We love laksa..we love bubbles..=D

Apelaa kena mengena laksa ngan bubbles ek..hehe..sejak 2 menjak ni mslh betul nk letak tajuk entry yg sesuai..tk de idea..so bubuh jerkla ape yg terlintas kat otak..=p

Klaa..ni gmbar2 2 hari lepas. klu nak tau, si Zara mmg suka makan laksa mcm mamanye jugak. papa die tk layan sgt laksa neh. Mama kalau time malas mmg beli siap jerk makanan utk dinner b4 balik rumah ptg2. so seminggu or 2 minggu sekali mesti akan singgah ke seksyen 19 beli laksa kat sane. okla laksa die. kuah pon tk pedas n Zara leh makan..=)

Zara dah conquer itu mangkuk laksa..
Photobucket
.
Makan ngan berselera smbil tgk tv. cili dlm tu mama dh buang siap2 sblum bg kat Zara
Photobucket
.
Siap letak mangkuk atas kaki tu..tk tahan betul..=p
Photobucket
.
Tetibe br ingat nk ofer mama makan yer syg..hehe
Photobucket


Lepas si Zara dh kenyang makan laksa..bermulala akt main2 bubbles plak. mama malas nk bwk kuar rumah sbb dh senja so main jerkla dlm rumah..klu licin nanti sndiri mopla kan..=p

Aksi2 Zara wth bubbles..
Photobucket
.
Photobucket
.
Photobucket
.
Kelakar tgk gambar ni. main bubbles smpai terbaring2 atas lantai..=p
Photobucket
.
Thanx to this pistol bubbles so mama tk pyh susah2 buang napas tiup lagi k..besau2 bubbles yg dihasilkan tuh..hehe
Photobucket
.
Zara tgh try test nak 'tembak' bubbles sndiri..=D
Photobucket


p/s: abaikan la baju n muka anak dara mama yg sungguh sememeh itu. mcm gitula rupenye hari2 . balik nurseri dh berpeluh2 sbb main sakan. then kat rumah after makan mmg jadik lagi comot. konpem kena mandi sekali lagi kat rumah..hehe

p/s2: selamat menyambut awal muharram bagi sume yg beragama Islam. peringatan utk sume (termasuk mama sndiri)..jgn lupe baca doa akhir tahun n doa awal tahun ptg nih..=D

21 comments:

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm lily..

zara sm gak cam danish..suka main bubble..hehe.

ckp psl laksa..saya pun suka mkn gak..hubby saya blh lah nk lyn laksa ni tp tanpa sayur & cili..sm cam zara punya..hehe..:)

lily azliyana @ mama zara said...

Agaknye org2 lelaki ni mmg tak suka makan laksa ker..hehehe..

nway, bukan setakat budak2 suka main bubbles ni ct. mak budak ni pon suka haa..=p

Putra Mama said...

sedappnyer laksa.. buat terliur jer.. sy pun mmg peminat laksa.. hehe.. leh la join.. ;)

~Zetty84~ said...

erm....dapnyer...!!!
cayunk aunty ni pun suka laksa erk..!!!
leh la geng dgn family aunty...
weolls suma SGT SUKA laksa...
oppss...bubble zati x penah bg try men lagik...
biar diorang perak n jakun tgk org men...
mummy dia sgt malas nk mop lantai...
heheh... ;p

shila ariff said...

sedapnya laksa dia...fevret aunty gak tu..pedas2 n masam2...nnti nak try suap kat hazim le plak...heeee..

The Queen Of My Heart said...

cedapnyer Zara mamam laksa tue...siap angkat mangkuk kat kaki lg tuh...hikhik...dh mamam sparuh baru ingat nk bg mama... :)

beso nyer bubble tue..smpi terbaring n terangkat kaki tu main bubble..klakar gak Zara nih...hehehe...

Sue said...

sedapnye laksa....

best ekk bubbles tu. mesin tu i mean. nk carik la.. pasal damia salu main bubble yg dlm botol kecik tu. penah dia nk minum. so tak berani nk bagi dah. kadang terpaksa beli sbb dia da buka botol tu. tapi lepas tu kena sorokkan. hehehe

Mrs. Adz said...

sedapnye laksa tu..dah lama tak makan..nak cari la lepas ni..huhu..

zara main bubble tu sampai terangkat kaki..nak tendang ke ??

E.L.I.Z.A said...

wah bagus betul zara suka mkn laksa..eli xpenah lg try bg kt budak² ni..sbb eli sendiri pun baru je suka laksa ekekkek

Qistina's Mama n Abah said...

Beli kat ner menda tiup bubbles tu? Macam best jek tgk zara main..

Diamilikku said...

oowhhh kak su kena pantang laksa lagi nih...hhuhuhuu...lily saje je buat entry menayang2...nampak sedap je dalam mangkuk zara

watie said...

salam maal hijrah..

waaa zara suke makan laksa yer.. dah lama kami x makan laksa nie.. tiba2 teringin plak kikiki

re = kat nursery mya jek kena.. x tau laa kalau nursery sengaja x citer..

DYLA said...

tak pedas ke laksa tu zara? elok je dia makan.. sedap yer???

mcm best lak pistol bubble tu.. senang keje..

zieha said...

zara mmg sempoi la main bubbles..masa zara mkn laksa tu dia tak tumpah kan ke..kalau firas habislah dituangnya,,ke lantai..hehehe

maya amir said...

we love laksa & bubble too:)

nadnye said...

suka tgk gambo dia terbaring2 main bubbles

nza said...

sedapnya laksa tu..kak nza mmg suke laksa penang...

wah, bkn main sronok zara main bubbles..smpai trgolek2...hi.

mama_umar said...

mmg tahan pedas zara nih, budak2 mmg suke bubbles,mase mandi tu selagi xkuarkan belon2 buih xmo kuor

mariaariffbaby said...

xsepah ek dia makan

good gurl zara ni

if my ecah..mau dah tak rupa org ...ngan tumpah nya..

mummy dia yang bertukar jadi ijau..
=P

mummyseri said...

sonok je zahra men buble tu yek..

salam tahun baru Islam buat lily sefamily..sory la lambat .. ;)

M@L@ said...

yer lah dah lama x mkn laksa.. tgk zara mkn teringin nak mkn...yum3x..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016