Zara oh Zara

Yeay..arini hari last kerja utk minggu ni. Sungguh gembira rase hati sbb bulan 12 ni, 4 minggu berturut2 hari Jumaat ade public holiday..Sape yg tak syok kan dpt kerja 4 hari jek seminggu..hehehe..

Nway, airni nak layan entry psl Zara semata2. Budak makin membesar, makin byk ragam n telatahnya..=D
.
.
Zara vs Upin Ipin

Sebelum ni, mama mmg tk pernah terlintas nak beli cd upin ipin ni. Lagipon mase citer ni kuar siri2 kat tv9 pon mmg jarang sgt tertengok. Nway, bile baca blog org, ramai sgt tulis anak diorng ni suka tgk upin ipn. Kdg2 bile meragam ker, tgh nangis ker, tros diam dpt tgk gelagat budak berdua tuh. So few weeks yg lepas, mama pon request kat papa belikan cd Geng Upin dan Ipin . Nak jugak tgk reaksi Zara bile tgk kartun tu kan. N surprisingly, mmg Zara pon sukelaa tgk kartun tu mcm bebudak lain jugak..=p

Layan pic Zara tgk upin ipin. Mase ni die tgk kat laptop sbb makcik die tgh layan tv kat bwh. Slalu klu tv free, mama psg kat dvd player jerk..

Zara yg syiok layan dvd. Die paling suka tgk part awal (badrul balik kg naik bas) n part budak2 tu kejar si binatang oopet tuh..=D..tp plg terseksa klu Zara mintak mama rewind scene yg sama banyak kali..huuu..
Photobucket

Photobucket

Photobucket

.
.
.
Zara vs playground

Again, like other children..Zara n playground mmg tak dapat dipisahkan. Yg paling kalakar, setiap kali nmpak playground dr dalam keta die akan sebut ‘tuuu…nak..nak..nak’ (nak tu mesti berkali2 die sebut sambil angguk2 kepala..hehe). So, kdg2 lps amik die dari nursery mmg mama akan bwk die ke playgroundla. Bergantung pada cuaca n mase mama amik die balik. Kat tpt mama tu byk playground. Ada 3 tpt sumenya. So klu bosan mama bwk die tukar2 tptla.. Dulu die just suka main slide jerk. Tp now sume benda die nak naik. Mcm eager sgt die tunjuk nak main sana sini..nasib baik anak br sorang so layankan jerkla..=))

Layan gmbar Zara kat playground plak..
Photobucket

Photobucket

Photobucket
.
.
.
Zara vs baju

Anak mama sekarang dh pndai pilih2 baju mintak dipakaikan tau. Cth macam malam tadi. Lepas mandi mama dh siap2 pakaikan die baju tidur n seluar pjg. Boleh plak die tetiba korek2 baju die yg lain n kuarkan satu top takde lengan bagi kat mama. siap buat aksi tarik baju yg die pakai tu ke atas (mintak dibukakkan bajula tu). Mama dh paham sgt yg die nk tukar bj sbb ni bukan kali pertama die buat mcm tu. Bile mama pujuk tk pyh tukar baju, mulala die merengek. Last2 terpaksa jugak layankan. Lps tukar baju, die mintak bukak seluar plak. Tak lama tu die pi capai plak legging belang2 die bagi kat mama..haih..

Kdg2 tu lagi dahsyat..die leh plak amik baju dr dlm bakul baju kotor n cube nak pakai sendiri. Terpaksala mama pujuk die dgn offer baju lain yg cantik2. siap sebut ‘Zara..pakai baju yang ni ek..baju ni cantik’..slalu berjayala sbb die mmg cair ngan word ‘cantik’ tuh..hehe..(bile dh pakai siap pegang2 baju n sebut ‘antik’ )..tp mmg nmpak sgt die tk mau pakai bj tidur dh. Nak pakai baju cantik2 jerk..adoilaa..anak dara mama dh pndai memilih..

Ni gmbar Zara yg sememeh br bangun pg tadi. Mlm td terpaksa tutup aircond awal2 sbb tkt Zara kesejukan pakai bj takde lengan tu. .die tk suka pakai selimut..(opss..abaikan isik dlm bakul baju kotor tu yerk..hehehe)
Photobucket

Photobucket
.
.
.
p/s: Tetibe rase nak announce kat sini..MAMA SAYANG ZARA SGT2!!!!..=D

16 comments:

zety said...

alalalaa zaraaa..u r such a sweet baby

lily azliyana @ mama zara said...

