~::Salam Aidiladha dari Zara n keluarga::~



Di kesempatan ini, nak ucapkan "Salam Aidiladha" pada sume pembaca n follower2 blog mama.

Tahun ni, mama beraya kat KL jek..Alhamdulillah, mak mama pon ade sekali smbut raya ngan anak2 yg tk dapat nak balik ke kampung..huhu. now mama, Zara n nenek dh slamt smpai ke umah kakak di MINDEF..esok cume masak juadah simple sebelum gerak berkumpul kat umah kazen di Kajang..

Utk pertama kali jugak, terpaksa beraya jauh dari papa..Papa kena raya jauh di perantauan sana..(takdelah jauh sgt..raya kat Labuan jek..hehe). Last mesej dari papa tadi die wish selamat hari raya smbil kate terasa sedih bile dengar takbir raya..huu..syahdu tak.. mama plak mmg tk dpt nak call wish hari raya kat papa sbb suara mmg tgh takde nih. esok kurang sonoklah berkumpul ngan sedara mara sbb tk dapat nk bercakap byk2..=(

Nway, sebut pasal raya korban di perantauan, mama pon ade pernah gak tempuh pengalaman yg sama..mase tuh raya aidil adha tahun 2007. mama smbut raya sorang2 kat Jepun sbb kena attend biz trip kat sana..tp mase tuh tkdelah sedih sgt sbb dari kecik mmg smbutan hari raya korban keluarga mama biasa2 jek..n kebetulan mase tuh mama tgh preknenkan Zara so at least rase bertemanlah kan..kalau nak tau, waktu hari raya tulah jugak mama dapat rase tendangan lil Zara yg pertama..hehehe..Zara dulu mmg agak kurang aktif dlm perut mama yek..dh masuk 5 bulan baru nak mula bergerak banyak..tk macam adek baby die nih..mase 4 bulan lebih dh aktif semacam..skang ni sepanjang masa pon die menendang2 rasanya..entah bile die tido pon mama tk perasan..=p


Tahun 2007..kenangan mama berhari raya korban di perantauan..=)



Wlu beraya tanpa suami, bersyukur kerana masih ade keluarga di sisi..=),

5 comments:

kakyong said...

salam aidil adha.. semua ceria di ahrir aya

nza said...

selamat hari raya utk lily skluarga...

maya amir said...

slmt hari raya utk lily & family..

Dilla Ady said...

slamat ari raye tuk lily sekeluarga...

Nana said...

yes..btol2..wlpon xde encik suami tp kita da famliy nk raya bersama kan

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016