Kisah wedding dan wayang..

Huhuh..sungguh rajin mengupdate blog 2 kali wktu opis hour arini. itu mksudnya, mama sgt rajin berblog tapi malas bekerja..ekekeke..sorila,esok dh cuti + bos pon tkde, maka amik kesempatan mengular2 sikit..=p

Nway, hari ahad yang lepas sekali lagi mama bwk Zara keluar sbb nak attend wedding dekat padang jawa. sudahla kad jemputan tertinggal kat opis, maka mama amik keputusan keluar awal sikit takut2 tersesat kan. sebelum ke padang jawa plak, singgah dulu ke Taman Menegong Indah kat seksyen 36 shah alam. ni first time smpai ke sek 36 tu. act singgah sane sbb nak amik kawan mama, buat escort ke kenduri kawen..mklumla, papa tkde so mama kenala pandai2 cari geng..kawan mama ni ex-housemate mase kat utm dulu. lame gak tk jumpe, since mama pregnentkan Zara dulu. kire perjumpaan kali ni ala2 jejak kasih jugakla..=p

Mama kuar rumah dlm kol 12pm mcm tu. then cari2 umah kawan kat seksyen 36 tu, makan mase 45 minit jugak. so smpai umah pengantin lebih kurang jam1.15pm. itupon pengantin dh siap makan berdamai. cepat tol diorang snding..hehe. pengantin pakai baju serba merah..berseri2 gitu..
.

Hadiah utk pengantin..
Photobucket
.
My Zara dlm kereta. masa nih tgh tunggu kawan mama amik brg dalam rumah..
Photobucket
.
Pengantin yang serba merah. kawan mama yang pengantin perempuan tu..
Photobucket
.
Smpat bergmbar ngan pengantin bersama2 senior kat opis..
Photobucket
.
Photobucket
.
.
Lebih kurang kol 2 lebih, mama pon beransur balik sbb hari dah nak ujan. tetibe kawan mama bg cadangan tengok wayang plak sbb alang2 lalu kat simpang nak ke jusco bukit raja tu kan. So, sekali lagi kami ke jj bukit raja..kebetulan, smpai2 TGV ada tiket'the Princess and the Frog' kol 2.20pm. terusla beli. smpat gak beli bahan2 kudapan n air untuk bekalan Zara dlm wayang..hehe
.
Apepon, enjoy that movie sooo much. Zara pon suka sgt siap gelak2 tgk animals dalam tuh. watak2 spt 2 ekor katak ijau, buaya yang sukakan muzik n kelip2 yang baik hati tu mmg amat menghiburkan. n spt biasa, kartun2 disney biasanya memberi good lessons untuk semua..mama suggest kawan2 sume bwk anak2 tgk wayang ni..=D. nway, yg kelakarnya ..mase 3/4 wayang tu tetibe tgk Zara senyap. walhal baru 2 minit lepas die terkekek2 ketawa. rupe2nya anak dara2 tu dh tertidur plak..tk smpat tgk citer smpai abeh daa.penat sgt gamaknye..=p
.

The Princess and the Frog..2 thumbs up!!
Photobucket
.
Zara yg ketiduran..ni amik gmbar wktu wayang dh habis
Photobucket
.
Ni kat surau after tgk wayang. muka lalok lagi..
Photobucket
.
Pas tgk wayang terus balik rumah..nway, ni gmbar Zara ngan kawan mama, aunty Ainul
Photobucket
.
Gmbar Zara ngan mama yang bam2 plak..=p
Photobucket
.
.
p/s: selamat berhujung minggu untuk semua yerk..malam ni kami sefamily nak balik Batu Pahat..yeay!!..=D..

10 comments:

M@L@ said...

tgh gajin yer...hehehhe bagus2..
best yer cite karton tu blom lg tgk leh lah bwk anak g tgk nanti...

~Zetty84~ said...

wah...gigih sungguh akak update blog..hihi
zati lak dah cam kureng jerk citer panas...huhu
bestnyer zara g tgk wayang...!!!
aunty nk join.... ;p

lily azliyana @ mama zara said...

Mala- utk pencinta kartun mcm saye mmg bestla. lagi2 bwk budak kecik kan so mmg sesuai..hehe

Zati- kena gigih sbb esok dh cuti balik. kang cerita jadik basi plak terperap lama sgt..hehe..nway, tryla bwk 2 anak dara tu tgk wayang..mesti best..=D

shila ariff said...

selamat ber'holiday' gak to u...mlm ni kami nak tido atas bas...kui kui kui...heeee...

nadnye said...

mmg berkenan sangat nak tgk princess n the frog tapi masa nak tgk haritu belum ditayangkan lagi..
dan hati2 dalam perjalanan.. selamat balik kg

nza said...

hi.hi.hi...xpe sskali ambil kesmptan kt ofis..
Sronoknya g tgk movie...crite ni mmg best...ank2 kak nza pn suke...

lily azliyana @ mama zara said...

Shila- kami berhujung minggu kat kg jerk. tk seadventure korang terjah smpai 2 negeri..hehe

nadyne- thanx kak nad..=D..

kakNza- citer ni menghiburkan sgt2..=))

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Nyenyaknyer Zara titu...nampak keletihan sungguh... :)

ibu emy efy eqy said...

seronok tengok Zara tido. nyenyak betoi...

acik puji dengan semangat kuat Zara yang sanggup ikut mama ke mana2. mesti zara ada tahi lalat di kaki sbbnya rajin betul berjalan walaupun penat.

YatieJay said...

Zara boleh dok diam ke masa tengok wayang tu? Bagusnyaaaaa....

Kalau Naufal silap habis satu panggung dia dah round! Mimpi ngeri kot....

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016