Balik kampung | Sepetang di Melaka

Spt yg mama inform kat entry sebelum ni, alhamdulillah dapat celebrate 1st Ramadhan di kampung..bersama2 ngan papa, atuk n nenek2 Zara Zareef..gerak balik kampung hari Jumaat malam..kitorng bwk tetamu sekali aka kawan papa..ada kawan sekursus papa ni tentera fr Indonesia..minggu ni papa ajak die balik ke umah sbb kebetulan die ada hal di kedutaan then terus ajak balik kampung sekali..so sempat sahur dan berbuka hari pertama tu kat umah mertua mama..then lepas Isyak papa hantar mama balik umah mak mama plak...so dapat sahur hari kedua kat umah sendiri plak..^_^..sahur n berbuka kat kampung memang heaven lah kan..sebab mak2 yg masakkan..super sedappppp..teringat2 ikan bakar kat umah mentua n kupang + kerang sambal kat umah mak mama..hurmmmmm..nak lagi boleh?? ekekekeke...

Klaa..gmbar kat kampung tak byk amik pon sbnrnya..entah..malas kot..hahahaha

Zareef kat umah atuk Pt Raja..
 
Sungguh lasaklah die kat sana..semput2 atuk n nenek melayan..ehehehehe
 
Kakak Zara plak..org yg paling happy bile dpt balik kampung..=)
 
Ni menu berbuka hari pertama..meriah sungguh rasa..tp sume beli nih..papa bwk atuk n kawan Indonesia die pi pasar ramadhan..punye byk diorang beli so MIL pon decide tk payah masak dah..=p
 
Air kathira (susah sgt jumpe air ni kat Klang or S Alam), air soya panas + teh-o..time2 pose ni sume pon dpt best kan air2 nih..kekekekee
 
Yang ni plak kat umah mama..double eksited anak2 mama sbb kat cni dpt jumpe ramai kazen..kakak n abang mama pon kebetulan balik kan..mmg sonok tgk diorang kumpul ramai2 mcm ni..^__^
 
Nanti raya kite kumpul2 lagi k..mintak duit raya ramai2.hihi
 
 
Hari Ahad kol 2.30pm, kitorng bergerak balik Klang..tetiba papa kata nak singgah Melaka.rupe2nya kawan Indonesia papa tuh teringin sgt nk tgk2 negeri Melaka katanye..sebab bulan depan die dah nak balik Indon, so papa pon dgn rela hati bwk jalan ke Melaka..mmg tk sangka nk singgah petang tuh..hehe..tp gi Bandar Hilir je pok..kawan papa sempat naik Menara Taming Sari tuh, pastu panjat kota A-famosa. Dlm kol 6pm lebih kitorng gerak balik..tapau makanan berbuka siap2 kat param, pastu stop berbuka kat hentian Pedas Linggi..=)
 
 
Zareef di Masjid Selat Melaka..tunggu papa n kawan die solat
 
 
Zareef n papa
 
Di Menara Taming Sari..gmbar anak2 je yg ada..tk snap pon gmbar kawan papa tuh..=p
 
Papa n anak2 naik kertapi lama kat muziym ape ntah ni
 
 
 
Future pilot to be?? =p
 
Zara di Kota A-Famosa..
 
Papa n anak bujang
 
Mama n anak dara plak..=)
 
Nak balik dah..posing jap kat cni
 
 
Heee..jadilah singgah jap kat Melaka ni..1st time utk Zareef jejak bumi Melaka..hehehe..nway, smpai Klang kol 9pm..then kol 10pm papa n kawan die dah bergerak balik Penang plak..iskkkk..kalau mama kompem dah tak larat..mama yg tak drive ni pon rasa penat giler dok dalam keta 5 jam..entah..penat melayan Zareef pon ye kot..tk reti dok diam langsau tau die..huuuuu

6 comments:

=*NuRo0L* = said...

nmpk rambut depan zara mcm kena potong lg je..

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

nampak siput sedut msk lemak keladi tu huhuhu peberetku terliurma yong kekkee .. sakan siap pi melaka lagi hehhe

Syima ~Mama Kyra~ said...

Meriahnya menu berbuka..terliur kjp =))
rajinnya jln2 Melaka time puasa =D

Sherwieyna Muzzawer said...

Saya pun terliur jugalah tengok menu-menu tu..hehehe

mama_umar_maryam said...

air plg meriah tuu..byk jenis!! best blk kg sambil jln2 tmpt pelancong ;)

NzA said...

seronoknya brpeluang berbuka kt kg...akak jugak la menghitung hari nk blk kg raya nie.....

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016