Cerita PA dan PH..

Hehe..tajuk mcm bagus..=p..Act, ni kisah petang Sabtu. papa dgn begitu bersemangat nak bwk Zara swimming aka main air di Pusat Akuatik (PA) Darul Ehsan kat shah alam nun. act mmg tk pernah ke sana pon..so saje nak tgk tpt. Ptg tu cuma papa yg melayan Zara dlm air sbb mama tk nak pakai baju mandi. mklumla..klu setakat mandi pntai or swimming kat resort2 tu leh pakai t-shirt n tight..tp kat tpt2 mcm ni mane leh pakai t-shirt kan. nk pakai swim suit malula mama nnti lemak terbonjol sana sini..ekekekeke..

Nway, mase mula2 tu Zara mcm takut2 juga nk masuk dlm air. mklumla..dh lame betul tk bwk die berendam dlm pool. last gi swimming pool mase kat PD bulan may aritu. gigih la papa layan Zara berendam + main2 ngan pelampung die..mama plak tk dpt nak tunggu lama2 sbb nak kena amik kakak n anak2 buah mama kat bus stand shah alam. diorng dr kampung dtg ke shah alam sbb hari isninnya nak bertolak semula balik ke sandakan..

So..ni jerkla gmbar yg smpat disnap di PA tuh..


Zara yg smgt memikul beg bajunya sndiri..=p
Photobucket

Masa ni tgh tunggu turn beli tiket. Utk dewasa cuma rm2.50/person n free admission utk Zara..=)
Photobucket

Aksi2 Zara dlm air..
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Nanti dh besar lehla Zara main2 kat slide air ni plak. seronok tgk budak2 main kat situ. Zara kecik lagi just leh berendam jerkla..=p
Photobucket


Lepas amik kakak n anak2 buah, mama pon patah balik ke PA utk jemput Zara n papa. mase mama dtg semula tu diorng baru naik dr pool. sakan btol berendam. si Zara mase tu dh selamat berbaring atas pelampung smbil hisap susu. penat sgtla tu gamaknye main air..hehe
.
Zara penat ker..=D
Photobucket



Keluar dr PA, kami pon menuju ke tesco..budak2 mintak nak makan pizza..so bergerakla kami mencarik pizza hut (PH). yg sadisnya, bukan main beria lagi budak2 tu nk makan pizza.. tp last2 diorng just balun chicken sup + breadstick jerk..kitorng org2 dewasa nila terpaksa habiskan pizza yg byk tuh..(terpaksa ke??..hee)


Kami @ PH
Photobucket

Photobucket

Pizza yg diorder. tk ingat name die tp pizza terbaru kat PH tulaa..byk btol cheese die. bertmbahla lemak2 dlm badan..hehe
Photobucket

Budak2 yg beria nk makan pizza..=p
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

.
.

p/s: hampir 1 am tp masih gagah mengupdate blog kat rumah. utk few weeks ni mmg agak sibuk di opis sbb tetibe mama diberi kerja lab baru dpd bos..huhu..tension sungguh.(ujung taun ni byk sgt cuti smpai rase malas je nk buat kerja..=p)

19 comments:

shila ariff said...

hahaha..tak tahan ngn perkataan bertambah2 la lemak dlm badan...heeee...

anyway..sonok zara berendam..nnti dah besar skit..belajar swim ngn papa ye...

Putra Mama said...

wahh.. bestnyer main air... murah ek msk situ.. tingin nak gi... ;)

lily azliyana @ mama zara said...

Shila- hehehe..tula org tk sedar diri. dh tau gemuk nk jugak makan benda2 berlemak..=p. nway, mmg harap Zara pndai swimming mcm papa die. nk harap mama mmg hampeh..hee

Putramama- bolehla sekali skala pergi. tgk tpt tu pon ok. cume weekend mmg agak ramaila. penat nak beratur beli tiket..huhu..

Diamilikku said...

alesha tak penah ada swimming suit ngan pelampong lagi..sian dia..umie n papa sibuk sangat..sampaikan tak sempat nak bawak dia gi swimming...

zara dah 20 bulan..boleh dah kot nak dapat adik plak...hehehehhehe

~mamazahra~ said...

lily: PA tu bukak tu sesape jek ke?
every wiken bukak ke? nak bawak cik zahra ke sana la...

