Mama Zara anjur contest??

::Sticky Mode entry::
- sila scroll ke bawah untuk entry baru k..tq..=D-
Salam semua..

Act, entry sticky mode ni adalah bertujuan utk mengumpul feedback dari rakan2 blogger mama Zara. Mama sebenarnya teringin sangat nak anjurkan contest kat blog. Wlupon lame dh tak join contest, tp tetibe diri sndiri plak terasa nk buat contest..hehe..nway, mcm sume org tau, mama takde ramai sgt kawan kan. so kenala jugak tgk feedback org ttg contest yg mama nak anjurkan ni. Kot2 takde sambutan, mama tak jadila nak buat. Mungkin hadiah yg mama nak kasik tu terpaksa diberi dlm bentuk giveaway jerk..

Contest yang bakal mama anjurkan ni (klu dapat smbutan) bertajuk

Your Best Vacation Moment Contest”

Haa..tgk tajuk dh tau kan. of coursela mama nak tgk gmbar2 n cerita2 percutian kawan2 mama. Lagi2 tgk sejak 2 menjak ni, bukan main lagi sume orang aktif bercuti ke sana sini. So mesti banyak gmbar n cerita boleh dishare kan..Tak kirelah percutian ngan family ker, ngan kawan2 ker, ngan hubby wktu honeymoon ker..yg penting, itu antara best moment dlm hidup korang sume.

Yang penting, gmbar n cerita yang boleh menarik minat mama dan lain2 untuk pergi ke tempat yang diceritakan tu akan menjadik pemenangnya..=))

Kenapa mama tertarik nak buat contest nih??

- Mama tgh semangat nak pergi vacation pd ujung January tahun depan
- Destinasi yang bakal kami pergi tu ialah antara tempat idaman mama (sejak abeh pantang mengidam, baru ni dpt peluang pergi)
- Ini adelah pertama kali mama, papa n Zara akan bercuti ke luar negara bersama2 (tak jauh pon, negara kejiranan Mesia jerk..hehe)
- Kemungkinan ini adalah last vacation trip untuk tahun depan. sebab papa dh pesan pas pergi ni kena simpan duit untuk rumah baru plak..huhu (trip jauh2 la. kalau jalan dekat2 mungkin boleh kompromi lagi..hee)

Hadiah yg ditawarkan of coursela buah tangan dari tempat percutian kami ni. Mama tak janjikan barang yang mahal, tp insyaAllah sumthing special untuk dibuat kenangan..=D

Ohh..layan jerkla few gambar destinasi pelancongan yg bakal kami lawati ni yerk. Hope sume dipermudahkan untuk kami smpai ke sana. Bukan mudah untuk papa, peg TUDM ni nk cuti2 obesea..huhu..(ni masing2 pon cuti lom konfirm tp tiket flight dh booking..camana tuh..hihi)



* pic kredit to google*


Soo..kawan2 sume..marila menyokong contest ini bersama2 k..saje suka2 + nk kongsi2 cerita ngan korang..=D

29 comments:

mummyseri said...

Salam lily..errrmmm menarik kontes ni..kite sokong n kalo ada gambor menarik coti coti mesia kite akan join yek..jgn risau mesti ada sambutan punyer :)

The Queen Of My Heart said...

yup..menarik contest nie...lily sokong...Dont worry lah...mesti ramai yg nk join tue...kan skrg ni musim cuti2 m'sia..hehehe...

Bestnyer nk p cuti2 obersea... :)

lily azliyana @ mama zara said...

mummy Seri- harap mcm tulaa..dpt 10 org join pon jadikla..hehehe...

mummyQis- nnti kalau jadi buat contest ni, lily n Qis kena join tau..=p. nway, cuti obesea dekat2 jerk lily..lom ade rezki nk pi jauh2 sgt..hehe

Mama_Aqish said...

wah...best ni...kiter sokong 100%...confirm nak masuk punyer

Qistina's Mama n Abah said...

sha pun sokong lily... almaklumlah sha baru lepas bercuti2 mesia kan...pergh..belambak-lambak gambo nih...

ibu emy efy eqy said...

bestnya contest ni. mesti ramai yang nak masuk.

akak sokong.

dapatlah kita tengok tempat2 yg menarik.

akak nak try jugaklah nanti. tarikhnya sampai bila ye?

kena planning percutianlah nampak gayanya akak...

lily azliyana @ mama zara said...

mamaAqish- thanx mama Aqish bg sokongan..=D

mamaTina-hehe..tulaa..seronok tgk org gi bercuti tu yg terpikir nak buat kontest nih

kakWa- sempat lagi kak wa gi jenjalan. cadang nak buat ujung bulan ni smpaila ujung bulan depan..=))

kakyong said...

mama zara,
kakyong sokong.. nanti leh tolong myebuk baca n3 & tgk foto2 kawan2 bercuti..

