Sudah kembali bekerja TAPI..

Salam Isnin kawan2..harini mama dahpon start masuk keja selepas seminggu bercuti panjang. TAPI macam biasa, mood nk bekerja tu sudah semestinye merundum, malas, liat dan sebagainye lagi..hehehe..standardla kot malas2 gini pas naik cuti kan..=p..Selain dari tuh, tak tahu kenapa mama masih lagi rasa teringat2 dan rinduuuuu sangat dengan life mama seminggu yg lalu..yekla kan, mane tak rindu bile..

- 5 hari just pegi kelas jek..tak payah susah2 hadap muka bos dan hadap kerja
- 5 hari duduk bersenang lenang kat hotel 4 stars. Makan, minum ditanggung..mak n anak2 pon dapat makan free sekali..tk payah susah payah cari makan kat luar.Bilik plak ada org tolong kemas..=p
- Puas berjumpe ngan papa, duduk sekali ngan mak n golek ngan anak2..bile di samping orang2 tersayang yg rasenye paling priceless tuh..=)
- Puas jugak dpt berjalan dari Klang-Cameron Highland-Penang-Sg.Dua-Taiping-Klang...sekali skala ke utara kite singgah banyak2 tpt sekali ye..=)


Ikutkan, banyakkkkkk sgt stori mori nk citer dlm blog..tp masih lom berkesempatan..malam asyik penat jek tak dan nk ngadap blog..so update jekla yg ringkas2 dulu..huhuhu..

By the way, thanx jugak to papa yg dah bawak kami ronda2 yek..ikutkan plan asal kami pisah kat taiping..mama nk drive sendiri dari taiping ke Klang n papa plak balik ke Penang naik bas..tapi kan, dek kerana tak yakin ngan perangai anak2, papa mengalah jugak antar kami sume balik Klang..so sabtu malam smpai Klang, semalam ahad cam biasa papa balik ke Penang semula..kenapa dgn anak2? haihhhhhh..tak tau apsal dah last day to dua2 buat perangai..sibuk nk berebut duduk ngan mama!! siap nangis2 bile mama duduk drive kat depan..hisshhhhh..anak sapelah tuh...si kakak tknak mengalah..si adik pon nakal sama..T__T


Ni contoh bile dua2 pon sibuk nak duduk ngan mama..time ni atas feri nak kuar dari penang..so bayangkan kat hway pon nak buat perangai mcm ni..klu mama duduk belakang oklah kan dua2 pon duduk belakang sama..tp nnti sape plak nk drive? takkan nenek kot..last2 papa jugaklaaaa yg kena antar balik..itupon jenuh nak tidokan dua2 dulu sbb still diorang berebut nak dok atas peha mama yg gebu ini..klu dah tido, salah sorang mmg mama pass kat belakang dok ngan neneklah..=p


Oklaaa...nnti ada free2 lagi mama stori mori kisah CH, Penang n Taiping yek..now nk smbung wat keja dulu..=p

8 comments:

mariaariffbaby.com said...

beshnya kursus sambil makan angin..

if intan pun bila dah lama cuti..bercinta gak nak naik keja :p

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

ni ok la dua2 dok ngan mama .. kalau kyreen tenggek atas perut mama, kyra plak depan seat mama cam mana tu ..terberanak mama dia ni kekekke ...
monday bluess eyh ...

izla said...

anak mama kan, mesti la nak berkepit ngan mama je.hehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Selamat kembali bekerja Lily..^^
Alahai..dua2 nak duduk atas paha mama ye..anak mama.. :)

Nad @ MamaZN said...

tk sbr nk tggu citer cuti2
mesti merasa mi udang@ckt sg dua ek?
hihihii

NzA said...

bila kembali kpd rutin harian kita dh trikat dgn jadual...hu.hu.hu....

nur said...

hi..blog walking here...singgah ler blog sy kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ utk tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah nada...

ketikketok said...

Jom cuti-cuti unik Terapi Spa & Keluarga Mini Agro-Forestry Aromatherapy Village Cameron Highlands.

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016