Gambar passport kami

Ni takde idea ke or takde bahan lain nk cerita smpai gmbar passport pon nk tayang kat blog mama Zara oii..hehehehe..tkpela kan..saje jek nk tayang gmbar passport anak dara mama ni. Lagipon ni adalah her 1st passport photo, mestilah mama eksited ye tak..

Gmbar passport ni amik masa balik kg aritu. Tk tau apsal lebih suka amik gmbar kat rengit tu berbanding kat bndar bp or shah alam. Murah kot. Rm 10 dh dapat 4 keping cmpur ngan cd softcopy lagi. Ade certain kedai, cd pon kena caj harga lain..huhu..

Nila gmbar passport Zara..mama tk berapa puas hati sbb Zara buat muka masam + mulut ternganga. Jenuhla papa gi agah kat depan tu tp still tk mau senyum..mama plak kena duduk sebelah Zara sbb minah tu takut nak duduk atas kerusi sorang2..hehe


My Zara..muka serius semacam jek..=p
Photobucket

Takpela..serius2 pon mama sayang..hehehe..pasni nak kena curi2 masa bwk Zara gi buat passport plak..nway, ckp psl 1st passport photo, mama pon ade jugak amik gmbar ms kecik2 dulu tau..nk tgk tak….


Tereng2x..nilaa dia mama Zara 27 tahun yg lepas..=D
Photobucket


Tak sama langsung kan muka mama n Zara. Tapi gaya mcm lebih kurang. Mata pndang tpt lain plus mulut ternganga jugak..ekekekeke..tp tk tau apsal gmbar mama tu hitam putih. Ingat tahun 1982/83 dh ada system gmbar berkaler. Nway, gmbar mama ni diamik utk buat passport under nenek dulu. Mase ni umur mama dalam 7 or 8 bulan (nenek cakap). Nenek n arwah atuk Zara mmg suka sgt turun Singapore shopping barang. Mase tu brg2 kat Singapore murah2..

Last but not least, gmbar passport terbaru mama Zara. Amik saing2 ngan gmbar Zara kat atas tuh..semangat nak amik gmbar sempena azam 2010..nk cari kerja baru..hehehe..insyaAllah klu ade rezki nak jugak cari kerja yang berpendapatan lebih tinggi dr skang..mklumla, tanggungan makin hari makin bertambah..nak harapkan kerja sekarang, rase tk mencukupila..huhu..doakan mama senang dapat kerja baru k (dan rajin2 update resume. Resume dh 3 tahun tk update tu..huu..)


Mama @ 27yrs old. Tembam sungguh..=p
Photobucket


P/s: Amik kesempatan mengucapkan SELAMAT TAHUN BARU 2010 kepada sume yg membaca blog ini. Semoga impian anda sepjg tahun 2010 akan datang akan tercapai k..=D

p/s2: Kpd kawan2 mama..jangan lupe buat entry untuk contest "Your Best Vacation Moment" yerk..still waiting for ur entry ..=)..(psst..papa kate hadiah ditawarkan kurang menarik sbb tu contest tak dpt sambutan..ye ker..=p)

16 comments:

shila ariff said...

selamat tahun baru!!!!...semoga azam tahun baru akan menjadi realiti plus ngn usaha yg gigih..amin..

p/s: nak masuk contest...tapi skrg tgh restkan badan yg keletihan 5 hari lepas...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Happy New Year!!! Moga tahun baru yg bakal tiba ni akan lebih baik dr tahun2 sebelum nyer..& Moga mama Zara akan dpt keja yg lebih baik... :)

lily azliyana @ mama zara said...

Shila- thanx for the reminder..bab 'berusaha dgn gigih' tu yg sume org suka lupe..tau berangan2 jerk..hehehe..

mummyQis- TQ for the doa..happy new yr to qis n mummy jugak..=D

lily azliyana @ mama zara said...
This comment has been removed by the author.
mama tisya said...

sure zara tk sbr2 nk jln2 jauh..bestnye nk p cuti2 bali..kita pn nk pegi gk tp blum tercapai...hehehehehe

psl contest tu kena tgk gmbr mn yg ok utk join..

kakyong said...

selamat menyambut tahun baru 2010

heheh, serius jer zara.. suspend kot... ;D

maya amir said...

hhehe..seyes jek muke zara:)
happy new year:)

zieha said...

selamat tahun baru lily...
all the best!!..errrr..
kalau lily perasan...mesti gambar wajah kita berubah kan..dari tahun ke tahun..huhuhuhu...but..u r so sweet..n preety:) ada petua tak..hehehe

nza said...

hepi new year lily..
Suka tgk muka 2 branak yg kecik comel tu......

Tembam pn cun la!!!!

Mrs. Adz said...

dah nak sama muka ibu dan anak ni..jelas tul gambar tu..nak pergi cuti kat mane ni..

selmat tahun baru juga wat lily..

mummyseri said...

LIly..selamat tahun baru 2010..
smoga tahun ni hidup kite lebih diberkati n ceria slalu yek..

YatieJay said...

Wahhh...Zara dah ada passport, panjang langkah nanti!

Pasal contest tu, bukan takde org nak join. Tapi biasalah, orang mesti join last minit nanti. Lagipun ramai yg sibuk habiskan annual leave hujung tahun lepas. Mungkin tak sempat lagi nak mengarang entry....

As for me, plan nak bercuti ke Melaka early this week terpaksa dilupakan coz Naufal masuk sepital (akak plan nak submit gambar kat Melaka utk contest awak ni...)

~Zetty84~ said...

hihi....serius tul muka zara tuh....
x pe akak, walaupun tembam...maintain sweet gitew..!!!
bestnyer tgk akak dah g wat passport, zati nih bila la nk wat erk...hihi ;p

nadnye said...

cantiknya mama zara
..zara awat nganga.. :>

mariaariffbaby said...

zara..so serious..

dear mommy, happy new year yer

kita pun nak kena curi masa buat passport my lil ecah

ari tuh nak buat..mak aih..penuh gilos

:iBuAfiQah: said...

serius btul muka zara niey...
isk2..
wah2 dah xlama nak g bali la niey ye Lily..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016