Gift for mama n Zara

*Erm..mama dah hidekan balik entry ‘makan hati’ mama tuh. Malas plak nk tayang lama2 nnti makin ramai yg baca. Cukupla sekadar kawan2 terapat mama dlm alam blog ni yg berkongsi rasa n cerita. Apepon, thanx for all comments yg kwn2 berikan. Utk isteri jarak jauh mcm mana, sokongan dr famili n kawan2 mmg sangat2 mama hargai..=)*

Oklaa..entry arini just simple n short post jerk. Nak tayang few gift yg mama dpt b4 n after raya. Spatutnye lama dh publish, tp dok sibuk buat entry lain, maka tertundala entry psl gift nih..hehe

Gift pertama dari rakan blog mama Zetty84, or mama biasa panggil die Zati. Mummy to 2 adorable dotter ni bagi gift ni sempena mama jadik sweet commentators die..hehe..thanx Zati for the cute gift. Sorry akak br nk publish hadiah Zati ni haa..=p. Act hadiah dh smpai b4 cuti raya, tp sbb mama mmg dh start cuti awal, maka lepas balik raya baru dpt nk bukak hadiah tu. Best gak kan bile tension2 dtg kerja after raya, tetibe nmpak bungkusan atas meja..


Ni gift sblum dibuka..siap ade wrapper cantik lagi mcm hadiah besday pulak..=)
Photobucket

Taraaa..cute rose n little bebear..
Photobucket


Gift kedua dtg dari officemate mama aka best buddy kat opis nih. Masa raya tu die pi cuti2 australia ngan family n bf die (die ni Chinese girl). So dptla mama 2 bar coklat ni + keychain koala yg sgt cumei. Ptg tu mama dpt lagi 2 bar coklat..haha..die mmg tau mama suker coklat..dh name pon jiran dpn meja kan.mstila tau kesukaan jiran die..=p


Best2 dpt sevenier..
Photobucket


Gift ketiga adalah utk Zara..Ingat tak mama joinkan Zara dlm Little Bookworm Contest tu. Act Zara dapat hadiah saguhati jerk..tkde rezki lagi nak menang hadiah utama..=)..nway, insyaAllah Zara bakal dapat vaucher buku dr HKS tu. Okla drpd takde ape kan. sekurang2nya, dptla mama tmbah koleksi buku Zara nanti..congrtaz to all winners esp kawan blog mama Sha aka Mama Tina yg menang tpt ketiga. Tina mmg deserve to win sbb die mmg btol2 little bookworm kan..=)

Ni saje letak pic Zara mase join contest tuh..vaucher lom dpt lagi sbb mama lom smpat emel mailing address kat pihak penaja..




p/s: jap lg nk kuar pi shopping2 sket. Spt biasa, wktu emosi tk brape nk stabil, shopping antara terapi berkesan utk mama. Best sgt psaan bile papa balik, mama ngan bangga bgtau mama dh guna duit utk shopping. Biar papa sakit hati pulak..hahahahahaha (ketawa ngan nada yg sgt evil..=p )

11 comments:

mizzyN said...

selama merajuk dan mengevilkan diri

lily azliyana @ mama zara said...

MizzyN- haha..aku evil ari ni jerk. esok lusa insaf dh kot..=p

Qistina's Mama n Abah said...

seronoknya dapat hadiah.n souvenir..nak coklat sket..:)

The Queen Of My Heart said...

sonoknyer dapat hadiah...n cute nyer lil bear itew...

nza said...

2 namanya rezekikn. Skali dpt smpai 2-3 gift. Sronok!!!!

Dilla Ady said...

dilla doakan lily da okeh skang nih ye..

jelesnye leh gi shopping2 bagai..dilla lum leh lagi le camtu, shopping mesti brg mmg wajib dibeli..bukanla shopping namanye kan..

tahniah utk zara ye sbb menang contest tu..tak kisah la dpt saguhati pun kan..

ckp pasal buku2 nih kan..lily boleh suggest mane nk cari buku bebudak secara online tak? kt kluang ni susahnye la nk cari buku bebudak nih..

kat popular pun takde..tapi tak tau le kot2 dilla yg tak pandai survey ke..kalu lily tau mane2 web yg online jual buku bebudak ni..lily roger2 ye kat shoutbox dilla...thanks..

lily azliyana @ mama zara said...

mamaTina- haha..coklat dh slamat masuk peyut dah..kat opis gak coklat abeh sudaa..=p

MummyQis- cumei kan bebear tu..koala tu pon cute gak..hee

KakNza- alhamdulillah..gift2 mcm ni pon kire rezki kan. nk tgu naip pangkat ker, naik gaji ker..entah bile..haha

Dilla- beli brg2 keperluan tu pon kire shopping la. asalkan namenye melabur duit kat org lain, shopping la tu..hehe..

psl kedai buku, act tk prnah pon beli online. tp klu sy tau mane2 online bookstore, nnti sy roger2 dilla k..=)

nadnye said...

yang bab last tu mmg betul, shopping nie mmg therapy :>
banyaknya dapat hadiah.. Tahniah yea..
cuma nak kata banyak cabaran yea sebagai isteri jarak jauh, pernah merasa dulu sekejap..
sabar yeaaa..

p/s: ala tak sempat baca

lily azliyana @ mama zara said...

Kak Nadyne- hee..takpela akak tk smpat bace. tu hanye luahan hati seorang isteri n ibu yg masih mentah dlm perkahwinan. baru 2 tahun lebih kan, so byk lagi yg kena belajar. agaknye klu akak yg dh byk pengalaman ni bace, mau gelak2 jerk tgk saye yg kucar kacir..hehe

buat mase ni lom ade rezki nak duduk skali. so, kenala tmbah ilmu n kekuatan as isteri pjj..huu..

izan ishak said...

yelah lily...izan pun xsempat baca luahan hati tu...kalau izan jd lily ntahlah...

seronoknya dpt byk hadiah...
tahniah dpt jd pemenang little bookworm contest tuh!

Nurul Izzati said...

Owh...dah smpai erk...seb ebk akak suka... ;p

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016