Jumaat yang ceria..=D

Weekend yang lepas sekali lagi mama terpaksa berdua2an ngan Zara aje kat rumah. Papa kena kerja so tak dapat nak balik shah alam. apepon, wlu tanpa papa..weekend kami tetap ceria. mklumla, hari jumaat tu mama tk payah pergi kerja kan. bolehla mengulit2 ngn Zara sepanjang hari. Zara pon nmpak happy semacam jerk..mungkin sebab tak payah bangun pagi2 pergi nuseri kot..hehehe..

Nway, jumaat tu just duduk melepak kat umah. sempat jugak mengemas ape yg patut, mop lantai n cuci2 toilet sume. untuk breakfast n lunch, just masak mihun sup untuk santapan anak beranak. petang tu plak, mama bwak Zara makan kat restoren depan rumah jerk. ..malas nak masak sbb kat freezer kekurangan stok bahan mentah=p

Layanlah aksi2 anak dara yg ceria di hari Jumaat nan indah tu ye..


Yeyey!!arini mama cuti. tk pyh gi nurseri n Zara leh buli mama cukup2..=p



Sempat tepon papa yang berada jauh kat Kuantan utk bertanya khabar..


Aksi2 Zara 'bergayut' ngan papa..hehe . sbnrnya mama tgh buat video call utk papa. tp smpai kat tangan Zara, terus tepon tu ditekapkan kat telinga. lantakla Zara asalka papa ilang rindu dpt dgr suara anak dara die..=p


Spt biasa, mama melayan hobi baru Zara aka layan cd kartun. kali ni tgk ice aged sbb cd upin ipin dh rosak. mklumla, beli yg tak ori. pastu main banyak kali sgt smpai jadik sangkut2..=p
Zara yang lengkap bertudung siap pikul beg skolah..baju jerk mcm kureng sesuwai..hahahha.. ni adalah aktiviti membosankan diri bersama mama..hehehe


Ni pulak mase kuar makan petang ngan mama. Zara yang kesedapan menghirup air sirap bandung..=))

.
.
Oklaa..smpai sini dulu. nanti2 smbung cerita hari sabtu n ahad plak. mata dh mengantuk + malas nk edit2 n upload gmbar sume..
.
.
.
p/s: Now Zara dh semakin besar. dh boleh jadik peneman setia mama bile papa tkde kat rumah. best sgt rase sbb bile bosan mama leh angkut die ke sana sini..hehehe

6 comments:

Diamilikku said...

syoknya rase, walaupun papa takde untuk bersama2 tapi mama sentiasa ada untuk menemani zara..kak su pulak dua2 sibuk...sian alesha ngan aisy...tapi takpe moga nanti mereka membesar menjadi anak yang berdikari yer...

nza said...

nasib baik ada ank dara sorg ni wat teman mamanya kt umah....

M@L@ said...

puyer lah suker x yah g nursery yer sayang...dpt buli mama cukup2 yer...

shila ariff said...

wah....sonok tgk dua beranak ni mghabiskan masa weekend bersama...dapat anak pompuan mesti sonok kan..tak sabarnya...

lily azliyana @ mama zara said...

kak su- hehehe..nasib mmg baik mama Zara ni dpt kerja yg tak sibuk..sy klu boleh mmg nak carik kerja yg senang2 jerk..leg gitu..=p

Nza- betul kak nza..bersyukur sgt2 ade Zara kat rumah. sbb tu sanggup susah payah jaga die sorang2 dpd antar die balik kg (nenek n atuk die lame dh pau nk jaga zara kat kg..huhu)

Mala- syokla die tk pyh gi nuseri. mcm kite jugak, sgt best rase bile tk pyh gi kerja..=p

Shila- hehe..rezki masing2. tp mmg seronok la ade anak ppuan utk teman kat rumah. org kata sejiwa gitu. leh angkut mane tpt mama die pergi..=D

MY HAPPY FAMILY said...

kemain lagi Zara gayut ngan papa kat tepon...rindu sgt kat papa...

wah...beso nyer gelas air bandung zara...minum seorng erkk.?? :)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016