Zety- owh..bukan baby dh..sudah besar ini budak Zara..siap ade org ingat dh 2yr++ walhal baru nk masuk setahun 8 bulan..=p

~Zetty84~ said...

hihi...cam2 kerenah dak tecik ni taw..!!!
erm...zara dah pandai pilih baju erk..!!!
al maklumlah ank dara, of course la nk pakai cantek2 mlm2....hihi...
U're soooooo cute n sweet dear...!!! ;p

The Queen Of My Heart said...

sakan gelak zara tgk upin ipin tue...kelakar erkk..hehehe....

Anak Dara nie dh pandai pilih baju bagai..maklumlah anak dara mmg x lepas dr peel cam tuh... ;)

Diamilikku said...

sebab mama dia suka pakai tops takde lengan gamaknya...sebab tu dia nak ikut cara mama dia dressing.....tetttttttttttttttttttt

shila ariff said...

hah..dah pandai memilih ni..biasa le tu..namanya dah 'girl' mesti nak yg cantik2 kan??...nnti dah besar..mesti melaram abis ni...

p/s: aku rasa aku ternampak sesuatu dlm bakul kotor ko itu..cuba perhati betul2..ooopppss..maaf ye...heeeeee...

nza said...

dh pndai melawa la budak kecik nih..ada potensi ni jd model..hi..

suka tgk muka zara time tgk VCD tu..nmpk cam klakar sgt crita tu smpai zarah ketawa2 ...

E.L.I.Z.A said...

hehhehe..mmg budak² suka sgt upin ipin ni..anak² eli pun..tgk berkali² pun x penah borink

lily azliyana @ mama zara said...

Zati- hehe..biasela..Zati pon mesti dh paham sgt kan ngan perangai anak2 dara ni..kecik2 dh ade ciri2 keperempuanan sejati..hehehe..

MummyQis- tulah..mcm paham jerk kan. rasenye die gelak besar sbb suka tgk menatang oopet tu kot..=p

Diamilikku- Teeetttt...haha..manenya mama die nk pakai top tkde lengan. mau terbonjol sane sini nmpak lemak..ekekeke..

Shila- haha..mmg tau pon nmpak 'brg dalamam' mama kat bakul baju tuh. dh say sorry dlm entry. tk sengaja tersnap sekali. nk crop tk boleh plak sbb ruang kecik sgt..hihi

kakNza- tak ke mane jadi model. Zara nit ak fotogenik langsung..=p

lily azliyana @ mama zara said...

Eliza- hee..tula..kite yg dewasa ni smpai nk naik bosan tgk ulang2. pasni nak carikan yg siri2 punya cd la. at lest bertukar2 cerita sket..hehe

.:: Suhaidah Tan ::. said...

yehaaa....zara act kak momoi pun suka upin ipin hehe...best n klakar :)

Mrs. Adz said...

zara suh mama beli baju upin dan ipin ye..hihii..

zara nak tolong basuh baju ke tu..

ibu emy efy eqy said...

bijak betul zara ni.

kalaulah acik mengandung nanti, nak selalu lihat gelagat zara-lah, kot2 boleh berjangkit aksi bijak zara ni...

lily azliyana @ mama zara said...

Momoi- not badla upin upin. kartun malaysia yg berkualiti.=D

MrsAdz- hehe..kalau Zara mintak nnti mama belikanla..Zara kn dh pndai memilih..=p

Kak Wa- amin..jngkat berjangkit tang nakal2 die sudah..tp tkpe..nakal die tak seberapa. rase klu boboy2 lagila susah control kan..hehe

ninieZUERYANNIE said...

comelnyer!

suke eh tengok upin ipin..

bile nk jumpe zara lagi nih...

YatieJay said...

Bagusnya si zara dok diam2 tengok lappy....Akak biasanya tunjuk citer Barney kat youtube tu pakai lappy gak, tapi nak kena dok sebelah selalu. kalau tak pandai2 je si naufal nak tekan sana sini...

p/s : cute la Lily ikat rambut Zara mcm tu...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016