Hari Ahad yg memenatkan..

Hari Ahad lepas antara hari yg sgt penuh ngan aktiviti smpai mama rase letih sgt2. Lepas breakfast, mama n papa bawa kakak mama n family gi jalan2. Act tujuan asal ialah nak ke MINDEF utk tgk rumah kuarters baru yg bakal diorang duduki bulan januari nanti. ye..abg ipar mama yg kerja as TLDM kat sandakan tu dh dinaikkan pangkat n ditukarkan ke KL plak. seronok betul mama bile dpt tau kakak n anak2 buah mama nk pindah kl nih..dekat jerkla nnti n boleh selalu jumpe n kuar sama2..=)

Nway, sebelum ke MINDEF smpat lagi singgah ke Glenmarie nk gi tgk perodua Alza. abg ipar mama dh place booking utk Alza special edition (kuar bulan 3 taun depan) tp die dok konpius nak pilih kaler mane. akhirnya, masing2 decide nak amik kaler 'classic purple'. not badla alza tu. smpat gak mama masuk try test tpt duduk sume. hehe..


Budak2 yg semangat nak naik bakal keta baru diorang..=p
Photobucket

Depan Alza classic purple..cantik jugak kaler nih
Photobucket


Lps dh berpuas hati tgk kereta, barula meneruskan perjalanan ke MINDEF. lame jugak pusing2 dalam kawasan kem tu utk cari kuarters yg abg ipar mama dpt. fortunately, diorng dapat kuarters baru. mmg cantik sgt2. rupe bentuk ala2 apartment, tk mcm kuarters2 lama tuh. rumah pon sgt besar. ade 2 ruang tamu, satu ruang makan, 5 bilik utama + 1 bilik bibik. toilet master bedroom pon siap ade water heater n bathtub..perabot pon sume dh ade..mama sgt jeles ok...klu la papa dpt kerja area subang or kl n dpt kuarters mcm tu, bahagianye rase. tk pyh buang duit rm750 tiap2 bulan byr kat tuan rumah..huhu..


Gmbar dalam kuarters..
Photobucket

Sementara sume org sibuk tgk rumah, mama n Zara smpat posing berdua
Photobucket


Lps puas hati tgk rumah plak, tros kuar dr kem tu nak carik tpt utk lunch. punyela pening nk pergi mane, last2 ntah mcm mane leh tersinggah one utama plak. sakit jiwa btol nk cari parking sbb org sgt ramai. lunch kat Arena jj tp foods sume ala kadar. lps tu jalan2 skjap window shopping n singgah layan mata kat toy'r'us jerk..spt biasa, tk ade benda pon beli. kan mama dh kate tknak belikan Zara mainan lagi buat sementara wktu nih..hehe


Zara sgt berkenan dgn patung n beg barbie nie. sori syg, lenkalila klu nak beli pon yer..=p
Photobucket

Photobucket

Ni plak gmbar kat hotel one world. punyela penuh parking smpai terpaksa parking kat kawasan hotel..
Photobucket

Photobucket


Kol 4 lebh jugakla baru kitorng sume balik ke shah alam. mama balik tu tros pengsan (terbongkakng tidur) sbb tetibe diserang sakit kepala yg teramat. nway dlm kol 5 lebih budak2 dtg kejut mama tanye mama tknak bwk diorng gi taman ker..hehe..so temankanlah diorng gi playground bg diorng enjoy kan. tp gmbar kat playground tkde sbb mama leh tertinggal kamera plak..huu..sadis..

Malam after isyak, kitorng kuar lagi utk dinner plak. hahaha..mmg dasar pemalas langsung tak mau msk kat rumah..=p. kebetulan, abg ipar mama yg dinaikkan pangkat tu (dh jadi left komander tldm skang..congrats abg zaki!!) kate nk belanja makan so mama bwkla makan kat muara ikan bakar, tanjung harapan tu. menu agak simple tp harga leh tahan mahal. Nasi putih, sotong bakar, udang goreng tepung, kangkung belacan, telur dadar, siakap stim asam boi, siakap goreng halia n 2 jug fresh oren harga dlm rm160++..(ke ok harga nih ek..)..


