Mengidam Pasembor..

Opsss..bukan mama yang mengidam yek..hihihi..jgn salah anggap plak..=p..act nenek Zara Zareef ni yang teringinnnnnnn makan pasembor katanya..mklumlah, kat kampung tuh susah nk jumpe kan..so dah kebetulan ke Penang, mehlah kite jalan2 cari makan pasembor nih..

So, malam kedua kat sane..kitorng pi kuar ke Padang Kota Lama..dekat sgt ngan hotel tak smpai 10 minit kot..hihi.act ramai komen kate pasembor kat Padang Kota Lama ni dah tak berapa best, tp mama main redah jugak. Malas nk kuar jejauh sbb kebetulan malam tu sakit kepala sket (gara2 ekon dlm kelas sejuk sangat..huhu) + kena balik awal coz ada homework nk kena buat. Mujurlah, kebetulan order kat tpt yang ok..sedap jek kat tekak kami anak beranak pasembor malam tuh..puas makan walaupon tk makan nasik..=p

 
Kami datang makan kat cni

Order shake kelapa..super sedapppppp..dua kali mama order tau sbb rasa tak cukup..heheheh

Pasembor yg mabeles..lupe plak nk snap kedai mane yg kitorng order..tp puas hatilah..harga? rm32..hehehe..mahal tak..kitorng ada  amik ketam n udang tu yg jadik mahal kot..

Nyum2x..alhamdulillah..puas dah nenek makan..hilang dah rasa teringin tuh..=p

Order tambahan..sotong kangkung..nenek n papa komen SEDAP..! mama makan kangkung aje sbb tak makan sotong kembang ni..hehehe..order kecik jek rm8 sepinggan

Ni plak first time try..sotong bakar..ingat sotong kecik2 tu dibakar mcm kat kedai seafood sekali dpt mcm ni plak..ala2 mcm sotong kering yg byk jual kat Pulau Pangkor tuh..=p..tp yg ni die bagi sos utk cicah..ni amik pinggan kecik pon rm8 harga die

Special for anak2..nasi ayam goreng kunyit..hehe

Gelahgat sekeluarga tgh makan


Sian..cuti kali ni asyik snap2 gmbar sendiri jekla..sbb papa dah sibuk melayan si anak bujang yg super lasak tuh..huhuhu

Lepas makan, jalan2 area tepi laut jap...tp dlm gmbar tk nmpakla yek lautnye sbb dah malam kan..=p

Ada plak playground kat cni..so bagi budak2 main sekejap sebelum balik ke bilik..=)





By the way, papa kata ada area Padang Kota Baru..tp die tk smpat bawak on..kat mane eh padang kota baru tuh..area2 Gurney tu ke?



2 comments:

Izan Ishak said...

bestnya lily.. dapat nenek zara makan pasembor tu ye. coconut shake tu yg buat izan terliur sangat2 tu...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

sedapnye tgk pasembor tu...yummeh

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016