Kami dan Menara itu..

Ari ahad lepas balik dari MidValley, papa saje ajak pusing2 ronda KL..pastu ntah cmner leh plak tersasar ke Menara Kuala Lumpur..sebenarnya sebelum tuh mmg mama ade cakap mama nak survey harga naik ke Menara Tinjau kat sana..konon nk bawak mak mama dtg menara tuh januari next year..kebetulan kakak mama n family die pon lom pernah melawat menara KL tu lagi..so ingat nk gi reramailah nantikan..tp tulah, setakat survey harga leh jek tgk kat internet..ni mmg saje papa nk ajak jalan2 lah tuh..dh lame sgt since last time kitorng ke Menara KL..mase gi dulu still zaman bertunang lagi tahun 2006..=p



Menara KL yg tersergam tinggi n indah..hehe

Papa, Zara n the tower..

Mama, Zara n the tower plak..=p


Sambil survey2 harga naik ke menara tinjau, smbil jalan2 tgk ape attraction terbaru yg ada n snap pic sket2 jek..mase tu pon dh petang sgt..dekat kol 6.30pm dah..papa plak nak balik Kuantan malamnye..nway, harga tiket yg mama survey tu spt kat bawah ni



Harga tiket ke Menara Tinjau:


Adults: RM38/person

Child: RM20++ (lupe plak exact harga)

Inclusive: Admission to Observation Tower, Animal Zone, F1 simulator n pony ride


Hmmm..leh tahan kan harga die..mase taun 2006 dulu macam belas2 ringgit jek kalau tunjuk MyKad..tp mase tuh tkdelah termasuk attraction2 lain tu kan..tp klu sesekali nk bwk family jalan2, kenalah spend duit sket ye tak..=p

Klaa..layan lagi gmbar2 yg mama amik mase kat sane k..


Penat jalan2, layan Zara makan eskrem skjap..

Peace, Zara..=)


Antara tarikan di menara KL, pohon jelutong berusia 95 tahun

Posing ngan Zara..

Kami bertiga..

Kami dan menara itu..=D



Berminat nak tau lebih lanjut pasal Menara Kuala Lumpur, leh lawat website diorang ni k..=)

http://www.menarakl.com.my



p/s: Jenuh mecarik gmbar mama n papa dating kat menara KL tu dulu, tp tk jumpe..mase tuh smpat naik menara tinjau tgk pemandangan Kuala Lumpur..time tuh mama jakun lagi sbb jarang2 turun KL..mklumlah, org johor sejati kan..kekekeke

p/s2: Teringin sgt nak dinner or high tea kat restoren berputar menara KL tuh..bile agaknye papa dh offer yek..huhu

p/s3: Selalu sebut KL tower..arini mama kemalayuan sket..tulis entry gune bahasa melayu plak..heheh



10 comments:

mama_umar_maryam said...

biasenye tgk tourist je yg amik gamba kt menara kl or klcc tu haa..mentang2le kt dlm negara sendiri kan..lily,highly recommended mkn kt res berputar atas tu..romantik ;)

YatieJay said...

Ingatkan nak cerita pasal menara klcc yg kontorversi tu....heheee..

Dah mahal ek admission fee ke kl tower tu? Akak pun ingat masa akak naik dulu (baru dibuka), murah jek admission fee. Naik lift dia takleh lupa betul....kegayatan..hahaaa...

littlehumblelynn said...

lily

akak pun pg zaman belum kawin..tp pg dgn kwn2..si ain sibuk nak g,,mama dia kata tggu adik auni besar sikit!!heheh..mahal ler tiket skrg !!

ZanaNordin said...

bleh tahan gark harganya...
kalau pergi reramai..pengsan nak kena bayar tu lily...

lily azliyana @ mama zara said...

Zety- tula psl..dari dulu teringin nk makan kat sane tp konon ade anak kecik tkt leceh sket kan..ni adek zara dh nak kuar lagilah..lmbat lagi nk merasa makan kat sane gamaknye..=p

Kak Yatie- erk..apekan citer kontroversi KLCC tuh..hihi..yela..harga dh mahal skang..saje je die masukkan sekali attraction2 yg lain tu pastu caj mahal2..huhu

Kak Lynn- budak2 mesti suke tgk pemandangan menara nih..tp klu kena yg gayat susah gak..jgn smpai atas menangis nak turun sudah..hihi

Zana-huuu..mmg mahal..klu gi reramai, setakat kuar duit utk family sndiri + mak jekla..hahaha

nza said...

mmg mahai nk naik ke menara tu...akak pernah bw budk2 g lwtan n naik kt atas tu 2thn lepas. Mmg bkn main sronok cz dpt guna teropong n tgk seluruh bndaraya tu....

Dilla Ady said...

tak penah lagi berpeluang jalan2 kt KL..huhu..

dulu kecik2 penah la..mase tu mane la ade lagi tower2 nih..

tgk nnti kalu ade rezki, nk bawak acha ke sane gak..

maya amir said...

eh dah mahal eh skang.. rase dulu mase naik mcm murah jek..

lily azliyana @ mama zara said...

kak Nza- itulah pasal..tk sangka semahal tu dah..ingat nk bwk mak naik atas sane..kena kumpul duit siap2 la ni nmpak gaya..hahahaha

Dilla-hehe..yekla..org johor sejatikan..kite dl pon mane ade can round2 kl nih..mase kecik2 ade jugak..pastu time tunang, hubby ajak jalan2..ni sejak dok kat shah alam lah baru ade can nk ronda2 kl sesenang hati..itupon jarang jek turun sbb kl kan sesak sket tptnye..kurang gemarla sesak2 nih..=p

kak Maya- tula..dh mahal plak..naik agak byk tu jumlahnye..huhu

@>--ummi zahra--<@ said...

kite dah pernah mkn kat restoran berputar tu..2 minggu sblm bersalin kan zahra..mmg best makanan kat sane..harga die lbh kurg rm 70++..utk brunch dari kol 11 pg - 3 ptg weekend..nasib baik ade org belanja..duduk lah mkn kat situ sampai kenyang..hehehe..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016