Weekend blues????

Adeh..lom Isnin lagi BLUES sudah menguasai diri..antara sebab2 nya..

~ Stlh seminggu bersama papa, akhirnye pagi ni papa sudah bergerak balik ke Kuantan..dhlah papa mcm tk berapa sihat pagi td sbb sakit perut..lagilah rase berat hati nk lepaskan papa pergi..huhu. next week papa tk balik coz dh kena fly ke Labuan

~ Nenek pon dh selamat kami antar balik kampung ari Jumaat lepas. dh takde kawan la mama n Zara..tp syukur sgt 4 ari nenek jaga Zara, Zara dh leh kenal sume huruf A-Z..before this ngan mama die baru kenal 14 huruf jek..=)

~ Sebab utama BLUES ini ialah mama asyik teringatkan kerja2 opis sbnrnya..huhu..dpd start cuti jumaat aritu dh asyik mengadu kat papa yg mama sgt susah hati psl kerja yg bertimbun nun..kkdg bile pikir rase nak nangis pon ade..tkt mama tk terbuat n terkejar sume dateline..benciiiii!!


Apepon, blues ke tak blues, life must go on kan..act dr balik kerja khamis lagi dh mula rasa tensen semula psl keja..so khamis mlm jumaat tu, smpat ajak papa n nenek temankan mama pi shopping..tp, shoppingla sgt..2 jam lebih round kat jj bukit raja tu akhirnye mama beli 2 helai materniy blouse aje..huhu..itupon nasib baik beli jugak..klu tak, mau nenek n papa jegil bijik mata kat mama sbb penat berjalan tp takde satu hasil pon kan..=p


Zara n nenek..2 insan istimewa di hati mama..=)

Kat JJ Bukit Raja..lepaskan penat dok merayap cari barang yg dihajati tp tk jumpe2..huuu

Mama n Zara..

Three of us (ehhh..yg dlm perut tu lupe nak kira..hihi)..


Jumaat siang tu plak, bergerak balik kampung kt batu pahat..balik kampung kali ni mmg kena rush sbb ahad papa tk dpt cuti..tetibe bos panggil dtg kerja..so jumaat ptg smpai rengit, rehat 2 jam..tros gerak ke pt raja plak..tdo semalam kat parit raja, sabtu semalam kol 6pm dh gerak ke shah alam semula..n pagi nih, seawal 7am papa dh gerak balik ke Kuantan..hmmm..mesti papa penat kan..agak2, antara die ngan mama, sape yg sepatutnye dilanda BLUES nih..=p


Aksi Zara wktu rest kat R&R Pagoh ari Jumaat lepas..love u baby!!




So, sekarang..tgh tunggu Zara bangun tdolah ni..pastu, smbil2 mama melayan BLUES ari Ahad, smbil nak kemas umah, basuh baju, buat scheduled entry utk blog (mklumlah, kate bizi giler kat opis kan) n jgak layan Zara main..till then, selamat berhujung minggu ye kawan2..harap hujung minggu sume org hepi, tk macam mama yg sntiasa dilanda BLUES ni..huhu

4 comments:

kakyong said...

sonoknya jalan2..

signature dah siap.. leh amik kat link ni,
http://i1185.photobucket.com/albums/z353/kakyong_hy/Signature/lilyazliyana.png

kakyong said...

http://i1185.photobucket.com/albums/z353/kakyong_hy/Signature/lilyazliyana.png

Nana said...

adeh sama la kita tgk dok risau keje banyak nk kena buat ni dah ler last week cuti smgu huwa..hazab

YatieJay said...

Nak buat mcm mana kan? Blues tak blues, keja tetap kena pergi. Sejak akak masuk opis baru ni, blm ada monday blues lagi....sebab takde keja lagi...hehee....

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016