Terima kasih mama..

Setiap kali tgk gmbar2 kat bawah ni, mesti teringat dialog Zara masa tuh..dialog yg buat hati mama sejuk, terharu, kesian pon ada..hehehehe..gmbar ni sehari selepas majlis mesnite yg mama attend dengan papa time kat penang arituh..kan mama ada bgtau, masa mesnite tuh kitornag ladies dapat roses dpd husband masing2 kan..so malam tu mama bawaklah bunga tu naik bilik..mmg niat nak bagi kat kakak Zara jek..tp sbb die dah tido, so mama letak jekla atas meja..

Esoknye, Zara nmpak dah bunga atas meja tuh

Zara: Mama, ni bunga sapa nih

Mama: Ni bunga untuk kakaklah

Zara: Yeker..sape beli..mama beli untuk kakak eh

Mama: Haah..mama beli

Zara: TERIMA KASIH MAMA..kakak sukaaaaaaa bunga ni..terima kasih belikan kakak bunga..kakak mestiiiiii tunjuk kat papa bunga nih (wktu ni papa tkde dlm bilik..lom abeh kelas lg)

Mama: * Terharu kakak bagi penghargaan mcm tuh..tp rasa bersalah pon ye jugak sbb bukan mama beli pon bunga tu kan..mama dpt FREE..hihihi*

Zara: Kakak sayangggggg mama (smbil dtg peluk n kiss mama)..* ohhhh...terharu lagi*


Kakak dan ros merah kesayangan die..=)



Smpai ke sudah tak lepas2 dgn bunga tuh..first time dapat bunga betul bungkus cantek2 mcm tuh..eksitedlah die..hihi..time ni nk checkout dr Bayview Hotel


 
Nway, itulah die Zara sekarang..lately, die memang suke ucap terima kasih setiap kali dpt apa2 dpd mama or papa..tak kiralah barang kecik atau besar, perkataan terima kasih tak pernah lekang dpd mulut die.. mama belikan baju ker, belikan jajan ker, belikan air laici kesukaan die tu ker..ape2 lah..mesti akan cakap "Terima kasih mama..."..alahaiiii..sejuk hati mama tau Zara..semoga kakak terus membesar jadik gegirl yg bijak, cerdik, cerdas dll lagi ye syg..


p/s: 11.08.12 semalam..kakak Zara dah pon 4 tahun 4 bulan..cpt tol masa berlalu..anak mama dah jadik anak dara dah..hihi (anak daralah sangattttt..sekolah tadika pon tak lagi..ekekekekekeke)







4 comments:

Syima ~Mama Kyra~ said...

cute je zara dah tahu ckp TQ mama =)
girl dgn bunga mmg tak bole dipisahkan =D

Norf @ Effa said...

ur zara 4 tahun 4 bulan
my zara 3 tahun 4 bulan

:)

Deq's Qienz said...

umur zara sama yang cik Qhayra la.hehee..cumei dia pakai gaun tuhh..kiut sambil pegang bunga ros lagi..

..::..aRe-Na..::.. said...

comeinya anak dara ni...
sebaya lah anak kita...
nti besar cun neh hehehe

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016