Sudah 2010 tapi..

Hari ini hari pertama kerja untuk tahun 2010. sepatutnye memulakan kerja dgn perasaan n semangat baru, tapi malangnya semangat kerja mama masih di takuk lama. Means that, masih jugak rase malas n tension waktu bangun pagi untuk bersiap. Hehe..dh macam budak skolah pulak rasenye..mls bgn pagi nk ke sekolah..=p

Entahla, sejak few mth nih rase mcm dh tak seronok kerja. Mama pon tk pasti kenapa.. tkde mslh dgn kawan2 seopis or suasana tpt kerja. Mungkin kerja2 tu sndiri yg menensenkan mama kot. Ditambah dgn gaji yg susah bebenar nak naik. N jugak mungkin sbb diri sndiri kurang sihat so nk kerja pon rase lemah jek. Ohh..bukanla tk sihat sbb mama sakit or whateva..cumenye mcm lemah badan, otak malas berpikir dsb. Agak2 mama kena makan supplement kot bg diri cergas. Kot2 leh menaikkan semangat nak gi kerja..huhu..satu2 nya motivasi bekerja yg tinggal ialah mengenangkan nak dapat duit tetiap ujung bulan. Nak harapkan duit papa aje, mmg lingkupla. Mane nak bayar keta mama, utang ptptn, utang kad kdt, life insurans, nk shopping lagi..hehehe

Hari ni pon just lepak opis jek buat report…then tgh hari smpat lagi ‘mengambil kesempatan’ kuar gi imigresen buat passport Zara. Fuhhh..sungguh ramai umat manusia kat imigresen tuh. Hampir2 kena halau balik sbb no giliran dh habis. Mujurla mama tau yg budak bwh 2 tahun supposedly leh buat passport kat kaunter ekspress (thanks to Zety yg pernah inform benda ni mase buat passport budak Umar). So dptla jugak buat tadi. Itupon kuar dr imigresen dh kol 2 lebih. Hari sabtu ni baru nak collect passport yg dah siap tuh..

Klaa..alang2 dh tulis tajuk 2010, masukkan jerkla gmbar2 mase 1 jan aritu. Tkde gi jenjalan mane pon ari jumaat tu sebabnye mak n ayah mentua dtg rumah. Diorang dr perak nk balik jhr so overnite semalam kat shah alam. Jumaat malam tu just kuar dinner bertiga (ayah n mak mentua awal2 dh makan so dirong tk ikut keluar). Ingat nk dinner kat Big Plate restoren kat subang tp leh sesat plak. Hampehnye papa..konon tau jalan tp sudahnye..makan kat tpt lain jekla..hehe..


Aksi Zara dlm keta..bosan tunggu papa yg sesat2 drive cr tpt makan..=p
Photobucket
.
Last2 dinner kat sini jerk
Photobucket
.
Zara selak menu..
Photobucket
.
Longan ais satu!!!ekekeke..
Photobucket
.
Anak dara ni mmg sukala kalau dpt air sejuk..huhu..
Photobucket
.
Suap air sket kat papa..
Photobucket
.
Gumbira, ceria..=D
Photobucket
.
Zara wth mama..
Photobucket
.
Nasi putih+ayam sweet sour. share ngan mama..
Photobucket


sbnrnya tadi nak tulis serba sikit azam tahun baru utk tahun ni. tp tertiba melalut upload gmbar makan2 plak..hahaha..tkpela, kite stori kat lain entry jekla azam mama tuh. act bukanla se'azam' mane pon. tp lebih kepada perancangan ke arah ekonomi keluarga yg lebih baik kot..hihihi..

11 comments:

Mrs. Adz said...

pandainye zara order air..hihiii..jgn suka minum ais sangat ye sayang..

aku pun sama..kadang-kadang down sangat..tapi bila pandang anak,semangat tu mesti datang..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

sweetnyer zara suapkan papa air...gud girl...

Dh pandai order air erk...a'ah..jgn suka sgt minum ais..tak elok sayang... :)

.:: Suhaidah Tan ::. said...

hehe zara order air tuk akak satu hehe..Akak happy new year yer..Semoga kebahagian menyinari akak sekeluarga..n Di berkati Allah :)

Qistina's Mama n Abah said...

Sian Lily...tensen ek..mood swing..semangat ilang...biasa la tuh. Kalau sha dulu tetiap bulan mesti ada a week yg rasa sangat malas nak wat keje. Dtg ofis surf & tgk tv jek wakakaka...

Bila bos dtg.. cecepat wat keje..hikhikhik...

Muka zara nampak lain la pakai baju ini..sweet sgt!

lily azliyana @ mama zara said...

MrsAdz- tulaa..entah bile nk ikhlas bekerja ni agaknye..rase hari2 pon tkde mood kerja..asyik pk time balik jek sbb tk sbr nk gomol Zara..hehe

mummyQis- thanx aunty for the reminder. Zara minum sesekali jek time mama bwk mkn kedai..tk tahan la tgk mama minum ais sensorang..hee..

Suhaidah- thanx moi for the wish..happy new yr jugak ek..=)

mamaTina- isunye sy ni dah berbulan2 mood swing. tetiap hari pon tkde mood..tk taula apsal..huhu..

nway, si Zara ikat rmbut kot sbb tu nmpak lain sket..=p

YatieJay said...

Sama lah kita....masuk tahun 2010 tanpa semangat baru. Sekitar bulan Oct/Nov lepas akak ada pasang angan2 nak resign lepas dapat bonus. Pastu nak carik kerja since kena bagi notis 2 bulan (susah nak cari kerja coz kena bagi notis lama sgt, certain company takleh nak tunggu.

Tapi bila dah dapat bonus, rasa mcm takut lak nak resign....takut takde keja lak! Heheee....

Apa2pun...semoga Lily cepat2 dapat kembali semangat bekerja tu. Biasalah tu, ada naik turunnya!

~Zetty84~ said...

kikiki....cam betul jerk zara order air tuh....hahah..lawak2x...sweet je zati tgk zara suap papa...!!! may this family happily ever after....!!!! ;p

faRyn faRhana said...

lily, semangat-semangat.hehhe.aku pon slalu camtu weh.malasnye nak bgn pegi kerja.huhu.sampai kngkdg siap last minit gile.haha.tp taun baru ni, azam baru nak bgn awal and semangat gi kerja :)

(yg peliknye,bila dah ade peluang bgn lambat mase cuti pantang ni, awal plak aku bgn.huhu)

kem salam peluk kiss kat zara ek ;)

nza said...

kena kuat semangat lily....mmg kekdgn bdn kita lesu..cuba mkn supplement.

Cutenya...budk tectik tu...

lily azliyana @ mama zara said...

kak Yatie- huhuh..tu satu mslh gak..takut susah dpt kerja baru..tp tgkla..nk kena start cr kerja baru jugak kot..huu

Zati- many thanks for the wish..akak pon harap keluarga kecik akak ni akan happy2 selalu..=D

Faryn- adoii..susah btol nak mindset bali bagi semangat gi kerja. semangat nk berenti keja adala..ekeke..dhsyat kan..

kiss2x utk baby aina jugak!!

KakNza- tulaa..rase kena makan supplement bagi badan cergas sketla.isu badan lesu ni rasenye salah satu fktor malas bekerja jugak. akak ade cadangan tk supplement mane yg ok..

maya amir said...

semangat keje yg hilang kene cpt2 naikkan..nanti tersasar jauh mcm saya.. wish u all the best in 2010:)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016