabtu plak, tak buka kat luar tp still tak masak..sbbnye, pagi tuh dua2 laki bini kepenatan kemas umah..ekekekke..dh macam budak kecik plak baru wat keja sket dah melepek..so papa malas nk kuar beli stok barang basah..maka tk memasak lagilah..ptg tu kol 6.30pm baru terhegeh2 pi pasar ramadhan kota kemuning..berbuka la seadanye..tk silap beli nasi tomato, nasi ayam, ayam percik n few makanan ringan lain time tu..
 
Then hari Ahad, petang tu amik mak mama kat umah kakak kat KL..sekali lagi, papa ajak buka kat luar..hehehe..mula2 papa plan nk buka kat Ayam penyet Wong Solo sek 7...sekali tuh tgk kol 7.15pm dah fullhouse..tpt2 lain berdekatan pon sama..sume penuh!! pastu time gerak ke hala bandar plak, tiba2  teringat kat Restoren Arab Zam-zam.try singgah tanye ada ksong lagi ke tak..alhamdulillah ada..diorang siap buka tpt makan tmbahan kat tingkat atas..cume time pose ni takde ala-carte..sume buffet ngan harga rm40/person..harung jekla sbb mmg dah nak masuk wktu berbuka pon time tuh..oklah jugak, merasa mak mama makan nasi arab..hihihi
 
 
Pengakuan ikhlas- mama mmg tak reti makan nasi arab sebenarnye ye..so main amik je ni..tk tau nk padankan ngan sup mana, sambal mane..ekekekeke
 
 
 
Fuhhhh..kitorng minum air kat cni bergelas2 ok..air die sedap bangatttt..ada jus blackcurrent ngan mango/peach ntah..tea plak siap mint tea tuh..nyamannnnnn..=p
 
Untuk budak2, ada spageti carbonara..habis sepinggan besar Zara makan..=p
 
Adik Zareef pon suka sgt carbonara tuh..siap nk mamam sendiri lagik..=)
 
Mak kesayangan..makan nasi arab + lamb + chicken mandy
 
Kesayangan mama, papa n nenek..upssss.rmbut kakak Zara horror btol time nih..lupe nk pakaikan sepit rmbut..agagagaga
 
 
 
Itu jekla kisah iftar kali ni..^__^
 
.
 
 
.

6 comments:

Sidratul Muntaha said...

aku plaing suke tgk zareef mkn..
baik je budak kecik tu..
huhuh...
senyap2 je thu2 dah abis dah nasik..

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

a'ah dok senyap je zareef time makan kalau kyreen kuak lentang atas meja tu ...

kita pun x reti makan foof arab ni lily ..x kenyang hahha

Syima ~Mama Kyra~ said...

sedapnya!!! rajin berbuka di luar =D kami jenis malas buka luar..ssh nk solat mghrib..confirm full blk solat..terkejar2 dgn tarawih lagi..huhu..blk rmh kena masak tuk sahur plak..tu yg pk 2,3 kali..hehe

Sue said...

sedapnye... teringin nk makan kat windmill... tak dpt windmill, victoria station pun jadik laa..hahahhahah... so far kami tak penah buka kat luar lagi.. ingat khamis ni baru nk buka kat luar la..

Sherwieyna Muzzawer said...

Sedapnyaaaaa!

nieda said...

nieda tingin sgt nk mkn kt wong solo..bln pose mmg full pack.ntah bilalsh dpt mkn

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016