Kisah TC dan sandal yang cumel..

Salah satu sebab kenapa mama sukakan Kuantan ialah kat sana banyak pantai utk berehat n menenangkan minda. Few years back, abg ipar mama kerja kat TLDM kuantan tu so kakak mama duduk kat kawasan Balok sebelum pindah kat rumah sndiri dekat pntai batu hitam. everytime ke sana, mesti mama tk lepaskan peluang jalan2 tepi pantai..mmg best sgt. kebetulan papa pon sama spesis ngn mama, sukakan laut..mase kakak mama pindah sandakan, terasa gak sedih sbb tau mesti tkde peluang nak ke kuantan lagi. tapi nasib baik after kahwin, papa pulak ditugaskan ke sana..so at least bolehla sekali skala mama turun kuantan lpaskan rindu kan..=D (ni bukan statement bodek org kuantan tp pendapat ikhlas dr mama..hehe)
.
Nway, utk weekend yg lepas mama smpat turun Teluk Cempedak jerk (TC). itupon dh petang sgt sbb tgu papa balik kerja kan. agak jem jugak kat sana sbb kebetulan ade fiesta bolasepak FAM kot kalau tk silap. ptg tu game sume dh habis tinggl gerai2 jualan jerk yg ada. hmm..seronok dpt hirup angin pantai..
.
Ni gmbar2 kitorng kat sana. Zara muka ketat jer tak tau apsal. mama die mcm biasa yg over2 amik gmbar..hahahaha..
.

Zara on the way ke TC. apsal budak ni makin gelap padahal tkde bwk main outdoor slalu sgt pon..=p



Gerai2 yang ada kat sane sempena Fiesta FAM tuh..



Pantai yg menenangkan..tp muka Zara kelat jerk..hehe



Mama n Zara

The three of us..
Ajak Zara main buih sabun..akt fevret mama neh..hihi


Tangkap buih!!!..=D



Papa bersungguh2 ajar Zara nk tiup bubbles..Tp Zara bwk masuk mulut buat makan plak buih sabun tu..haru btol..


Jom balik..dh senja dah..



Mama n Zara lagi..


Ni papa n Zara sdg tunggu mama urut kaki tepi pantai. smpat lagi mama dok urut2 yerk..hehe
.
.
Kat TC, smpat pergi makan then belikan Zara t-shirt teluk chempedak n sepasang sandal yg cumei. gmbar t-shirt takde amik yg ade gmbr sndal ni jerk. act Zara mmg suka sgt sandal ala2 ladies ni sbb selalu die lenjan sandal mama. so aritu kebetulan nmpak sandal ladies bersaiz kecik, terus jerk smbar. buat suka2 Zara. lagipon murah jerk, rm10..hehe. Nway, Zara mmg suka sgtla bile dpt sandal tu. mula2 takut gak die terpelecok ke apa sbb ade heels sket. rupenye, laju jerk die berjalan. ketuk..ketak..ketuk..ketak...bunyinyer. pakaila smpai jahanam. rase tk tahan lame tu sbb plastik biase jerk..=p
.
.

Cumei tak sandal Zara..=D



Ni gmbar few days lepas. sibuk berjalan ngan sandal baru..laju plak tu..


Wah..nmpak sgt gegirl kan..hehehehe



Upsss..fokus pade sandal purple sj. jgn fokus pd kepek kentang tu. mama tau tak baik utk kesihatan..huhu

.

.
Oklaa..itu jerk kot utk hari ni. Mama nk turun pi sidai baju pastu sambung titun..esok ari jumaat. kejap jerk dh seminggu kan..suka3x..

10 comments:

The Queen Of My Heart said...

bestnyer zara nie jenjalan jer erk...p pantai lg tuh...best nyer...rindu gak nk p pantai nie...lama dh x p pantai... :(

lawak plak zara nie...papa ajar tiup buih dia nk masuk mulut plak... hehehhe...

Diamilikku said...

warhhh jauh berjalan ehkkk..
comel je zara pakai kasut tu..alesha pakai kasut ada heels tak balance lagi...

:iBuAfiQah: said...

rindunya irnie nak balik kuantan..huhu..
rindu nak g pantai...
ari tu g makan kat Tg lumpur kan..
dah dekat sgt dah umah family irnie dgn tg lumpur tuh...
sbnrnya ada lg satu tempat yg sedap kalu nak makan...
tp mmg ramai la kat situ bila malam..
husband lily tau kot..
Restoran Ana namanya..
irnie suka makan kat situ sbb sambalnya mesti letak petai...
bleh try la lain kali ya lily..

nadnye said...

mmg best kat kuantan sebab banyak pantai.. betul2.. rindunya dah lama tak kesana, dulu pernah kerja kat Pahang dapat suami pun orang Pekan Pahang... mana boleh lupakan Kuantan Pahang..

Zara bukan main lagi bergaya ngan sandal baru.. cute jea..

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm lily...

comelnya sandal zara..suka tgk.

lily..camner ek nk buat poll utk nuffnang..saya dah ada but kat blog..x kuar plak. by the way..saya dah add lily sbg kwn2 dlm facebook plak. suka berkwn ngan lily...

Qistina's Mama n Abah said...

wah..bestnya dapat jalan-jalan kat pantai. Bila la kami ni nak bawak Tina gi pantai lagi agaknya..

Pandai pulak si zara nih jalan guna sandal purple tuh..cute sgt. Tinanya kaki kecik le..tak leh pakai sandal mcm tu lagi..mcm sandal pinjam jadinya..beso!

Patutlah lily tak update blog mcm selalu..sha ingatkan lily sibuk..ooo..kene block ek..

nza said...

best tu brsantai kt tepi pantai....

~Zetty84~ said...

alala....comelnye sandal zara tecik ni erk..
colour purple lagik...
nmpk girlish gitu..!!!

* zati rindu nk g TC lagik...
dah lama x ke sana...
dulu study kat sana..huhu

zieha said...

lily..en hubby gie tc sbb kes tak dpt air ye hari tu..hehehe:p(daku pun sama la..uhuhuhu..tension btl masa tak der air)
Betul tu..pantai je lah yg speacial kt sini TAPI zieha..rasa biasa je kat sini..hehehe..dah hampir 15 tahun dok menetap disini..tak de pun yg menarik..uhuhuhu..entah..mungkin dah bosan kot..hari2 lalu tmpt yg sama:d

MamaDamia a.k.a Haiza said...

lamanya tak gi TC tu...dulu kalau balik kampung hubby kat kuantan tu sure lepak2 kat TC....tapi lepas ada Damia jek terus malas nak gi....hubby malas nak bawak Damia kat sana...nanti nak ajak gakla hubby bawak Damia main kat pantai kat TC tu

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016