1st Birthday Moment Give Away

Dalam pada susah hati mengenangkan anak dara mama yg tak sihat, smpat jugak mama nk menjoin satu lagi giveaway..=p.. Giveaway kali ni ialah 1st Birthday Moment Give Away anjuran MummyAyu smpena anak keduanya, baby Iris nk menyambut 1st beday November ni..

..
.
.

seperti biasa syarat-syarat penyertaan:-
1. Jadi follower Mummy Ayu & add Mummy Ayu dalam bloglist -done
2. Tepek banner contest nie kan side bar kenkawan... -done
3. Lagi bagus kalu buat sticky mode entry..senang nak jengah nanti. -erk..tak wajib kan..
4. The most important things....tepek kan gambar waktu baby tu celebrate her/his 1st birthday.. tak kisah la kat mana, macam mana... janji nampak baby tu ngan kek.... -done
5. Terbuka kepada kanak kanak di bawah 4 tahun -done
6. Masukkan nama penuh kanak kanak, tarikh lahir plus cita la cikit cikit pasal her/his 1st bithday celebration tu... -done
6. Tarikh contest nie...dari la nie (sekarang) until my princess nya birthday 10 November 2009
7. Hadiah biarla rahsia but satu je leh kasi tau my bestest friend dah agree nak jadi one of the penaja so..satu lagi syarat tambahan..kena link ngan blog Notti Netti & Mummy Ayu- done
8. Tinggalkan link entry kenkawan kat komen box nie.. -done
9. Pemenang akan dipilih oleh para juri Mummy Ayu (no undi undi...) ok!- OK!!
.
.
Inilah die gmbar Zara dan birthday keknya..Sori yer..muka mama interprame sekali..hehe..

Nama: Nur Riza Azzahra bt Riza Shahril (ZARA)

DOB: 11 April 2008

Bercerita tentang sambutan 1st birthday Zara, mmg dari awal mama rancang nak buat kelainan sikit. Memandangkan Zara mase tu dh pon mula berjalan and sukakan aktiviti luar, so mama amik keputusan nk adakan outdoor bitrhday party utk die. Tempat yg mama pilih ialah di Taman Tasik Shah Alam. Seronok sesekali adakan majlis di luar, di mane Zara pon bebas berlari n berjalan ke sana sini..=D. Tempat pon redup, ade pondok, banyak pokok2, ade playground utk budak2 main n ade pemandangan yg cantik.

Apepon, Zara mmg enjoy that day. Tp disebabkan dok penat berjalan n merayap sana sini, so Zara dh keletihan wktu acara ptg kek. Tgkla dlm gambar tu, rmbut dh basah dek peluh. Mase org nyanyi lagu pon die blur jerk. So mama la yg tlg tiup lilin n potong kek. hehehe..

Walaupon ade yg kata tk perlu smbutan 1st bday disebabkan baby masih kecik n tak paham ape2 lagi, tp bagi mama sambutan 1st bday utk 1st baby mmg sgt2 bermakna. bukan shj meraikan anak yg dh cukup umur setahun, malah meraikan kerberjayaan mama n papa menjadi parents selama setahun jugak. so kirenye majlis ni pon utk celebrate mama n papa juga la..=p

Slideshow ni bawah ni mama saje letak utk ulang tayang. tetibe rase rindu sgt ngan moment tu. nanti utk 2nd bday Zara ntah dpt buat lagi ke tak smbutan mcm ni..hihi

..

So..itu sj entry utk contest kali ni. Thanx to mummy ayu yg anjurkan contest ni n happy becoming bday jugak utk little Iris yg cute!!..=D

8 comments:

~Zetty84~ said...

Wah..meriahnya tgk birthday party zara erk...
aii, lain macam jerk akak kata x taw leh wat ke x nanti next birthday...!!!
hihi...x ke time tuh dlm pantang kot... ;p
zati bagi semangat nih... (",)

lily azliyana @ mama zara said...

haha..bukanla Zati..
mksud akak nnti utk 2nd bday Zara mungkin tkde celebrate beria2 dah..
celebrate simple2 jerk..
bajet pon dh lari agaknye nk buat besar2an..=p

mamazana said...

Gud luck ya!!!

The Queen Of My Heart said...

wah...meriah jer b'day zara nih...kek tu pon cantik... :)

gud luck dear!!!

zieha said...

kek kuning tu nmpk sedaplah..nice decorate ..goodluck to u:)

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm lily...

wow cantiknya gmbr ni..hope dpt dipilih..hehe. gud luck lily & zara..

klu ada ms..nk gak join..hehe..

~mamazahra~ said...

Good luck, lily :)

dah lama nak tanye,kalo nk buat party kt Tasik,nak contact siapa eyh???rate camne??

mummy_ayu said...

salam kenal..tq coz join my contest..semua ok.LULUS. good luck Zara! cantik kek dia...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016