Entry makan-makan 2- Red Wok, Bandar Baru Bangi..

Hehe..ari ni entry makan2 jekla nmpaknye ye..=p

Ni citer makan2 malam Sabtu plak..act ujung minggu lepas nenek Zara ade dtg cni sbb ade cousin nak buat kenduri naik haji..klu ikutkan, kenduri tu ahad malam isnin sebenarnya, tp family mama n family kakak mama decide nak dtg ari Sabtu jek..so pas lepak2 sepetang kat umah cousin mama kat bandar baru bangi tu, tetibe nenek ajak makan2 kat Red Wok ni..die ckp aritu Red Wok ade masuk tv, so tu yg die teruja nak cube makan..hehehe

Red Wok ni agak besarlah tmpat makannye..kawasan pon bersih..dgr kate mcm2 pilihan makanan ade kat sana..buffet, steamboat, ala carte pon ade gak..malam tuh kitorng decide nak ala carte jek..meh layan menu malam tu ek..tkdelah order byk sgt sbb masing2 tk bp nak lapar coz kat umah kazen pon dh makan2 gak sblum tuh..=p



Red Wok Restaurant (gmbar dari Google ye)

Tomyam campur pilihan sume..amik size large..puas makan sbb isi die byk..

Kailan ikan masin abg ipar yg pilih..mama tk makan sgt..kate kena kurangkan masin..=p Haa..yg ini special menu pilihan mama..soft crab shell masak goreng pedas kot..sume yg ade malam tu baru 1st time try soft shell crab ni..mama sblum ni dh pernah makan ade org belanja..hihi

Udang goreng butter pon pilihan abg ipar

Udang goreng tempura..ni nenek yg pilih..

ABC buah2an pilihan mama..silap orderlah..patutnye order ABC biasa jek..sbb ABC buah2 an ni masam sgt kat lidah mama..last2 papa yg tukang perabeh..=p

Mama n Zara..kongsi nasik berdua tp tk cukup plak..siap request nasik tmbah..haha

Mak n kakak mama..

Keluarga ku..yg baju kotak2 pakai spek tulah sepupu mama yg nak naik haji

Makan time..nmpak tk hampir sume orang oder teh tarik..sedap wooo tek tarik kat sini..=)

Mama n Zara layan dessert eskrem plak..

Nyum2 Zara makan eskrem tuh..ade 3 perisa- stroberi, jagung n keladi

Haaa..yg ni sepupu2 mama yg lain..diorang dtg lewat sket sbb gi shopping dulu sblum tuh..tu yg dok kat meja asing..

.

Hehe..mase makan tuh baru perasan sume yg kitorng order based on goreng2 nye masakan..tk de idea nk makan ape sbb byk sgt choice kan..apepon, sgt puas hati makan kat sini..service baik, order pon sgt cpt smpai..makanan? sume sedaappppppp..=D..thanx to kazen mama yg sudi belanja wlupon niat asalnye mak mama yg nk bayar...mase diorang dok berebut byr kat kaunter kitorng yg lain dok diam tgk jekla..keekekekke

Kat bwh ni just gmbar2 tmbahan jek..sblum gerak ke bangi tuh singgah putrajaya umah kazen yg lain..pastu mak mama ajak gi Alamanda..1st time jugak die nk jejak Alamanda tuh..so teman jekla mak window shopping kan..=)

.

Nenek n cucu2nya..sume anak2 dara belaka..=p

Mama ngan anak2 dara plak..Zara sibuk buat peace smpai tutup2 muka..hehe

Nenek n Zara..=)

.

.

p/s: Act nenek ade stay kat umah mama utk seminggu ni..so malam ni nk ajak nenek window shopping kat jusco plak..harap2 malam ni adelah rezeki mama nk beli ape yg berkenan..huhu..esok plak maybe kitorng balik kmpung antar nenek Zara balik..=)

10 comments:

~~@lyci@~~ said...

wah, dah ada entry makan2.. best2.. bole jd referer tmpat mn yg best nk makan..

lily azliyana @ mama zara said...

ALycia- hehehe..tetibe ari ni mood nk tepek entry psl makan2 plak..=p

Sue said...

wahh.. kat seksyen bape ekk red wok ni? tomyam dia sedap tak? terliur la pulak.. hehehhe... dekat je ni, boleh gi

mama tisya said...

adik kita dh p mkn kt cni time busday die aritu..die mkn steamboat..best jugak katanye

Dilla Ady said...

kecur liur tgk abc lily tuh..

alahai teringinnye..

cam org ngidam pulak..hihihi...

kakyong said...

nenak zara ade dgn zara.. sure seronok habis zara ni...

mabeles le tgk menu2 tu..

Nana said...

menarik tempat ni
tomyam dia kaler putih je
sedap x?

mama_umar_maryam said...

wahhh kitorg ni pon blm smpi red wok lg nih,heheheh

maya amir said...

udang tempura tu sungguh2 menggiurkan:)

Diamilikku said...

salam..lama akak tak singgah..umah family akak banjir..so a bit bz..huhuhuhu...rindu nak tgk blog lily..malam nih nak khatam semua

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016