Kembali ke MOZAC- Part 1

Hari Sabtu bersamaan 5 Dis 2009 , mama n Zara dgn jayanye tlh meng'attend'kan diri ke majlis reunion ex-sekolah mama di melaka. Istimewanya reunion ini, ia diadakan 10 tahun slps masing2 habis SPM pd tahun 1999 yg lalu. selain tu, tarikh reunion pon agak istimewa..sbbnya ia adalah tarikh kami mendaftar di sekolah tersebut pada 5 Disember 1994, iaitu 15 tahun yg lepas..=D..n the most interesting part ialah, reunion ni diadakan di sekolah itu sndiri, iaitu sek men sains muzaffar syah melaka (lebih femes ngan nama MOZAC..=D )

Reunion kali ni, ramai yg pergi w/o partner masing2. sama mcm mama, terpaksa pergi berdua jerk ngan Zara sbb papa tk balik minggu tu. nasib baik kebetulan ramai kawan yg kerja kat area klang valley kan. so main car pool jerkla..act sekolah ni ialah sekolah asrama penuh..so mmg dulu lima tahun la mama duduk terperuk kat aspuri tu. malam reunion tu, ramai jugak yg overnite kat aspuri (esp the boys). tp mama n 8 org kawan2 lain decide utk tidur kat hotel aje. mklumla, ade 3 org anak kecik bersama kitorng, mcm tk sesuai nk tidur kat aspuri. dhla asrama n skolah kitorng tu tepi hutan..hehehehe..

So, bersedialah utk menikmati gmbar yg sgt banyak ni k..gmbar2 ni dr dua kamera..digi cam mama n jugak dslr kawan mama, cik mizzyN.blogspot.com..=p



On the way ke Melaka. tumpang keta kawan mama..aunty Aiman yg dikasihi..=))
Photobucket

Ni gmbar Zara main buai kat kedai makan. sblum naik skolah isik perut dl. love this pic which was taken by MizzyN..
Photobucket

Gmbar pertama yg diambil di kawasn asrama puteri (aspuri)
Photobucket

Di depan ex-dorm mama..duduk sini 3 tahun b4 mama masuk dorm pengawas..so many memories in this dorm tau. tpt mama menangis n bersedih hati sbb terpaksa berjauhan dgn family..=(
Photobucket

Photobucket

Mengimbau kenangan lalu. dulu dorm ni simen biasa jerk. skang sudah ditiles kan..kipas pon dh de. dulu kami tk berkipas tu..sadis kan..=p
Photobucket

Bergmbar kat tingkat atas plak. nmpak tak background hijau tu. yee..mmg aspuri kami di tepi hutan belukar yg penuh ngan beruk2 liar ..huhu..
Photobucket

Mama n Zara..=D
Photobucket

Zara yg gumbira berlari ke sana sini di basketball court..
Photobucket


Lps melawat2 sekitar aspuri dan dewan makan, kami sume bergerak balik ke hotel utk rehat2 n bersiap. majlis bbq diadakan pade malam harinya. Just a simple event. kumpul ramai2 n update perkembangan diri masing2, ada slide show, karaoke n acara makan2. tp paling istimewa majlis dimulakan dgn nyanyian lagu sekolah. seriusly mmg dh tak hafal. nasib diorng dh sediakan lirik siap2. n honestly, mama rase syahdu sgt mse menyanyi lagu skolah tu..all the memories suddenly terflash back dlm otak..sekolah nila yg dh mengajar mama erti hidup berdikari, erti susah payah, erti perngorbanan, juga erti kekeluargaan, persahabatan n kasih sayang..=).


The 'official' cake..sedih sbb terlupe nk jamah kek nih..=p
Photobucket

Mama n Zara yg serba merah..hee
Photobucket



Zara nk berkawan dgn si Faris yg cumei..=D..
Photobucket

Zara nk berkawan ngan si Adam plak. Adam nilah akhirnye jadik geng Zara berkeliaran ke sana sini..hehehe
Photobucket

Nmpak tak budak berdua tu tgh bercanda n bersronok di tgh2 halaman..=p
Photobucket

Nasib baik bwk cardigan utk Zara sbb udara mmg sejuk sgt..owh..sungguh rindu ngan udara Mozac ni..mklumla, sekolah atas bukit. so banyak angin..=)
Photobucket

with my very best frens..=D
Photobucket


Lain-lain gmbar di bbq dinner
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket


Alahai..budak Qisya yg cumei. Qisya ini adelah anak dara kesayangan blogger niniminiminimu..=p
Photobucket


Sec kesulurahannya, enjoy the nite very much. wlupon sgt penat mengejar Zara yg eksited ke sana sini..kawan2 mama pon suma dh ade kehidupan sndiri. alhamdulilah, kehidupan yg baik sumenye..ade yg dh bekerjaya n berpangkat besar..yg dh berkahwin n beranak pinak..ade yg tgh preknen..happy for them all..=D



p/s: perasan tak gmbar ni sume balik2 muka yg sama kan. tk smpat nk bersosial ngan ramai org (esp boys) sbb melayan Zara yg super duper aktif..hehehee..

11 comments:

Mrs. Adz said...

wah..bestnye wat reunion macam ni..sekali jumpa semula semua dah ade handbag ye..mesti banyak benda nak storykan..

zara pun dapat banyak kawan la ni..comel la zara

mizzyN said...

nice my xmozac pren

lily azliyana @ mama zara said...

Mrs Adz- tu baru 10 taun..lagi 10 taun klu ade lg reunion agaknye masing2 dh 2,3 handbeg..ekekekeke...

MizzyN- aku adlh blogger tegar so upload pic dlm blog dulu br fb..hehehhe

maya amir said...

bestnye gathering... mesti sume dah lain kan?;)

shila ariff said...

hah..dapat jumpa kawan2 lama mmg sesuatu yg menyeronokkan..rindu kat sekolah yng ditngglkan 10 thn lps..sob sob sob...

YatieJay said...

oooo...budak Mozec....

akak punya reunion next year (sekolah rendah dan from 1-2), tak sabar rasanya nak jumpa kawan2 lama.

lily azliyana @ mama zara said...

maya- yg paling lain ialah si mama Zara sbb dh berjaya mengembang dgn jayanya..=p

shila- tulaa..seronok gak bile dpt melawat skolah semula. klu dpt jumpe ngan cikgu2 mesti lagi best..=)

kakYatie- akak tau ke skolah tu..nun atas bukit kat ayer keroh sane..=p

The Queen Of My Heart said...

BESTNYER DPT JUMPA KAWAN2 LAMA!!!
ZARA PON SONOK GAK DAPAT KAWAN... :)

nza said...

sronoknya kalu wat reunion cam gitu..especlly dpt jupa kekwn lama..mesti byk yg brubah...

ibu emy efy eqy said...

Bestnya majlis reunion ni...

dapat jumpa semula kawan2 lama. tentu best terkenangkan saat suka dan duka bersama kawan2 semasa bujang.

pejam celik...rupanya dah lama mama zara meninggalkan alam persekolahan.

yang penting sekali, zara memang peramah. mudah dapat kawan...

mummyseri said...

ermm mmg best kan dpt kumpul reramai jumpe kengkawan time reunion mcm ni..kite aje yg x dpt jumpe bile ada reunion skolah..sbb jaoh..susa nk ejas cuti n tiket..tp berazam nak join jugek reunion tuk thn akan dtg..:)
anyway menggamit nostalgia la kan ..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016