Ice cream, anyone???

Hehe..citer n kejadian pada ari Ahad lepas..

Tgh syok2 dok melepak dalam bilik, tibe2 terdengar bunyik loceng motor eskrem lalu dpn umah..mama pon ngan lajunye tros cakap 'Zara..motor eskremmmmm'..Ingatkan minah tu tak layan tp rupe2nye silap..dok merengek plak nk mintak eskrem tuh..yg motor tu plak dh selamat berlalu dh pon..klu nk tahan pon tk smpat sbb mama ade dalam bilik kat tingkat atas kan..jenuh pujuk lenkali baru beli eskrem, tp tak makan saman..tk pasal2, kuarlah kami pi kedai semata2 nk carik eskrem...huhu

Niat di hati nak carikkan Zara eskrem mangkuk kecik tu aje..tapi kat Speedy Mart yg mama pegi tu leh tkde byk pilihan plak eskrem die..tetibe Zara leh ternmpak eskrem mini cornetto tu..slalukan yg kecik2 tu die jual dlm pack yg 10 biji tak silap tu kan..tp dlm freezer tu ade sebijik2 plak eskrem mini tuh..mama pon amik jekla..satu mini cornetto utk Zara, then mama punye of courselah std size cornetto kan..hehehehe

Tetibe, smpai kat kaunter leh plak mamat tu cakap "ehhhh..ni akak dpt dari mane nih..kitorang tk jual eskrem mini ni satu2..patut dalam kotak"..mama pon jwblah mama mmg nmpak eskrem tu dh kuar kotak kan sbb tu mama amik..tp pastu mama ckp jekla tk jadik beli klu dah die tak jual satu2 mcm tuh..tapiiiiii..bile mama pulang balik, si Zara tros rengek2 nakkan eskrem tu jugak..gamaknye sbb tk smpai ati, mamat tu pon bagi free jek eskrem mini tu kat Zara..hahahaha..rezeki2x..

Pas beli eskrem, tros drive pi taman..dok melayanlah 2 beranak ni makan eskrem b4 bwk Zara main..hihi



Syoklah Zara dpt makan eskrem free..=p

Mama pon sibuk nk layan eskrem same..kuar nk carik eskrem utk anak, tp mak yg dpt lebih2 kan..hee

Nyum..nyummm...sedapnye dpt mamam eskrem..







p/s: Nak beli stok eskrem semangkuk besar, tapi takut melenjan tak ingat plak..mama n Zara ni masing2 kena kontrol makan sejuk..klu tak, kompem batuk..=p





9 comments:

Ain said...

last week dah makan cornetto dah, tapi tengok lily makan, teringin nak makan lagiiiii....

hadoiiii....

Dilla Ady said...

sedapnye cornetto..

nk cari jugak la nnti..hihi

mama tisya said...

suka eskrem...br je p mkn eskrem kt ice room sedap...nanti tgk entry kt blog kita

rezeki zara dpt eskrem free ye

[-suziey-] said...

amboih sukanya zara mkn eskrem..aQeel pn mmg suka banget eskrem :D

lily azliyana @ mama zara said...

Ain- hehehe..tkpe..cornetto senang nak carik kan..balik keja leh singgah borong cornetto..=p

Dilla- haha..sesekali layan eskrem best kan..=D

Mama Tisya- uiii..lagi best dpt makan eskrem kat sane..kite makan eskrem murah jekla..=p

Suziey- budak2 suziey..manenye tak suka eskrem..tp Zara mmg makan eskrem semata2 tau..yg kacang2 tu ker, cone sume tuh die tk mauh..heheh

Nana said...

wah beznye mkn aiskem..kita dah ler pose ni iskk terlior haha
kita klw mkn conetto part yg last skali ada coklat tebal tu kita buang ehehe sebab muak xbole makan

Diamilikku said...

hurmm..alesha pun suka icecream cornetto nih..adik tak pandai makan lagi..selalu untuk adik beli cup punya aahhh

Izan Ishak said...

izan pun baru ni beli sekotak 12 bijik tu. tp kejap je abis. itu pun dok kata jgn abiskan...ayah blm makan..haha..padahal ummi nak makan banyak~

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

syoknya 2 beranak mkn eskem. norly lgsg xde geng suke mkn eskem, sbb zahra sebijik ikut papa dia yg xsuke mkn benda sejuk.sikit2 nk la zahra mkn, selebihnya mama mkn sorg2..huhu

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016