Menu malam itu..menyelerakan jugakla lagi2 mmg perut tgh lapar..hehe
Photobucket

Zara smpai2 tu masih tidur lagi, tp lps nasi smpai tros bulat bijik mata..=D
Photobucket

Kami yg sakan menjamu selera
Photobucket

Photobucket

Lps kenyang, budak2 ni pon membawa hala bermain2 sndiri. Zara smpat lagi cari kawan baru kat sane..=p
Photobucket

Sebelum balik, smpat lagi singgah kedai2 jual mainan yg ade kat tepi laut tuh
Photobucket

4 org budak yg masing2 dh sememeh semacam.. anak2 buah dpt mainan laptop n Zara plak dpt pistol bubble..hehe
Photobucket

Smpai rumah dh kol 11 lebih. masing2 tros masuk tidur..yg kesiannya kol 4am sume dh kena bangun sbb kakak mama n family dh nak bertolak ke sandakan sabah. papala jadi mangsa kena hantar diorng ke lcct sbb kebetulan hari isnin papa cuti. kalau diikutkan, rasenye papala prg yg paling penat aritu sbb die jadi driver of the day..=D . Zara pon tidur nyenyak malam tu sbb seharian bermain ngan sepupu2 die..
.
,
,

p/s: Adeh..menulis entry ni pon dh buat mama rase penat..mcm byk sgt benda nk cerita kan..hehe

13 comments:

watie said...

waaah nie memang penuh xtvt ari ahad.. tapi sure meriah ngan anak buah sume kan

wah zara tarik bag kena afundi keluar ke hihihi

nza said...

fuh!!!!mmg padat xtvt tu ttp sronok!!!mmg gtu skrg lily..kluar mkn je mmg lbh dr RM100 w.pn tgk mknan yg kita order biasa2 jerr....kalu xde RM200-300 jgn brani2 mkn kt luar...hai dasyatkn dunia skrg..

Tahniah utk abg ipar lily cz naik pngkat...besaunya kuarters tu....

lily azliyana @ mama zara said...

watie- nasib baik die melalak skjap jerk wktu tk dpt beg tuh. tp smpat jugakla buat aksi guling2 atas lantai toys'r'us tuh..hehehe

kakNza- sblum ni ramai kate tpt kitorng makan tu murah. tu yg terkejut sket tgk harga aritu. mngkin die dh naikkan harga tnpa disedari kot..=p

shila ariff said...

mmg lawa kuarters baru tu..terasa dihati ni nak sgt duk kuarters ngn asben..nak rasa gak kehidupan isteri askar ni mcmne??..tapi kerja pun nak gak..huhuhu..sedis sedis..

anyway, gaya zara sorong beg..mcm nak pi naik flight je...heeeee

YatieJay said...

Teringat masa akak dok kuarters kat Lumut masa kecik2 dulu....

Tapi kuarters yg kat gambar2 tu memg best la! Utk org berpangkat tinggilah katakan...

AKak pun doakan hubby Lily cepat2 naik pangkat dan dapat dok rumah mcm tu...heheee...RM750 utk sewa rumah?! Mahal ekkk....

The Queen Of My Heart said...

bestnyer XTVT ari minggu...sungguh padat... :)

wah...beso nyer kuarters tue..cam apart pon ada gak...bertuahnyer badan...

lily azliyana @ mama zara said...

shila- tula..kuarters TLDM mmg cantik2 kan..jeles jerk tgk..=p

kak yatie- huhu..mmg mahal sewa area shah alam ni. itupon kitorng punye rate dr tahun 2008 lagi utk teres 2 tingkat. now ade rumah dh smpai rm900 sewanya. dahsyat btol..

mummyQis- bukan mcm apartment lg. dh mcm kondo pon ade..hihihi

~Zetty84~ said...

wah...penuh dgn xtvt nih akak...
hihi...comel jerk tgk zara sorong beg tuh..
cam dah nk pegi school dah zati tgk...
suka tgk dia wat mulut moncong tuh..!!! ;p (",)

lily azliyana @ mama zara said...

Zati- haha..Zati perasan erk Zara suka wt mulut muncung. ntah ikut sapela gamaknye tuh..=p

nway, beg barbie tu mmg cute sgt. klu ikut hati rase nk beli tp tkde keperluan kan..so kite kontrol sket..hehe

mama_umar said...

aah,rindunye xtvt jln2 wekend!!hehehe

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm lily..

tjg harapan ni kat ner lily..yg tepi tu ada pantai ker???mlm2 org lepak & dating??? klu tpt tu..dulu saya pernah pergi gak 2/3 kali ngan kwn2..saja gi mkn & lepak2 (time bljr di UM)..mmg sronok lah..hehe..

lily prnh gi kelana seafood???kat sn pun sedap tau..ct prnh mkn skali beramai2 ngan lecturer & abg2 polis (time tu lecturer buat pert time ngajar kat abg2 polis)..

mariaariffbaby said...

cantik la kuarters tuh..

fuh..mmg full ur day..
balik ni mesti terus sleep..sebab dah penat kan

lily azliyana @ mama zara said...

mamaUmar- sabar2x..abehkan pantang dgn jayanya dulu erk br boleh bwk prince n princess jalan2..hehe

mamaDanish- betul la tu ct. rasenye tpt yg sama. sblum smpai tpt org dating2 tu ade satu restoren besar nama muara ikan bakar..yg kelana seafood tu diorng kate dh tutup dah..

maria- bukan stakat penat..siap kena sakit kepala yg agak teruk lagi..huhu

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016