'Santai' di Kuantan

Salam smua. Malam ni mama berblogging dari Kuantan. Stlh sekian lame tk ikut papa ke Kuantan, minggu ni barula ade peluang ke sana. Sbnrnya, ari sabtu n ahad papa kena kerja. then mama plak kebetulan esok comp bagi cuti ganti utk deepavali. So papa takut mama bosan sbb cuti lama kan, tu yg diangkutnya kitrong brdua balik kuantan..hihi..

Act papa balik shah alam ari khamis malam. jumaat tu papa cuti n seblah malam plak ade mes night dinner kat subang. spt biasa, mama la kena escort die ke dinner (citer psl dinnr kendian la mama masukkan). then siang sabtu tu aftr mama basuh baju n kemas umah sume, trosla bergerak ke Kuantan.

Spt yg ramai sedia mklum, papa ni kerja kat TUDM base kat gambang nun. Kat sana, papa duduk kat mes pegawai bujang jerk. elaun rumah dh amik utk rumah shah alam..=p. mase smpai tu terkujat gak tgk bilik papa. bersepah bukan main..konpem2 la mama yg kna tlg kmas tu..=p



Zara kat bilik papa


Nway, mama teruskan citer ngn akt malam Sabtu. Malam tu, papa bawak makan seafood kat tg lumpur. Mmg byk sgt restoren seafood kat kawasan tu, tp kitorng trtarik ngan satu restoren baru yg mcm best. 'Santai' name tpt tu. restoren, landscape mmg nice sesangat. mmg leh santai lah kiranya. foods plak, average la. rase byk lagi kdai makan kat tj lumpur tu yg best2 + murah kot..=p. Zara mlm tu mood tk brape ok plak. die tak mau makan n nak jalan jerk. so trpaksala mama n papa bergilir2 makan n layankan die..


Mama+Zara+Papa..Kami duduk kat bahagian luar.leh smbil2 amik angin..


Rstoren ni ade bahagian indoor gak. leh tahan besar. nmpak tak 2 branak tu sdg berjalan2. turn papa kena layan Zara la tuh..hihi

Landkap kolam n jmbatan yg boleh tahan cantik..

Menu malam tu..siakap tiga rasa, udang goreng butter, kailan ikan masin n sup ayam


Turn mama layan Zara plak. kamera mestila tak tinggal nk rakam aksi Zara kan..=p


Zara kejakunan tgk air pncut kt pasu bunga ni. sibuk main kat situ smpai abeh basah baju

Posing kat pintu gerbang sebelum balik


On the way balik ke gambang, singgah jap kat giant utk bli brg2 'keperluan' utk 2 hari ni. biasela, stok roti + air + kudapan menhilangkan bosan. almaklumla, papa duduk bilik biasa jerk,manela ade dapur nak masak2 sume kan..si Zara plak sronok dok main mainan goyang2 ni. kat sini best sbb mainan ni fre, tk pyh masuk duit pon..=p


Zara yg eksited..



So pagi tadi, ahad papa pon masuk kerja. kol 10am papa smpat balik bwk sarapan utk mama..hihi..dh lama tk manja2 cenggini. after makan2 papa pon kuar keja balik. smpat bergmbar ngan anak dara yg bucuk tk mandi lagi..hee..nway, sementara tunggu papa abeh kerja kol 5pm, mama pon amik kesempatan tlg mengemas ape yg patut.


Zara n papa..




Klaa..stop sini dulu. nanti2 smbung citer kat kuantan lagi. act tak de lah gi jenjalan mane pon sbb papa kan kerja. kali ni ke kuantan bkn utk bercuti, just escort papa jerk..hihi..InsyaAllah ujung bulan ni kami akan bertandang lagi ke kuantan..skali lagi kena escort papa pi dinner kat sane + insyaAllah nk bwk Zara gi main air kat bukit gmbang resort city..=)

13 comments:

The Queen Of My Heart said...

cantiknyer rest tue...makanan tu pon sedap nyer....

hehhe..zara kejakunan yerk tgk air pancut...sama gak lah cam qis ahaks.... ;P

shila ariff said...

alahai lily....shila pun turun kuantan gak..siap wat jamuan raya lagi hari sabtu tu..kalo tau awal2, leh kita jumpa...mlm tadi baru sampai pasir puteh..'santai' tu tpt kami sambut besday bln ogos lps...

lily azliyana @ mama zara said...

mummyQis- mmg jakun habis die dgn air pancut tu. siap marah2 budak lain yg sibuk nk pegang jugak air tu..hehe

Shila- tulaa..teringat gak kat shila ms kat kuantan nih. nk call, tkde no phone lak. pasni kite kena tukar2 no la. lh calling2 nk jumpa kan..

mizzyN said...

gi kuantan eh. aku patut gi kuantan ada kenduri tapi duk rumah jerr sbb nak menikmati weekend bermalasan.

ninieZUERYANNIE said...

loh balik kuantan gak ko.. nape kite x jumpe ek.. hehehhe..

nza said...

kalu blk kg klate mmg kak nza lalu kt pengkalan TUDM tu. Farouk suke sgtkalu helikopter parking kt ctu..

Wah best ye dpt jupe papa n cyat g diner lagi. kelas gitu.

zety said...

heheh,camnilah bestt,romantik2 sket ikut papa zara g kuantan,heheeh..tg lumpur mmg spot utk seafood,sedapnyee

Mrs. Adz said...

kuantan ekh..kalau daku balik boleh jumpakan..best kat makan kat tg lumpur tu nak lagi best makan seafood..

~Zetty84~ said...

erm..bestnyer...
zati rindu kat kuantan..
dulu zati study kat sana...
dapnyer tgk mknan akak tuh..!!! ;p

M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm lily...

cantiknyer restoran tue...dah tu mknn yg dihidang waduh2 sggh membangkitkan selera..

Ooo..kuantan..bilanya nak gi sana..hehe..

Qistina's Mama n Abah said...

Surrounding restoran tu nampak cantik waktu malam kan... tengok live sure lagi cantik.

Si zara ni main air pancut malam-malam..tak sejuk ke pe minah ni..isy...

watie said...

lepas nie kalu balik kuantan kena cari gaklaa restoran nie hihihi

[S]itie [B]Um [B]Um said...

wah!! bleh jd maxim ni..main piano.

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016