Lawatan tapak ke Home Sweet Home di Bdr Puteri..

Stori Ahad minggu sudah ni..pas seminggu baru nk update..=p

Ingat lagi tak, mama n papa ade beli umah kat Bandar Puteri Klang? ada pernah citer kat entry INI dan INI. Lama dh tak update psl umah sbb mmg lom siap pon umahnya....tp ari Ahad minggu lepas, smpatlah gi menjenguk kat kawasan tuh..Act papa ajak gi sales office Bdr Puteri sbb dh kena byr duit deposit api air..so alang2 dh smpai sane, gi jejak jugaklah ke kawasan umah yg kitorang beli tu kan..alhamdulillah, rumah siap ikut progress yg dirancangkan..klu tgk luaran mmg dh complete umah tuh..skang tgh proses buat jalan, longkang n masukkan bekalan api n air..tp wakil developer kata, 100% complete siap maybe Mac 2011..hopefully cptlah dpt CF..leh cpt2 pindah umah..=)

Mcm biasa..sblum kuar umah kena layan anak dara berposing dulu..hehehehe


Our ZARA..



Yg ni plak gmbar kat luar sales office bndar puteri..



Okeh..meh tgk gmbar2 kat kawasan umah kitorang plak yek...act org awam tk dibenarkan masuk lagi ke kawasan umah masing2..tp bile tgk kawasan umah tu dh takde pagar berkepung tuh, so papa selamba jek pi buat lawatan tapak..nway, mama tk ikut sbb malas nk jalan kaki..(jln utama mmg tk siap lagi)..just layan mane gmbar yg papa smpat snap utk tunjuk progress umah tu kat mama aje..


Kawsan umah kami tu berdekatan jek ngan playground..dr buai tu dh leh nmpak barisan umah kami..=)

Rumah kami. ..rumah yg ke-3 dari tepi umah corner lot..

Kasi close-up sket..nmpak mcm dh siap sumenye..tk taulah bahagian dalam kan sbb pintu berkunci, takleh masuk

Yg ni slack sket..bahagian dpn umah btol2 menghadap lorong belakang umah org..heheh

Ni papa amik dr depan umah..leh nmpak playground dari situ..sng nk bwh anak2 main nanti..=p


Hmmm..itu jekla gmbar2 yg smpat papa snap..ni kire 1st time dpt tgk lot umah dari dekat..b4 this, mama pernah masuk umah contoh jek, itupon tahun lepas..nway, makin dkt umah nk siap..makin seram pon ade..sbbnye, duit yg terkumpul mcm tak cukup jek lagi nk wat pindah umah..huhuhu..mintak2 adelah rezeki lebih taun dpn..mane tau, rezeki baby baru kan..=)


Ohh..smentara papa buat lawatan tapak, mama layan Zara main kat playground tu jek..




Last but not least..mama n papa..setia menunggu smpai anak dara puas main..hihi





Org yg tak sabar nk pindah umah sndiri,

16 comments:

mummy_ayu said...

wah..dah siap dah..best..kalu ayu pun excited nak pindah gak tu..

Sue said...

cantik...... citer la sket pasal rumah tu.. harga... specs... loan mcmana.. tgh nk study pasal beli2 rumah ni. kat bdr putri tu rumah still dikira murah lagi kan? untung la keje area2 sana.

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

wah..excited baca rumah dah nak siap
cantik rumah nyer lily..moden giteww....yang penting 2 tingkat...ngeh ngeh ngeh.....

samalah....tgh dok menabung nie utk rumah baru nanti...byk gark RM yang nak kena keluar masuk rumah baru kan...

[-suziey-] said...

waa home sweet home..hehee nice design..

nza said...

seronoknya cz rumah baru dh nk siap...cantik!!!

YatieJay said...

Lily....umah kita sama2 dijangka siap Mac 2011. Tengok dari gambar, progress dia pun sama. Rumah dah berkunci sebab dah pasang wayar kat dalam....jalan tinggal nak tarkan aje. Nampaknya kita bakal berpindah rumah baru pada timing yg sama la! Selamat 'berbelanja' sakan utk rumah baru....akak pun pening ni nak allocate belanja utk rumah ni nanti.

p/s : cantik signature baru

lily azliyana @ mama zara said...

mummy ayu- eksited mmg eksited..tp bile pikir bab nk kemas2 barang, bab nk pindah randah, reno umah sume tu tros kecut perut..duit tk cukup lagi nih..=p

Sue- ade kat entry lepas2 kot citer psl umah tuh..mase beli taun lepas mmg kire sgt murahlah..tk smpai rm250k pon..ni pas setahun lebih, dh naik lebih rm300k..cpt gile naik..huhu..umah tu size std jek..20x75..=)

Zana- hee..tgh menghitung ari gak ek..tulah..sat gi duit tk cukup kite pindah kosong dululah..perabot leh angkut dr umah sewa..pastu psg yg penting2 jek dl cam lampu, kipas n grill..yg lelain karang tk cukup kendian baru buat..hehehehe

lily azliyana @ mama zara said...

Suziey- heheh..nice ker..husbnd yg minat design tuh..kite kureng sket..tp dh loan die, duit die..ikut dielah kan..kekekeke

Kak Nza- thanx kak nza..mmg nmpak dh nak siap..cume risau takut CF lmbat dpt..ape2 pon kena tunggu CF kuar kan

Kak Yatie- entahlah kak yatie..takut CF lmbat dpt..harap2 by middle of next yr dh leh pindah lah kan..tk sbr nk berpindah ke suasana yg baru, ngan ahli keluarga yg baru..hihi

ummu luqman said...

macam tk lama jer lagi rumah tu nak siap. mmg sronok pindah rumah baru ni walau pun penat.. hehehe

mama_umar_maryam said...

tumpang heppy utk korang..nnt adek dah kuor dah dok umah sendiri kan..alah,bab nk renovate2 nk tmbh itu ini slow2la lily,heheheh

maya amir said...

cantekkk umah lily:) mesti tak sabar nk pindah kan?..

maya amir said...

cantekkk umah lily:) mesti tak sabar nk pindah kan?..

Izan Ishak said...

seronoknya nak pindah umah baru dengan bby baru nnti...mesti meriah umah tu nnti kan...

Diamilikku said...

insya allah umah baru akak un siap dalam jangka waktu sama ngan lily...nanti kita boleh buat entry marathon pindah sama2 eh...hahahahahah...tapi umah akak setingkat je

~ALL ABOUT US~ said...

wah mst x sabar nak pindah umah sendiri kan??? nnt umah kita dkt la lily...

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

home sweet home :)cantekk design umah lily...modern komtemporari gitu..
bestnya dpt pindah umah br dgn ahli keluarga baru kan.hehehe
ntah bile giliran kte plak.huhuhu

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016