Met Hazim n Faheem..

Spt yg diberitahu sebelum ni, kami sefamily balik kampung kat batu pahat sempena cuti krismas lepas. Bertolak kol 1 pagi naik kereta ngan adik ipar (mls bwk keta sndiri..kongsi duit tol n minyak..hehe) n smpai ke rumah nenek pt raja lebih kurang 4 pagi. tros pengsan smpai siang..ekekeke..nway, kali ni tk cerita psl akt Zara kat kg. akt sama jerk, so mama malas nk amik2 gmbar dh..=p

Act nak stori ttg aktiviti hari Sabtu. Mama smpat berjumpe ngan 2 orang kawan mama..Jarang dapat jumpe or keluar ngan kawan2 wkt balik kg. mklumla, cuti pendek + masa terhad. This time punye cuti, alhamdulillah ade kesempatan...

1stly tengah hari Sabtu tu, mama set dating ngan kawan mama Shilaarif aka mama Hazim. Act dh kenal Shila lebih 2 tahun dah. 1st time jumpe kat Taiping..both our hubby kena sword barrel kat rumah kawan diorng. 2nd time plak jumpe kat Rengit. pon wktu hubby2 kitorng ni gi swordbarrel jugak..=D. kirenya ni kali ketigala jumpe ngan shila. n of course 1st time jumpe ngan si comei Hazim. geram tgk budak Hazim ni. murah betul ngan senyuman..tk macam Zara yg penakut ngan orang..hehehe..

Antara gmbar2 kitorng..just jumpe utk lunch kat warung nasi beriani di bp. tk leh jumpe lame sgt sbb Shila n family nak bergerak ke JB plak..


When Zara met Hazim..=)
Photobucket

Budak Hazim yg suka senyum..so cute..!
Photobucket

Ni plak mama n papa Hazim..
Photobucket

Zara n mama+ Hazim n mama..
Photobucket

Sour Zara with sweet Hazim..hahaha
Photobucket

Aunty Shila with Zara
Photobucket

Aunty Lily with Hazim
Photobucket

Lepas jumpe Shila, kitorng gerak ke Square One mall kat bandar bp. tu nanti mama sambung stori ek. Nk citer on the way balik ke Rengit from bp tu, tetibe kawan skolah mama Salwa aka mama Faheem pulak msg. katenya nak datang singgah rumah rengit. Hee..mama suka jerk bile kawan2 ajak jumpe ni. So dlm kol 5pm mcm tu smpaila Faheem n mama kat rumah nenek Rengit..Kebetulan nenek Zara ade masak bubur asyura n buat kuih muih sket..dptla jamu mama n papa Faheem..=)

Gmbar mama n Faheem&family plak. seronok n puas sgt dpt peluk cium Faheem. mase gi reunion Mozac aritu sekejap sgt dpt jumpe.. tp si Zara plak yg buat hal. spt biasa die mmg takutkan org luar. kebetulan tgh ngantuk n penat, so cranky semacam jerk ptg tuh..


Kami berempat..
Photobucket

Kami lagi..
Photobucket

Faheem n parents..
Photobucket
.
.
p/s: bile la nak jumpe rakan2 blogger yg lain pulak. teringin sangat nk jumpe korang esp yg rajin menjenguk blog Zara n bertegur sapa ngan mama..=D

9 comments:

Mrs. Adz said...

bestnye dapat jumpa kawan baru dan lama ni kan..ala,zara pun cute jugak pe..biasala,perempuan kan malu skit..baru la lleh jadi perempuan mwlayu terakhir tu..hihi...

lily,bila kita nak jumpa ni..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

best lah dpt jumpa ngan kengkawan..
ye lah Zara masam plak dlm gmbr ni...nampak cam no mood...jeles kut mama dukung adik tu... ;p

lily azliyana @ mama zara said...

MrsAdz- haritu tak jadi jumpe ngan shila ker. Die kate ada gak plan nk jumpe eisya n ummi kat jb..=D

nway, mmg teringin sgt nk jumpe2 kawan2 blogger area jb. setakat ni ada dalam 5 org gak yg target nk jumpe. kot2 nnti ade cuti pjg blehla turun jb plak..insyaAllah..=p

mummyQis- Zara mmg lmbat mesra sket ngan org luar. tu yg muka masam jerk..hehehe

wawa n nasz said...

hehe sgt seronok kn kite leh jmpe n borak2 ..even kejap je,tp dpt mkn bubur mak ko yg sodap tuu. mase tu kbetulan mmg nk g rengit,tgk bby baru member.pastu teringt kt ko yg kata nk lik kg. he,dptla faheem jmpe kak zara dia.nnti ade rezki leh jumpe lg..

nza said...

sronoknya dpt jupe kekwn lama..kak nza pn pelik cz tiap kali blk kg, dh xjupe kekwn lama...tah kemana le mrk sume brterbangan.....

maya amir said...

aah kan..bile leh b'jumpe blogger ye?heheh

lily azliyana @ mama zara said...

wawa- hee..tula..slalu balik kg tak cukup masa nk jumpe kawan2..nasibla ade rezki kali ni kan..=D

kakNza- masing2 dh ade life sndiri kak nza..mmg susahla nk selalu2 jumpe mcm dulu..betul tak..

maya- takde ker blogger jb nak organize gathering. boleh menyibuk wlupon sy duduk shah alam. asal org johor so lehla tumpang sekaki..hehehe (opss..berangan terlebey sudaaa..=p )

~mamazahra~ said...

sonoknya dpt jupe kwn2.
aituh, dpt jupe lily & zara sekejap jek.
x sempat nk borak pun.
bile plak nak jupe blogger2 klang/s.alam?
leh gather2 sesama gi MV ke Pyramid ke..hehe

izan ishak said...

lily..seronok kan dpt jumpa kengkawan lama nih...
**haaahh...bila la agaknya kita ni nak jumpa..? lily bagi no fon kat izan lah...
mana tau ada rezki nnti kita jumpa..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016