Di Batu Feringghi..

Hee..sambung kisah Penang arituh..acilah yek..act dlm update ringkas 2 minggu lepas dh stori sket2 dh yg kami pergi ke Batu Feringghi ni..kali ni just nk tepek gmbar2 jela..sempat menghabiskan masa sekejap jek kat tepi pantai tuh sebabnye time smpai pon dh senja..bertolak dari Georgetown dlm kol 6pm pas kanak2 ribena puas mandi kolam..tmbah ngan jammed org balik keja lg..maka dah lewatlah time smpai ke sana..


Kami di tepian pantai..ni area pantai Bayview Beach Resort + Hard Rock Hotel..tkdelah strict sgt private beach ni so kami selit masuk..hiihihhihi

Mama dan anak2 kesayangan..=)




Tumpang posing jekla berlatarbelakangkan Hard Rock Hotel ni..nk stay sane tk mampu kot..=p


Adik Zareef cam biasa happy + suke mengexplore bile smpai tpt2 baru..=)



Kakak pon happy jugak..tp sorilah ye kakak..kali ni kite jalan2 tepi pantai jek..tak dan nak main masir or mandi laut mcm selalu kat Kuantan tuh..




Hero2 kesayangan

My beloved family..^__^

Gmbar w/o flash..nmpak teranglah plak..padahal memang dh senja sgt2 dah time nih..=p


Sebelum bergerak cari tpt nk solat..smpat gak singgah Hard Rock Cafe  niih..sorilah, 'pelancong' jakun nak posing2 gak kat depan ni yek..=p

Abaikan muka berminyak2 tuh..kate br pas beriadah tepi pntai kan (hahahha..riadahlah sgttttttt..)


 Rock Shop

Singgah cni sebab nk cari t-shirt comel ni semata2...hehehe..terpengaruh tgk blogger2 lain belikan utk anak diorang..ehhh..tp diorang beli sume kat Rock Shop overseas..anak2 mama dpt tshirt Penang jek..jaaaaaaadilah kan..=p


Malam tu, berhenti solat kat Petronas jek..pastu kami pi jalan2 kat area gerai2 jualan yg banyakkkkk sepanjang jalan kat Batu Feringghi ni..seriusly..tempat ni meriah sangat!! stall jual barang banyak..kedai makan banyak..dari yg mahal2 ke murah2 kot..hehehe..pastu pusat reflexology banyak..pendek kata mcm2 adelah..tu yg mcm best jek bile dtg cni..=)..by the way, kitorng just jalan2 cuci mata kat sana.Nenek smpat lah shopping baju bajan utk cucu2 kesayangan die yg lain tu + mama pon smpat beli tshirt2 utk Zara n Zareef..pas penat jalan, kitorng singgah dinner..dinner kat warung kecik jek sbb dh tak tau nk pilih tpt makan kat mane..hihihi


Zara jeklah yg over posing k..belakang tu mcm tpt makan best jek..bentuk kapal restoren tu..tp tak surelah halal ke tak..=p

Antara gerai2 jualan yg ada kat sane..


Ni plak time dinner..papa punye char kuey tiaw..papa kata ckt kat Penang ni sume sedap2 belaka..hehehe..mama smpatlah merasa..mmg sedap..=)

Mama order nasi goreng ayam..tk pasal2 kena bebel ngan papa..gi Penang makan nasi goreng ayam plak..hahahaha..abeh tu nk order CKT gak tp takut tak kenyang..mklumlah..klu dh lapar mama ni mmg kena hadap nasik..=p



So pas makan2 kitorng pon balik Georgetown semula..tq papa sebab bwk kitorng jalan2..wlupon malam tu papa kena smbung bersengkang mata sbb kena siapkan assignment..huhuhu


p/s: Gmbar anak beranak jek yg ada..nenek kali ni surrender tk mau bergmbar katenye...=p



7 comments:

inazamri said...

cantiknya gambar2 di Bt Feringgi tu.Mesti best jalan2 Penang.

Sherwieyna Muzzawer said...

salam perkenalan juga. bestnya dapat jalan2 kat tepi pantai. anak2 awak comellah!

Sue said...

last week sue kursus kat penang. so sempat jalan2 kat night market area ferighi tu.. restoran steak tu mcm bestt je kan? ehe.. nk shopping kat situ kna pandai tawar menawar. sian tgk foreigner abis kena kaw2. hehehehe... nak harga local jgn speak english dgn tukang jual tu. kena ckp melayu.

ieda said...

akk jugak x pernah sampai sini huhuh
wahh sedondon lahh kakak dan adik punyee baju .. ada lak yee ;)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestnye jalan2 kat pantai..happy jer tgk Zara & zareef...
Baju Hard Rock tu Comel lah..sedondon dua beradik ni..~

Syima ~Mama Kyra~ said...

wah kemain zara posing..hehe
cantik sedondon baju 2Z..kat ne beli bju tu lily?

Nad @ MamaZN said...

zara ni kan...
mmg ratu posing2 la..
sakan posing, hepi jek tgk ;)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016