Sampai Penang sudah..

Alhamdulillah..selamat smpai ke Penang hari Ahad tu kol 6 lebih..berhenti rehat lama gak kat hentian mana ntah sbb papa kemengantukan sangat2..penat pon ye jugak kot sebab baru turun dari Cameron Highland kan..hehehe..waktu datang ke Penang ni, kami lalu jambatan aje..feri plan nak naik waktu balik nanti..trafik hari Ahad tu oklah..tak jammed pon..


Penang bridge..

Papa kata pulau yg nmpak dari jambatan ni Pulau Jerejak..betul ke eh..klu betul, tgk ngan syahdu jekla..sbb kalau ikutkan plan asal nk gi holiday kat Jerejak Rainforest resort sebenanrya...tp sbb resort fully booked, tu yg tukar plan holiday kat Strawberry Park Resort plak..=p

Aksi si kecik dalam kereta..happy sokmo ye dik

Menara jam kat bandar Georgetown


Finally, sampailah kami ke hotel yang dituju, Hotel City Bayview kat tgh2 bandar Georgetown nun..selesai check-in sume, teruslah masuk bilik...tak sure bilik jenis ape yg kami dapat nih..takdelah besar sgt, tp oklah utk tempat tinggal 4 beranak selama 5 hari kan..hehehe...dalam bilik ada queen bed 2 biji..muatlah anak beranak tido..papa pon every nite join tido kat bilik nih..so kadang2 die share katil2 ngan anak2..kadang2 ngan mama..opssss..no 'aksi terlampau' la yek sbb share bilik ngan nenek kan..hihihihi..lagipon dah manja puas2 time kat Cameron arituh..ekekekekeke


Bilik kami


TV flat screen..tea coffee making facilities sume ada yek..tak lupe iron n iron board..pon sume lengkap dah..=)

Toilet sedang2 besarnye..

Paling best, ada bath tub! Penting ni sebab kalau tk smpat bwk anak2 mandi kat swimming pool, lehlah ajak diorang berendam dlm tub ni je kan..=p

Pemandangan luar bilik..kurang strategik sbb dapat bilik yg hadap bandar jek..

Nampak la jugak laut sikit nun di sana tuh..hihihi

Dan macam biasa, bile smpai tempat baru, mula lah dua beradik ni mengexplore kan..


Projek 2 beradik..tk tau kenapa setiap kali overnite kat hotel kan..suke sgtlahhhhh diorang pi serbu main kat dalam almari baju tau..J.A.K.U.N ye kakak adik..huhuhu

Lagi aksi anak2..



Abaikanlah kecomoton budak berdua ni yek..lom smpat mandi manda lagi pas turun dari Cameron sebelum tuh..=p


Malam tuh..plan nak makan kat luar mula2..tp rupenye dinner dah disediakan untuk para peserta kursus..utk whole family sekalilah kiranye..so papa kate dinner kat hotel jekla..pas dinner, baru kitorng kuar, pi cari barang2 macam makanan sampingan utk stand by dalam bilik dll.


Foods kat hotel ni mmg terbaekkkkk..selama 5 hari kat sane, takde komplen pasal foods kot..sume sedap! hehehe

Adik kepalaran ke cyg?

His favourite..sume yg berasaskan buah2 an die mamam

Nyum2x..makan buah..=)



4 comments:

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

sakan travel ... rajin nenek 2z ni ikut eyh hehhehe

Nad @ MamaZN said...

tu la..seronok nenek dpt jalan2 gak
at least nenek bleh tolong jaga budak2 time lily kursus kan? :)

etiey.com said...

sia dik senyum temewek, si kakak pula always nak posing kan kikiki...

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

dr CH ke penang plak yer..
best, best.. tetiap minggu pun tapekan.. heheh..

lely baru je sekali jejak penang, tu pun time anto my sis kat usm..
hahha, tido surau aje time tu..
blerla leh cuti2 area sana plak..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016