Jalan2 di JJ bukit raja

Sambung cerita weekend lepas yerk..hari sabtu pon still dudk lepak kat rumah jerk. cume ptg tu tetibe rasa nak kuar sbb nak beli wedding gift untuk budak opis. mjlis kahwinnya ari ahad tp hadiah belum beli. so mama pon ajak cik anem Zara (my SIL) kuar teman beli hadiah. mklumla, susah sket nak pilih2 barang kalau keluar berdua jer ngan Zara..

Nway, sbb hari dah petang maka kitorng decide nak pergi jusco bukit raja je. dekat n senang nak cari barang. smpai2 sane terus terjah ARENA n makan dulu. pastu baru jalan2 cari hadiah then masuk jusco window shopping plak.

.
Gmbar kat Arena. smpatla main benda ni satu round..
Photobucket
.
Zara n cik anem die..
Photobucket
.
Makan time..Menu std kalau ke Arena jj bkt raja..chicken chop+fried rice n mushroom sup (dua2 ni share ngan Zara)
Photobucket
.
Smpat pose before mamam
Photobucket
.
Mama n anak daranya
Photobucket
.
Ni kat jusco. sekali lagi Zara berkenan ngan anak patung barbie. sori Zara, mama lom boleh belikan lagi. nxt time yerk..
Photobucket
.
Ni kat MPH. Zara dh berkenan ngan buku kecik warna warni tu. tp mama tak belikan pon. just beli 1 set of ABC flash cards utk die..=)
Photobucket
.
.
Mase kat sana, Zara smpat pau mama satu skarf rambut ni. Cumel jerk tp ade tulisan 'birthday princess' plak. tp sbb murah mama belikan jekla. susah nak tgk minah kecik ni nak pakai skarf2 rmbut sume tu. meh tgk gaya Zara bergaya ngan skarf rambut die yg ala2 crown princess tuh..hehe..
.
Ni mase kat jj.keluar2 kedai tros nak pakai..=p
Photobucket
.
Mama..cantik kan Zara!!!=D
Photobucket
.
My ratu hati yg cumei.. (muka die nmpak lain plak bile sengih mcm ni..hehe)
Photobucket

11 comments:

~Zetty84~ said...

Hihi...zati suka tgk picas yg akak taruk "mama n ank daranya" ....nmpk sweet sgt...!!! time tuh, akak wat muka senyum comel gitew...hihi ;p

LiLy @ MumMyQiStInA said...

suka nyer Zara pakai crown...Princess Zara!!!sweetnyer senyuman tu... :)

lily azliyana @ mama zara said...

Zati- erkk...akak ke yg nmpak sweet. kembang sekajap ade org puji..ekekeke..

Lily- haha..tetibe mood baik nk pakai plak benda tu atas kepala. selalunye die tak suka..=p

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm lily..

suka tgk gmbr zara mkn..pandai dia ddk dlm baby chair tu.. danish ssh tau lily..cam bdk2 bsr..dia nk ddk kat kerusi kita plak.. dah tu bknnya nk mkn pun..main ada lah..geram tul..

so sweet tgk zara pakai crown..cam princess..

Mrs. Adz said...

cantiknye..macam princess la..tersenyum gembira lagi tu..dah pandai je zara memilih barang sendiri..

shila ariff said...

zara pandu kapal terbang ye..hah..nnti besar mana tau minat nak jd pilot...sama ngn papa dia masuk air force..heeee....

M@L@ said...

azliyana - awak dok port klang ker? lain kali leh lah jumper yer..

Diamilikku said...

bestnya dapat jalan2.....jeles jeles nih....

errr JJ jusco lah tempat dating kak su dulu...hehehehhe...kenangan oooo

lily azliyana @ mama zara said...

MamaDanish- alhamdulillahla Zara mmg senang nak duduk dlm baby chair tuh. die mmg suka makan so die dh tau klu nk makan kena duduk situ..kite pon sng nak menyuap kan..=)

MrsAdz- huhu..mmg dh pndai memilih brg. nasib baik tk ngamuk habis2an klu barang yg die nak tu kite tak belikan. kena pndai alihkan perhatian die dr barang tu lah..=p

Shila-haha..mesti papa die suka kalau Zara jadik pilot. tp mama lagi suka Zara kerja kat daratan jerk..hee

Mala- saye ddk kat area bt tiga shah alam sebenarnya. tmn pinggiran usj..pernah dgr tak..=p

KakSu- takpe..nnti mr papa balik bolehla bwk aisy n alesha pulak jalan2..=D

nza said...

sukenya zara dpt pakai skarf tu....punya le sengih dia tu...kelakar lak tgk.

M@L@ said...

lily bt tiga tau tp tang nama tmn yg awak duduk tu taktau ler...bg lah contact no..mane tau leh saya kesana leh lah calling2...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016