Hijaunya pemandangan di BOH Tea Centre Sg Palas..=)

Ok..hari ni masuk citer Cameron sket k..kami bertolak ke CH ni hari Sabtu 30 Jun..dari umah dalam kol 12 kot so smpai kat atas tu dlm kol 3.30pm..naik melalui Simpang Pulai..mulanye perjalanan ok jek, tp tk jauh dari Cameron Valley punye pitstop, jalan dah mula jammed!!! aduhaiiii..first time terkena jammed kat CH nih..mmg merangkak2 keta nk naik ke Brinchang..

BTW, disebabkan cuaca agak cerah petang tuh..alang2 dh smpai simpang nak ke Sg Palas, kami pon teruslah membelok..lagipon cakap kat husbnd..takut kalau gi ari esok hujan ke ape kan..so time hari tgh cerah ni baik kite singgah terus..mmg dari awal dh plan nak ke Sg Palas nih..sbb kunjungan2 ke CH sebelum ni tak pernah kesampaian nk ke sana lagi..=)


Ok...smpai kat area parking..nk ke BOH centre ni kena mendaki bukit ye kawan2..kereta yg ada pas jek leh naik smpai atas..dahlah mama ni bwk mak kan..mujurlah die kata die larat nak pnjat tangga tuh..klu tak rasenye kena gak mintak permission antar die naik keta kot..

Setelah berejam2 duduk dlm keta..budak ni memang suka sangatlah bile dpt melepaskan diri..Alhamdulillah..pertama kali Zareef menjejakkan kaki di bumi Cameron..=)

Zareef n papa

Stop amik nafas jap..nenek pose ngan Zara..selekeh jek anak2 mama sbb tk smpat nk touch-up2 pas turun keta..ehehehehe

Mama n Zara plak





Sesampainye kat atas tuh..mmg penuh org k..mama pon terus beratur nak beli drinks n foods..saje nk merehatkan diri n ambil angin minum petang kat atas tu kan..semenatara tuh, papa layan anak2..nenek plak pi shoppng teh BOH kat tea centre die..Kilang dah tutup mase tuh sbb dah kol 4.45pm..huhu..


Teh tarik 2 gelas, teacino 1 cawan (sedaplah teacino nih), coconut muffin + 2 sandwiches = rm26 kot..giler mahal..hahahaha..tp takpe..kate pelancong kan..sekali skala ok la kot...agagagaga

Kat tempat minum ni ada pelantar terbuka, yg membolehkan kita tgk pemandangan ladang teh di sekeliling..seriusly, cantekkkkkkk sgt pemandangan dari atas pelantar nih..subhanallah..rasa tak mau balik!!!





Selepas menghayati pemandangan, smbung lg minum2..time ni dah kol5 lebih dah...org pon dah beransur2 berkurangan..Pintu gate ke BOH centre ni tutup kol 4.30 pm..so kalau smpai lewat mmg takleh masuk dah la kawasan ni

BOH centre, tp tetibe ada air botol Lipton..ape cer...hehehehehe

Sebelum balik, posing2 lagi kat sekitar kawasan..layan jek gmbar2 kami n yek..^__^











Budak paling happy petang tuh..sibuk nak berlari sana sini..mama yg seriau tkt die terjun tangga..bukan main laju berlari2..




Dalam kol 5.30pm, kami pon bergerak turun..alahaiii..rasa tk puas layan mata kat cni..mujurlah dh petang kan..nk check-in hotel sume lagi..so kenalah balik jugak..ehehehhee..on the way turun, mcm biasa kenalah posing2 lagi..=p




Lumba lari turun bukit ke ape budak2 nih..T__T



Bye2 Sg Palas!!! entah tahun bile nk datang CH lagi..tunggu peknen no 3 plak kot..(mklumlah dua kali peknen pon babymoon kat CH kan...agagagagaga)



Untuk sesaper yg lom pernah smpai BOH Tea Centre Sg Palas nih, lenkali lehla try datang cni k..kompem tak rugi..cume part pnjat bukit tu mmg semputlah sket kan..hihihihi

8 comments:

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

cantikkan .. hijau je ..
zara oh zara bukan main lagi posing siap cekak pinggang tu kekke

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah cantik2 la gambo, zara bukan main lagik dia posing sambil cekak pinggang tu...comey je

eT said...

me pon lama giler xnaik CH ni sis...huhu

Sue said...

last time pi CH tak sanggup nak stop kat tmpt teh ringlet tu.. kepala da pening dlm kete.. teringin nak pegi lagi tapii tak tau la daya ke tak.. heheheh...

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

canteknyer view sini,
lely x pernah kesempatan lg sapa sini,
cameron valley aje dh sapai.. =)

izla said...

haritu tak sampai sini. sbb jem memang teruk.
btw, pemandangan kat sana mmg sejuk mata memandang

zailamohamad said...

amboi mak ngan anak posing macam model!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

wah..bestnye...
penuh dgn kehijaun..segar mata memandang..bilalah agaknye blh sampai kesana

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016