Diamilikku said...

buat jer...tak yah tgk feedback..nanti contest nih kan berantai..confirm bila bloggers link2 ada yang tertarik nak join

shila ariff said...

nak teka leh tak??

nak pi holiday kat bali ke??

nampak pics tu mcm kat indon je...

bestnya....

anyway, kami pun nak join le contest ni nti...

M@L@ said...

bagus gak contest ni.. tp sayang ler thn ni x der g mane2 pon..huhhuhu..
so utk kwn2 yg ada g mkn angin leh ler join..

maya amir said...

mcm nak join.. tak penah join contest lagik...heheh

Sidratul Muntaha said...

lily..
contest ni den joint..
ado dah tompek2 den poie..
jgn ekaun tak buek.
buek jgn tak buek..

YatieJay said...

Gambar2 tu kat Balikah?!?!!! Bestnyeee...

Akak pun setuju kau organize contest ni, wlpn akak sendiri takde gambar vacation yg best at least akak bersemangat nak bergambar sakan masa bercuti ke melaka next week (harap2 hari tak hujan!)

mariaariffbaby said...

kita pong sokong 101%

ps: besh nya nak p vacation..p BALI lak tuh..i'm so jeles!!!!!!

mama_umar said...

wahh bestnye dpt g baliii..insyaallah kite join contest lily,mestila support kwn2 kan ;)

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm lily..

wah...best ni...saya sokong 100%.. klu ada gmbr menarik..nak rty join gak..hehe..

nadnye said...

wahh bestnya.. dapat juga jejak kaki ke BALI... uppss pecah rahsia.. tapi setuju sangat diadakan contest nie sebab memang nak pergi bercuti pun tapi dekat jea, kat MSIA jea.. 45 min jea dari KL..
pasal gambar menarik nie, boleh la buat entry yang menarik ngan gambar tempat tu sekali tapi bagi lah jugak ambil gambar dari google sebab kadang x sempat nak ambil gambar.. anak ramai nie..:> Yang penting cara macamana, jalan cerita dan tempat tu dikatakan best dan buat semua orang mau pergi disitu...
nak kirim la barang kat Bali...boleh?

Riena @ MamaAneesa said...

Wow lily nak wat contest....gud...gud....riena sokong dari belakang...contest pun agak menarik lain dari yang lain....mana tahu dengan contst nie leh bagi info kat kita mana tempat percutian yang menarik...tak yah susah2 kita search kat internet......lama tol riena tak singgah umah lily nie,,,riena sibuk skit sejak dua menjak nie....anyway.....gud luck k...

:iBuAfiQah: said...

irnie sokong lily adakan contest niey...secara tidak langsung dapat merapatkan hubungan sesama blogger..
nyway,irnie xdpt nak masuk la contest lily nie sbb x g bercuti smpi la bersalin nnti... :(
baby dah beso skit baru g berjalan kot...
apa pun didoakan selamat pegi n balik dari bercuti nnti..(awalnya la wish kan)hehehe..xperr la lily yerrr..

p/s:kim salam peluk cium utk zara yerr..

zieha said...

hehehe..setuju sgt ..leh zieha join..tapi dah jarang dah daku bercuti skrg..gambar coti2 yang tahun2 sudah2 amik kira tak?..

en_me said...

sonoknyerrr.. ehehe

nza said...

wah, best tu nk g coti....

bulatino said...

wah...agak wat contest lagik..!!!
best nyer nk g jenjalan...
rasa cam kat bali je nmpk pulau tuh... ;p

~Zetty84~ said...

rajinnyer akak nih...
zati x de cite besh...huhu
jarang g jenjalan la akak... ;(
zati nmpk cam kat bali jerk...!!!
walaupun zati x penah sampai lagik ke sana... ;p

lily azliyana @ mama zara said...

Thanx banyak2 pd kawan2 yang memberi sokongan..InsyaAllah, next week sy akan announcekan ttg contest ni ok..=D

[S]itie [B]Um [B]Um said...

moga menang hendaknye!

watie said...

waa leh laa tumpang baca kisah2 percutian..

re = makanan kat din tom yam sedap ke x? emmhh bagi tekak saya okeylaa hik hik hik

~mamazahra~ said...

lily: wah, dah wat contest.cam syokk jek kalo dpt join.nak geledah gambar bercuti dlm gerobok lama.hehe [masalahnya, ada ke??hikhik]

selamat menganjur contest!!
sure ramai join :P

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016