Second trip ke i-City..

Ni citer Khamis minggu lepas..mase nenek Zara ade kat shah alam lagi..kan malam khamis tu mama ajak papa n nenek teman mama shopping kat jusco Bkt Raja..so on the way balik lalu federal tu leh nmpak lampu2 i-city kan..tros terasa nak bwk nenek Zara jalan2 ke sana..mklumlah, i-city kan tarikan terbaru kat shah alam ni. harus bwk nenek jalan2..leh jadik modal nenek nak stori mori ngan org kampung nanti..kekekekeke

Nway, tak macam first trip kami ke i-city dulu, kali ni nak masuk ke dalam tu dh dikenakan bayaran yek..kitorng masuk mase tu khamis malam jumaat, tp sbb jumaat tu cuti umum, maka cas dikenakan rm10 satu keta..kwn mama kate klu weekdays biasa sepatutnye rm8..then tiket tu nanti leh redeem utk masuk kat dlm snow house punye tpt tuh..kire klu dh bayar, silalah bwk tiket tu masuk2 bersama2 k..=)

Mcm biasa, mmg ramai lah makhluk yg menjamu mata ngan lampu kat i-city nun..kitorng pon jalan2 jek smbil snap2 gmbar...tapiiiiii..sgt sayang okeh sbb tk amik gmbar ngan kamera pon..leh plak bateri kamera kong malam tuh..so terpaksalah snap guna nset jek..maka gmbar sume ala2 blur n tak cung..huhu


Gmbar VIP malam tuh..hihi..mak kesayangan mama aka nenek Zara..=)

Mama n nenek plak..


Mama n anak dara kesayangan..


Kami lagi..


Ngan papa plak..mase amik gmbar berdua nih Zara dh dok tarik2 baju papa dari bwh..jeleslah tu tgk mama n papa posing berdua2 aje..=p


Okeh..baru bagi can Zara interprame..hihi


Zara n family..=D


Sume amik gmbar sndiri2 jek..sbb bile gune nset ni tkleh amik gmbar dr jauh..nmpak gelap jek..huhu..sayang kan..nway, mcm biasa, Zara sangatlah eksited mase kat i-city ni..die mmg suka bab2 lampu warna warni ni..dok lari sini sane..lompat sini sane..jakun tgk lampu cantik..n bab posing..jgn dilupekan..haruslah posing dekat lampu2 cantik tu kan..hihi



Posing dah cun tp syg blur sbb guna nset jek kan..huu

Macam2 gaya..

Berangan bwh pokok..=)

Comel tak saye??

Lampu2 di i-city yg meriah n warna warni

Nenek lagi..kali ni depan burung merak plak..

Rehat skjap minum2 smbil makan2 ringan..=)


Pas rehat2 n minum air, smbung berjalan ke kawasan salji2 tu plak..mase tu lagi 10minit tpt tu nak tutup..org sesak smpai nk amik gmbar pon susah..=p


Org salji..


Zara n nenek..


Zara cayang..


Ngan mama plak..papa tak ikut masuk mase nih..


Pas kuar dari tpt salji tuh, tros balik menuju tpt papa menunggu..tak beli ape2 pon padahal byk gerai jual hiasan lampu2 tu kan..suka sgt lawatan kali ni sbb Zara kan dah kenal colours kan..so sonok melayan die dok sebut warna lampu2 tu satu persatu..mase dlm keta nak balik, siap bye2x kat sume lampu..


"Babai lampu iru.."


"Babai lampu eyah.."


"Babai lampu koneng.."


"Babai lampu ijauuu.."


"Babai lampu oghenn.."


"Babai lampu pink.."


"Babai lampu tihhh.." (opss..font yg ni tkleh bubuh kaler putih nnti tk nmpak plak..hihi)



Last pic fr mama..tempat ni terang sgt..tu psl bile amik gmbar ngan nset jadik silau semacam..nasibla yek mama letak jugak kat cni..dh takde pilihan..=p



p/s: Atuk n nenek pa Zara tk pernah jejak lagi ke sini..so mungkinkah akan dtg ade plak third trip ke i-city? heheh..



9 comments:

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

sangt teringin nk p cni..tapi masih tak kesampaian huhu

Dilla Ady said...

ha ah..kekadang ade gambar yg cam tersilau sikit mate nk tgknye..

tp sumenye cantik2..teringin jugak nk ke sana..bile la agaknye dapat rase..huhu

lily azliyana @ mama zara said...

UmmiAisyah- takpe..ade free time lehla dtg melawat kan..hehe

Dilla- mehla cuti2 ke area shah alam nih..leh singgah dtg umah sekali..nnti kite bwk jalan i-city..=D

mama_umar_maryam said...

hahahaha, xmusthail pasni trip ke 3 plak, dgn baby baru ;)

Diamilikku said...

akak tiga kali turun shah alam tak berpeluang nak gi sini..sian budak2 tu..ishhhh nanti nak kena pegi jugak..akak teringin sangat2..

mama tisya said...

amboi dh 2kali ye p icity..kita tk smp2 lg..bila ntah nk smp..dh la kena byr dh skarng..

lily azliyana @ mama zara said...

Zety- hehehe..silap2 bby baru lom kuar dh buat 3rd trip kot..kot2 kena jadi tour guide utk sedara mara yg dtg shah alam kan..=p

Kak Su- takpe kak su..lenkali lehla menyinggah..mesti alesha n aisy suke ngan lampu warna warni tuh..=)

mamaTisya- tulaa..dh kena bayar dah..dulu masuk FOC jek..tp kena byr pon still ramai org serbu..hihi

Aqila Sarah said...

hari tuh baru pegi . huhu besttt

kakyong said...

bestnya,,ntah bila lah ade peluang nak ke i-city... nampak cam best jer dgn lampu2 tu..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016