Supper di Restoren Sup Hameed

Adehhhh..dok kat Penang ni memang menternak lemak jekla nmpaknye..sudahlah sepanjang kursus disediakan makanan lengkap breakfast, minum pagi, lunch, minum petang n dinner. Pastu tambah plak nk supper2 bagai kan..mmg tak sedar diri sungguh..=p

Btw, takdelah setiap malam pon supper..hihi..sebelum ni, ada yg dinner hotel kitorng skip n dinner kat luar. tp sbb semalam papa ada program, so mama, nenek n anak2 dinner kat hotel dulu..bile papa datang kol 10pm, lapar katenye lom makan..so sbg isteri 'solehah', temankanlah papa makan..gi dekat jek ngan kawasan hotel..papa kata sedap sup kat restoren Hameed nih..


Restoren sup Hameed..selain sup, banyak lg makanan lain mcm nasi kandar, nasi lemah, roti canai, tandoori dll

Anak dara je ikut..anak bujang kena tinggal ngan nenek kat bilik..hehe..sian nk bwk sbb dah malam

Ok..order smpai..papa order sup kambing..roti tu datang sekali ngan supnya..tebal roti tu..puas makan

Utk kakak n mama, order sup ayam..nmpak biasa jek sup die tp memang sedappppppppp..

Kakak nk mamam roti



Meh cicah2 roti n sup..bestttttt

Sedap!!

Air lmbat smpai..hehehe...just order sirap bandung, teh tarik n bali suam..

Mama n kakak




Habis gak dua keping roti tu kakak makan..mama plak hirup sup n habiskan isi ayam kat dalam..nmpak biasa sup die, tp oklah..pekat n cukup rasa rempah ratus..sup tu kuahnye boleh ditop up kalau dh habis..roti pon boleh tmbah extra dgn harga 30sen sekeping..=)

Pas makan, mama ajak papa urut kaki kat kedai Reflexology sebelah restoren nih..saje buat dah lame tak urut2 kaki nih..harga dicaj, rm45 untuk 1 jam servis...


Jom reflexolgy!!

Kakak yg jadik peneman mama papa..kerja die main game jekla tunggu sejam tuh..heheh

Mama..tgh tunggu kaki diurut..=p




Hmmmm..sekejap jek dh khamis..rase lom puas jalan penang..mcm mane..huhu..malam ni mmang tk dpt kuar sbb mama ada mesnite dinner ngan papa..terpakselah adik, kakak n nenek stay kat bilik bertige je ye...

8 comments:

inazamri said...

dulu akak dok penang 8 thn tapi tak penah la mkn kat restoren ni.Ishhh tingin pulak nak gi bila kata sup dia sedap.Boleh la jln2 penang nnt sggh ke sana

ita cutevirus said...

huhuhuh.. lily,
best yer dpt gi penang... ita ngan hubby da pln 3 thn nak gi penang...\tp, x jd² pon...

Syima ~Mama Kyra~ said...

wah sedapnya..terliur kjp..hehe..tak sabar rasanya nak bercuti ke Penang ;)

Nad @ MamaZN said...

larat lagi zara berjalan malam2..tak penat ke?

syok pi penang, syooorga makanan, hehe

kite takleh urut kaki...geli..!!!
tak psal2 kang kene tendang plak tukang urut tu, ihihihi

izla said...

sebelum kuar dari penang, jangan lupa beli jeruk kat chowrasta.
hehe..

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

penang mmg syurga makanan, mmg leh ternak lemak banyak2, kalo sebulan dok sana harus makin naik lemak2 semua...rindu char keow teow dia..

nieda said...

penang antara destinasi yg best utk mkn2

mama_umar_maryam said...

hehehe..penang=syurga mknn..tp klu org mcm zt nih mane2 pon nmpk mknn ;p..xpnh try reflex tu..takut saket & geli,heheh

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016