~mamazahra~ said...

lily: lupa nak tanya, RM2.50 tu tuk bape jam?

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm lily..

bestnyer zara main air..nnt leh join ngan danish..danish suka gak main air ni..hehe..

by the way..sedapnya tgk pizza..saya blm try menu ni lg..hehe..kn diet skrg ni..huhu..

M@L@ said...

best nyer tgk zara berendam...mula jer takut lps tu ok yer...
spai kehausan tongang susu kekekke..behenti rehat bersama susu zara..ahahhaha

YatieJay said...

Zara mcm duyung kenit dlm air...heheee...

Kalau akak nak bwk naufal mandi pool pikir 10x. Sebab pastu susah nak suruh dia balik. Tak pasal2 malu dengan semua org sebab naufal nangis2 nanti...huhuuu.. Pernah jadik sekali, semua org tengok kitaorg seolah2 akak tengah pukul naufal...

ibu emy efy eqy said...

bestnya tengok zara berenang. siap ada pelampung gambar kereta lagi...

makan pizza resepi baru tu! sedap tak? akak tak try lagi.

The Queen Of My Heart said...

bestnyer Zara dpt p berenang...smpi kepenatan...sambil minum susu... :)

lily azliyana @ mama zara said...

diamilikku- hehehe..belum smpai seru Zara nk beradik lagila kak su. klu nk tau, family sy ni mmg jenis2 family planning sket. lagipon duduk sorang tkt tk terurus plak 2 budak kecik nnti..=p

mamaZahra- weekend mmg bukak. klu weekdays tak tau plak. klu tk silap die bukak sblh ptg jerk utk org awam. rm2.50 dr kol 6pm smpai 8pm..(nnti tnye hubby sbb die yg beli tiket tu)

mamaDanish- pizza tu mmg sedap sgt. tp tk sesuaila utk org diet. sbb cheese die begitu byk n sgt lemak berkrim..ehehehehe..

Mala- tulaa..bile dh sedap berendam susahla nk naik tu. nasib baik bwk bekal susu..=p

lily azliyana @ mama zara said...

Kak Yatie- iskk..dahsyat gak naufal ye.mklumla boboy..mesti satu tpt tu dgr suara nyaring die ek..hehehe

kak Wa- boleh tahan pizza baru tuh. byk cheese die n lembut jugak. sesuaila bwk budak2 gi makan..=)

mummyQis- bukan berenang lily..tp berendam jerk..hehehe

Mrs. Adz said...

murah ye masuk kat situ..zara suka main air ke..sama la macam eisya..nanti ajak mama zara sekali masuk dalam air tu tau..

nadnye said...

tak pernah gi situ..cam best jea..
lemak2 tak nampak la.. pakai swimming suit muslimah yang longgar :>

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm lily...

saya ni nk ckp diet gila tak jg lily..kdg tu terbabas..hehe.. biarlah..janji happy kan. mlslah lily nk control2 sgt..nnt kempunan..skt pun dpt..tak gitu kan..

lily azliyana @ mama zara said...

MrsAdz- nxt time konpem mama ikut terjun. mmg leleh air liur jerk tgk Zara main ngan papa jerk arituh..=p

Kak Nadyne- ade erk swim suit yg longgar. harus 'paksa' papa Zara belikan nih. barula leh masuk air selalu..hehe

MamaDanish- hehe..betul tu. mane yg terasa nk makan, makan jerk. cume kontrol jgn bagi byk sgt ye tak..=p

nza said...

mesti si kecik zara sronok dpt berendam dlm air tu...budk2 mmg suke air..
kalu xsilap tu pizza carbonara tak!!!!mmg cheese dia melimpah ruah...eeeemmmm, yummy...

~Zetty84~ said...

ooppss...!!!
zara tercekci lak..hihi...
comel la zara pakai swim suit tuh...
aduh...dapnyer tgk pizza tuh...
rasanya dah lama zati x mamam...huhu

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016