Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Zara vs kek bday to you nenek..

26 Sept lepas, merupakan hari lahir nenek Zara aka MIL mama..actually mama lupe sangat2 so mmg tak de call n wish pon..huhu..tetibe malam tu nenek tepon kata nak datang KL..Malam tu diorang tido umah adik ipar mama yg kat Ampang..Selasa malam baru tido umah mama..Yg beshnye, nenek datang bawak kek..waahhhhhh..eksited bebenarlah si anak dara nan sorang tuh..dari petang dah sibuk2 nk potong kek..macamkan bday die pulak..hehehehe


Happy Birthday Nenek!!! Hadiah kite beli tunggu papa balik nanti yek..=p

Si Zara yg sibuk n eksited nk pasang lilin,,belakang tu adik ipar bongsu merangkap driver yg bwk PIL ke KL

Bagaikan kek itu die yang punye..(^___^)

Semangat pasang lilin..bukan utk nenek tp utk Zara yg eksited..

Fuhhhhhhh!!!! beria2 die meniup..hehehe

Potong kek ngan nenek

Kek ni dr Secret Recipe..tk tau nama ape sbb adik ipar yg beli..tp Zara suka sangat..3 potong die makan..=)

Suapkan nenek plak..manja jek tgk

Turn nenek suap Zara

Yg ni nenek sebelah mama pulak..kebetulan mmg stay seminggu kat umah mama..mesti suap2 jugak kan..=)

Zara vs nenek Mah

Zara ngan dua2 nenek..dua2 pon Zara sayang!!

Muka happy dapat potong n makan kek

Sume gmbar kakak Zara jek..sebabnya..adik tgh lena tido mase nih..hehehehe



Hmmm..budak2 baya Zara ni dh tau kan makna n kemeriahan nk smbut birthday..bukan main semangat bile nmpak kek..mama dh dpt bayangkan time celebrate bday Zareef yg setahun next year, kompemmmmm kakak Zara yg beria lebih nanti..=p

Apepon, last but not least sekali lagi nk wish




HapPy BirThdAy NeNek!!!!!


Bile si kecik mandi kolam..

(See attached file: pool1.JPG)
(See attached file: pool2.JPG)
(See attached file: pool3.JPG)
(See attached file: pool4.JPG)
(See attached file: pool5.JPG)
(See attached file: pool6.JPG)
(See attached file: pool7.JPG)
(See attached file: pool8.JPG)


Citer pasal Zareef lagi..
Td dh stori milestone die 7 bulan..Kali ni nk tunjuk aksi Zareef rendam
kolam plak..
Pertama kali ni Zareef dpt tumpang berendam dalam kolam kakak Zara..
Sebelum ni mandi kat bath tub kecik or besin or dlm sinki jek..
Alang2 dah ada baju mandi, so kali ni kasi can die join si kakak
plak..hehehe
And 1st time jugak Zareef mandi air sejuk masa nih..
Selalu still guna air suam..mklumlah bby boy..risau gak nk bagi sejuk2 sgt
kan..
Apepon, Zareef nmpak gumbira jugaklah kan dpt masuk dlm kolam comel tuh..
Semangat die main tepuk2 air..
Papa terpaksa join masuk dalam sbb lom berani dudukkan Zareef sndiri dlm
tuh..
Tkt die tersembam dalam air ke ape kan..
Pasni harap adalah rezeki kite nk pi holiday memane..
Leh bagi can Zareef berendam dalam kolam besar aka swimming pool plak..=D


-Lily @ Mama Zara Zareef-

Zareef @ 7mth old

Arini dah 28 Sept dah..macam biasa, nak stori ttg milestone si kecik mama

Pada usia menjengah 7 bulan sekarang,

-         Zareef dah cekap merangkak..leh kata gear 2 lah..mana mama pergi pon nk ikut hatta ke ceruk dapur..=p

-         Zareef dah tegap duduk jugak..pntang letak berbaring, mesti tergolekkan badan n terus duduk

-         Dh pndai marah/nanes bile org amik barang yg die tgh pegang

-         Dh pndai marah/nanes bile kemahuan die tk dituruti

-         Pantang nmpak benda depan mata, sume pon masuk mulut..n geget2..tkleh sepah barang sesuka hati dah

-         Gigi lom tumbuh walau sebatang..hehe

-         Dah start makan bubur..mama dh selamt beli slow cooker kecik dah..(yeayyyy)..khas utk masakkan bubur Zareef buat bekal ke bbsitter nanti

-         Dah kenal orang!!! Klu org lain tgh pegang die n tetibe die nmpak mama, kompem merengek nk ikut mama..n certain2 orang mmg die tk mau ikut dah..

