Aktiviti Ahad | Tengok wayang & jalan2

Weken baru ni, hari Sabtu kami dok kat umah je..sian papa baru habis beraktiviti di Pulau Jerejak..habis sengal2, sakit2, luka2 satu badan..so sabtu tu bg can papa rehat2 jekla kan..hihihi..then ahad, barulah jadi hari outing sekeluarga..tujuan utama, bawak kakak Zara tgk wayang..die dah demand nak tgk citer Ice Aged 4 tuh..^__^..

So, bergeraklah kami ke GSC Summit USJ..Rezeki tgk wayang semalam..ada plak org jual voucher GSC dua keping kat kitorng..rasenye voucher tu die dapat FOC kot..tp die tkmau guna, so die jual kat papa rm5 sekeping..so smpai kaunter just redeem tiket FOC jekla..kitorng just tmbah sekeping jek tiket utk Zara, rm5...okla kan..rm15 jek kuar duit tgk wayang..jimat mama..hehehhe..


Zara posing kat poster Ice Age 4



Yg ni tak tengok pon..Zara sibuk nk posing jek..act die sibuk gak nkt gk Spiderman nih..tp mama soh pilih salah satu jek..hihihi..so lastly die pilih Ice Age ..=)


BTW, plan asal nk tgk earlybird punye movie kol 11.40am..skali tu smpai terlewat 20minit plak..so terpaksa amik next show kol 1.40pm..sementara tu, kitonrg jalan2 cari pasal jekla kat Summit tuh..first time sbnrnya mama jalan2 kat mall ni..selama ni ke sana mmg pergi tgk wayang semata2..=p..sempatla bwk budak2 main game, tgk org main boling, minum2, smbar sehelai dress kakak Zara dll lah..act, sonok plak rasenye outing semalam tuh..hihi..cume sian lah kat papa penat kot sbb die yg kena layan Zareef lari2 kan...=)


Zareef naik plane

Sibuk main stereng plak

Ok..ni time dalam wayang plak..kitorng amik seat blakang sekali..tak rasa pon sejuk ekon tuh smpai Zara pon leh bersleeveless dlm panggung..heheheheh..nway, tenang tgk wayang smalam sbb Zareef pas nyusu sebotol tu terussssss tido smpai abeh citer..=p


Citer ttg movie Ice Age ni..oklah..best jugak..adalah part2 yg kitorng gelak terbahak2..kalau sesaper dh mengikuti movie2 sebelum ni, tak rugi tgk yg no 4 ni plak.banyak watak2 baru..n seperti biasa, watak tupai nama Scrat yg obses dangan kacang die tuh mmg paling menonjol lah kan..macam biasa, die lah jadi penyebab utama perubahan muka bumi n benua2 kononnye..ekekekekekeke..(btw..rase citer ni tetap tak dapat celen Madagascar 3 kot..Madagascar still yg terbaekkkkkk..=D )

Habis tgk movie, seterusnye kami shoot ke Puchong ..mama nak hantar tempah kain utk buat baju kurung raya + dress Zara..punyelah jauh antar baju kan..hehehe..nk wat mcm mane, dh dekat2 puasa ni susahhhhhh nk cari tailor yg sanggup menjahit lagi..sapa soh gatal lagi beli kain pasang online kan..heheheheh..nasib jumpe gak org yg sanggup buat..pas siap ukur baju sume, kitorng balik ke Klang..smpat singgah Aeon Bukit Tinggi utk early dinner sebelum balik umah..


Dinner semalam..Kenny Rogers idamanku selalu..=p


So, itu jekla kisah outing kami semalam..pas Isyak, papa shoot balik ke Penang plak..TQ ye papa..walaupon penat n sekejap jek kat umah, tetap rela temankan isteri n anak2 outing sesama..love u papa..=)

10 comments:

mama tisya said...

rezeki la dpt voucher ngan rege murah org tu bg...smlm pn tgk gk ice age 4..bdk2 mesti suka la kn...spiderman pn best gk

maya amir said...

lamanya akak tak gi tgk wayang..& kenny rogers tu pun akak dah lama tak makan..aaaa, sumenye lama tak makan, tak tengok..dok dalam gua agaknye akak ni..hahahhaa...

ieda said...

sblm balikk kita makannn dulu ekek ;)
seronok tgk zara senyum suke sampai ke telinga ;)) ..

izla said...

tak pernah lagi bawak anak tengok wayang. tak tau lah macam mane..

mama_umar_maryam said...

rmi kwn2 fb up citer tgk wyg ice age smlm,hehehe..kitorg kepenatan dek kenduri ..tupon smpt jln2 kejap smlm,adeh,penatt

Nana said...

ahh btol madagascar lg best kan
baru tgk malam tadi
hehe
kita tak pernah follow cite ni dulu
sekali dulu penah tgk part first

Nad @ MamaZN said...

ksian papa penat
tkpe demi family tercinta :)
kami tk tgk ice age lagi
tgh tggu masa je ni, hihi

Salina@IbuAqil said...

Kami bwk si Aqil tgk spiderman dibantainya tido jgk..
Bkn jiwa dia ler tu..
Hi3!!

Sue said...

eh ice age dah kuar ekkk? alamakkk sabtu da puasa. nampaknye kena cecepat ni.. heheheheh.....

LiLy @ MumMyQiStInA said...

memang rezekilah dpt tiket murah...
ramai yg kata best citer ni..cadang nk ajak hubby p nonton sblm puasa ni..mesti Qis suka ni..tapi ntahlah ada masa ke tak nk p nonton ni...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016