-         Makin manja!!! Pantang mama tinggal ke dapur ke ape..mulalah mencemik nak nangis..huhuhu

-         Dah kurang ‘bercakap’ skang..ni mmg ikut peel Zara..time nk pndai merangkak, duduk, berdiri sume..mmg mulut jadik berat..smpai orang tegur..”senyap jek kan Zareef nih..tak banyak bunyik”..hehhe

-         Zareef dh mula nk berdiri pulak!!! Paling die suka panjat badan mama..pastu buat2 terer nak lepas tangan..huhuhu..

-         Selain badan mama, meja n sofa antara tpt yg die suka paut utk berdiri  jugak (klu tgk gaya ada harapan cpt jalan macam si kakak nih – Zara berjalan umur 9 bulan lebih)

-         Berat badan dah 9kg..ni mama tumpang timbang kat SALAM jek..kira semangat  lah kan utk baby 7 bulan..=p


 Gmbar2 kat bawah antara aksi2 terbaru si kecik mama masa umur 6-7 bulan..layannnnnnn...


Jap jek Zareef dh pndai duduk dah rasenye..dulu2 pndai baring terlentang jek..=p


Happy dapat main menan

Wargghhhhhhhh!!!!makan budokkkkkk...patung kakak Zara jadik mangsa..nyam2x..

Ni kalau kakak die nmpak ni kompem ngamuk..hehehehe

Mama suka sgt gmbar ni..muka Zareef yg ceria masuk dlm troli tesco..klu masuk dlm stroller, merengek jekla die


Si kecik yg leka senyum2 ngan bayang2 sndiri

Bile duduk dalam walker, sgt aktif bergerak ke sana cni..ade jekla benda2 yg nak ditariknya..atas meja kopi ni dh takleh letak barang2 dh

Ni aksi terbaru buat masa nih..dh pndai paut meja dan lain2 untuk berdiri

Fuhhhhh..adik dh terer berdiri..slalu pas berdiri macam ni mesti buat2 terer nk lepas tangan plak..seriauuuuu mama dik..
 
My sweet heart..pengarang jantung mama n papa

 Time ni nanes mencemek sbb mama tak mau angkat die naik atas katil..hehehhe..


Apepon, makin semangat skang budak nih..=)

See,itu perut bulat..tak lame lagi mama dh kena shopping stok baju baru dah kot..huhu

Tenang nya muka adik time tidur

Antara gmbar2 terbaru kakak dan adik

Lentok atas peha kakak

So sweet n touching tgk gmbar ni..anak2 mama berkongsi satu bantal..=)

Last but not least, with mama n kakak Zara..



Love u always adik..!!!!..=D

Jamuan hari raya opis..tapi takde feel hari raya pon..=p

Jumaat lepas, opis mama R&D ada buat jamuan raya kecil2an..kat tempat mama ni comp jepun..so mmg takdelah buat majlis2 sambutan hari raya mcm tpt2 korang tuh..huhu..so kalau nk buat, kenalah arrange sndiri kan..macam majlis jumaat lepas, mmg buat konsep pot lucklah..n organizer just ajak bebudak muslim jek join..yg chinese2 kitorng tak ajak pon..hehehhe..boleh gitu..

Macam2 makanan ada arituh..sangat banyakkkkkkkkk ok smpai tak habis..mama tak masak ape pon..just bagi duit jek kat puan organizer n diorang guna duit tu wat tempah laksa..mujur laksa laku..berbaloilah..hahahaha..selain laksa, makanan lain ada nasi ayam, nasi impit n lemang with rendang ayam, satay, mihun goreng, roti jala, kuih muih n macam2 lagilah..kfc pon ada haaaa..apepon, yg mama kata tak feel raya tu sebabnya..kitorang pakai UNIFORM KERJA!!! mau nk feel raya bagai kan..feel kerja jekla..=p


Kek selamat hari raya

Nasi ayam

Satay ayam + daging

Mihun goreng n pelbagai jenis agar2

Roti jala n kuih muih

Mama n kawan2 seopis

Sebelum majlis mula, bergmbar jap

Lagi gmbar budak dept


Dh start makan..

Yg diorang serbu ramai2 tu satay ok..mula2 mama kena tolong bahagi2kan satay tu sbb takut tak cukup..=p

Mari menjamu selera



Ni after dh abeh majlis..yg pompuan2 ni kena tolong jadik tukang clear..tapaukan mana2 yg patut

Hasil tapau..banyakkan yg lebih..huhuhu


See..tak feel kan wat jamuan raya tapi pakai uniform keja..hehehe..dh buat kat kawasan kilang, terpaksalah kan..nway, abaikan jekla kitorang yg pakai tudung warna warni tu yek..mcm gitulah pesen kat cni..uniform kaler biru, ikut suka kitorng lah nk pakai tudung ape..=p..n kat cni mmg ada 3 jenis uniform, depends on keja ape kite buatla..meriah ngan unifrom jekla kan..hehe

Apepon, rasanya dh habis raya dah ni kan..so semoga kite dipanjangkan umur lagi utk jumpe ramadhan n swayal tahun depan pulak k..insyaAllah..=)


Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin